Никсана Публикувано Май 9 Публикувано Май 9 Здравейте, търся марка и модел микрофонен кабел ролка от който сте доволни, поне 50метра за да си направя кабелите с които да си свържа микрофоните на барабаните с пулта. Приемам препратки, ликове или мога да купя от някои които продава сходно или друго количество. Поздрави, Никола Цитирай
Ламби Отговорено Май 10 Отговорено Май 10 Отиваш в магазина консултираш се с продавача.Ако не ти хареса мнението му си купуваш по едно парче от скъпия,евтиния и средния,като цена.Сравняваш резултатите и стреляш 50 м от този който те устройва.Не мисля,че някой знае кой е най добрия кабел за целта.Дано да съм бил полезен все пак. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Май 10 Отговорено Май 10 ^ Ламби е абсолютно прав. Ако искаш да правиш сам кабели, купуваш метър от "този", "онзи" и "другия" и слушаш аналитично, кой ти харесва най-много. Има куриозни случаи, по-евтин звучи "по-добре", но разликите са субтилни. Нищо не мога да препоръчам, защото всичко, което съм слушал е било купувано "на място и на момента", дори е имало случаи, където казва "от твоя вече не продават", така че най-добре с експеримент. Цитирай
yamaha Отговорено Май 10 Отговорено Май 10 Не го слушай Koobenot - той чува разни неща в кабелите, дето ние не ги чуваме. Вземи си нещо стандартно...не най-евтиния и не някакъв непременно скъп, примерно кабелите на Proel или Cordial от Динакорд ще ти свършат работа и не са скъпи на метър. 2 2 Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Май 11 Отговорено Май 11 Аз за тази цел бих взел готов мултикор със стейдж бокс и къси кабели от бокса към барабаните. Ама това съм аз. Имаше преди време в томан прилични 8 канални. 2 Цитирай
Никсана Отговорено Май 11 Автор Отговорено Май 11 Ламби, да прав си и така бих направил, но нямам особената възможност да ида до София или голям град и за да взема парчета туй като съм от Свищов, да ги пробвам и после пак да ида за да взема ролка голяма. Иначе да, знам че е субективно мнение и че цената не винаги рефлектира на качеството и тн. Иначе, гн. Бояджиев, сдобих се с миксер, после доиде и мултикора, после озвучението сега доиде ред на кабелите и микрофоните, от което сега остана да си направя кабелите, и искам аз да си ги направя по дължина на окомплектовката на комплекта барабани който имам. Въпроса ми беше за нещо което сте ползвали и в момента ползвате и да кажете, това ползвам и върши работа, това бих препоръчал. Иначе колега ямата, прегледах ги и тези марки и проел ми се струва като оптимален вариант за целта. Благодаря за отговорите! Цитирай
Koobenot Отговорено Май 12 Отговорено Май 12 On 5/10/2025 at 11:31 PM, yamaha said: Не го слушай Koobenot - той чува разни неща в кабелите, дето ние не ги чуваме. Това ще го приема едновременно като комплимент и лична нападка ... 2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 27 Отговорено Май 27 (Редактирано) On 5/12/2025 at 5:33 PM, Koobenot said: Това ще го приема едновременно като комплимент и лична нападка ... "Комплиментите като лични нападки" или "Личните нападки като комплименти" Туй е въпросът! ------------------------------------------------ По кабелния въпрос - аз лично не мога към момента да ти препоръчам нищо, защото доста отдавна не съм купувал микрофонен кабел на метър. Мога само да кажа, че хубавите, маркови кабели често си имат техническа документация (datasheet). Можеш да провериш из нета и да сравниш поне на параметри това, което видиш, че се продава из магазините (може и да се обадиш по телефона да питаш за точните "модели"). По принцип ти трябват кабели, които по възможност са добре екранирани и са микрофонни (оплетена двойка - twisted pair). НЯКАКЪВ ориентир може да ти бъде капацитетът - обикновено се измерва в пикофаради на метър (pF / m), като по-малкото число е по-добре. Дори този показател, не е фатален, стига да не излиза от някакви рамки драстично. Редактирано Май 27 от Evtim Djerekarov 1 1 Цитирай
chris_barnes Отговорено Юни 9 Отговорено Юни 9 Ако не държиш на всяка цена да поиш кабели, според мен просто измери какви размери ти трябват и си поръчай готови кабели от Динакорд например. Както казаха колегите, Проел вършат добра работа. Просто, няма смисъл да се купуват букси, кабели и да се губи време, ако от цялото нещо или няма да спестиш нищо, или ще е минимално. (Just my 5 cents) Цитирай
Recommended Posts