Jump to content
Българският форум за музиканти

Mesa_fender_marshall


metalhammer

Recommended Posts

Не съм много компетентен, но за мен Peavey-то при Бисер е много по яко от Marshall-а при Пламен. Просто щото вади по-тежък звук. А това при Пламен пък по- плътен.

Помолих да не задръстваме темата с валвстейти бандити и тем подони симулатори .

А за баш металите да ги оствим да си свирят с транзистори.

 

рип Дарел

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 52
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

:inlove: :inlove: 0213202000_xl.jpg

:inlove: :inlove: страшна машинария ама много скъпа

чакайте още сърчица да сложа че откак свирих на такова нещо не мога да спя. :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Редактирано от stratocaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз подрънквам на един стар Fender Bassman 50, за мое най-голямо съжаление нямам прилична китара за това чудо... (и за още по голямо - не върви да го домъкна в Ст. Град...) Но съм свирил доста на него с един прекрасен Fender модел от 70-те, горе долу набор на усилвателя - просто чудесна комбинация. Особеноста му както бях споменал преди време е, че е с EL34, явно мод-нат поради това, че американските ламби са били кът в комунистическа България... Бих казал, че звукът му е доста специфичен, което е и добро и лошо:) За съжаление не съм специалист по усилвателите, за да ви кажа нещо повече относно звука... На мен ми харесва много ( и няма как след като преди да го взема за 400лв свирех през една Вермона с колонка Респром )

 

Но веднъж присъствах на едно малко сравнение на няколко пича, току що завърнали се от свирене по корабите - сравняваха Маршал с ЕНГЛ - за моделите незнам - хубави, нови, с по 4 ламби мъждукащи (тия на ЕНГЛ-а). На мене ми харесаха и двата много, ама хората отсекоха - ЕНГЛ...

 

Знам ли според мен всичко е въпрос на вкус, пък и го има този момент - след като с много мъки си се сдобил с нещо по-така, да си го харесваш много въпреки, че не е кой знай какво...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уж се имам разбирач обаче доста пообогатих общата култура.

Благодаря за добрата и изчерпателна информация.

 

И все пак може още да се изстиска от темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

В крайна сметка всичко опира и до парите...за България мисля, че най рентабилен вариант е Пиви класик сериите - става за всякаква музика, убийствен лампов тон сравнително евтини спрямо меса фендер и.т.н. както и другите лампови серии - сюприйм, трипъл екс, и.т.н. аз съм свирил 4 години с класик, трипъл екса съм го слушал няколко пъти наживо в малък клуб без озвучаване директно...мисля, че с тия мизерни заплати тука най добрият вариант е Пиви...просто са универсални. А който държи на маршалски тон да си взима маршал...това си е специфичен тон просто. :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напоследък все повече се насочвам към ENGL като преференции <_< Скоро, живот и здраве, ще се обогатя с един ламбов ENGL и съседите ще страдат. Зависи и как звучи в микс де. Но само китара звуками харесва повече от останалите заради многото среди и характера.

Редактирано от fLiSk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз точа лиги за едно Peavey 5150 (или 6505),

разправят че чистия канал не чинел много много

ама кривоча събаря кооперации и жилищни блокове :ph34r:

Доколкото съм чел по форуми и съм слушал семпли де.

А и по-ефтинийка от всеки маршал да не говорим за меса буги-вуги амп.

 

Ако някой е свирил на такъв, моля да даде мнение, аз в БГ още не съм виждал

да продават такъв.

Аде бе, фактор, xxxx, динакорд, сабудете се.

 

Иначе имам дисторшън меса буги ботъл рокет, не е зле ама нещо май

не е за мене. А и темата е за усилватели, така 4е няма да го коментирам тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А да, в джаза пробвах един маршал JCM900 кубе и бях разочарован.

В смисъл че нито чистият канал му е чист, нито драйва му е много здрав.

Но може проблема да е бил в китарата - някакъв амортизиран епифоун.

Пък и кубето беше доста дърто, може и лампите да са били за смяна, незнам.

 

Свирил съм и на едно Peavey Classic 30, много меден звук извади

ама нестава за по-тежки неща, иначе ако си рокажиа или блусар

тва е идеалниа амп. Тогава струваше нещо от порядака на 1100-1200 лева.

Въобще по съотношение цена качество Peavey май няма кой да ги бие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

JCM 900 -така си свири

и в репетиционната на Бисер -главата пак е 900 джей си ем - и това е

драйва е като за АЦ-ДЦ -екстра

или те кефи или не

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко странна комбинация, но- vox ac30 за clean и mesa (rectumfrier :P ) за мръсотийките.

Редактирано от hypermusic
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В цялата работа има един много интересен момент ...

Когато човек застане пред една апаратура, преди да я пробва - той има определен идеал за тон (който си е създал с времето). И тъй като примерно са му казали, че въпросната апаратура е супер, той очаква да чуе своя "дрийм тон", че даже и повече. Разочарованието идва, когато това не се случи (а това става в 90% от пробите на апаратури сигурно ...).

Ще дам пример с това, което на мен ми се случи.

Преди доста време, когато за първи път избирах истинска лампова апаратура се случих пред един Marshall JCM-3000 с 2 кабинета 4х12". И точно по него време вървеше реклама на кумира ми Сатриани, че ползва съшата.

Гледам аз апаратурата и си викам - това ще да е истината! Включвам си Jem 7VWh в нея и ... тотално разочаровние. Не че аз много знаех как да работя с тази система, но тя беше на светлинни години от моя "дрийм тон". Нямаше състейна който очаквах, саунда нямаше компактност ... бе изобщо - тотална трагедия! Сега имам задълбочени впечатления от JCM-800, JCM-900, JCM-2000, JCM-3000.

 

Адски ми харесва предпоследния модел от тези които изброих. Наистина много готина глава, която звучи много стегнато с 4х12" кабинет. Но преди години, за мен подобен тон беше разочарование ... :P

 

Истиснки "кранк" тон е Меса Дуал Ректифаер, но и за лийд е много предпочитан. Имах щастието подробно да се запозная и свиря с тази апаратура. Състейна е добър, но не безкраен :P Силата на този амп е точно в кранка! Няма друг такъв. Много специфичен и използваем. Много артисти свирят именно на дуал, а не на трипъл-а.

 

Фендер Хот Род делукс имах - за блус идеален - за хард и хеви - абсолютно НЕ!! Но супер благ за блусарските фасони.

 

Меса Триаксис + Симул Клас 2:90 амп + 2 х 1 х 12 closed back cabinets - изключително добър тон - с много състейн и по-малко кранк, но с възможност за повече вариации в тона. Проблема с тази система е, че трябва да се усили достатъчно за да се чуе какво може. А това у дома е почти невъзможно както съм сега. Даже на практика не използвам тази система за записи, понеже още не искам да ме изгонят от блока :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз никога не съм харесвал Фендерите(тези с които съм свирил).Имал съм оригинален Туин ривърб в много добро състояние и макар че тонът му определено е уникален и си има достийнсва винаги ми е идвал прекалено ярък и тънък.Въобще не ми допада Делукса ,имам си(за съжаление )много често работа с 2 от тях и всеки път се боря да изкарам свястен саунд

 

От Маршалите съм свирил обстойно JTM i JCM комбота.Първото за мен е много зле особено драйва.Второто има много хубав рок саунд,единственото ми възражение е ,че освен рок и някои типове блус саунд ,трудно може да се извади нещо друго.

 

От Месите съм свирил обсойно само с Марк 4 и с моето(студио 22+) и двете много ми харесват,така че от изброените 3 марки определено съм за Меса

 

п.п.Мнениети ми е изцяло лично и въобще не твърдя,че е меродавно

 

п.п.2 Що се отнася до маршалите забравих,че преди години имах Лиид 100 глава и не беше кофти,а от към Меса имам Втуин приамп,който също е много качествен,но определено драйва му не ми е достатъчно прозрачен

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Туинревърба е точно така,имах такъв,хем с 2 Селешъна(което не си е фендер вече)и не можеше по никъв начин да изкара хубав драйв.

За Меса не знам,ама най-готиния амп,на който съм свирил беше Маршал от 70-те год.Страшен!!

Имах такъв,но ново производство (реплика ли се казва?)-е нищо общо,само на 3 кат го пуснеш може да събори блока (50 в) и с много високи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.