metalhammer Отговорено Април 13, 2005 Автор Отговорено Април 13, 2005 Не съм много компетентен, но за мен Peavey-то при Бисер е много по яко от Marshall-а при Пламен. Просто щото вади по-тежък звук. А това при Пламен пък по- плътен. Помолих да не задръстваме темата с валвстейти бандити и тем подони симулатори . А за баш металите да ги оствим да си свирят с транзистори. рип Дарел Цитирай
stratocaster Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 (Редактирано) :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: страшна машинария ама много скъпа чакайте още сърчица да сложа че откак свирих на такова нещо не мога да спя. :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: Редактирано Април 14, 2005 от stratocaster Цитирай
Atari Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 Ами аз подрънквам на един стар Fender Bassman 50, за мое най-голямо съжаление нямам прилична китара за това чудо... (и за още по голямо - не върви да го домъкна в Ст. Град...) Но съм свирил доста на него с един прекрасен Fender модел от 70-те, горе долу набор на усилвателя - просто чудесна комбинация. Особеноста му както бях споменал преди време е, че е с EL34, явно мод-нат поради това, че американските ламби са били кът в комунистическа България... Бих казал, че звукът му е доста специфичен, което е и добро и лошо За съжаление не съм специалист по усилвателите, за да ви кажа нещо повече относно звука... На мен ми харесва много ( и няма как след като преди да го взема за 400лв свирех през една Вермона с колонка Респром ) Но веднъж присъствах на едно малко сравнение на няколко пича, току що завърнали се от свирене по корабите - сравняваха Маршал с ЕНГЛ - за моделите незнам - хубави, нови, с по 4 ламби мъждукащи (тия на ЕНГЛ-а). На мене ми харесаха и двата много, ама хората отсекоха - ЕНГЛ... Знам ли според мен всичко е въпрос на вкус, пък и го има този момент - след като с много мъки си се сдобил с нещо по-така, да си го харесваш много въпреки, че не е кой знай какво... Цитирай
metalhammer Отговорено Април 18, 2005 Автор Отговорено Април 18, 2005 Уж се имам разбирач обаче доста пообогатих общата култура. Благодаря за добрата и изчерпателна информация. И все пак може още да се изстиска от темата. Цитирай
metalhammer Отговорено Ноември 10, 2006 Автор Отговорено Ноември 10, 2006 give me more! хайде малко прашясали но вечно актуални теми Цитирай
Telerig Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 В крайна сметка всичко опира и до парите...за България мисля, че най рентабилен вариант е Пиви класик сериите - става за всякаква музика, убийствен лампов тон сравнително евтини спрямо меса фендер и.т.н. както и другите лампови серии - сюприйм, трипъл екс, и.т.н. аз съм свирил 4 години с класик, трипъл екса съм го слушал няколко пъти наживо в малък клуб без озвучаване директно...мисля, че с тия мизерни заплати тука най добрият вариант е Пиви...просто са универсални. А който държи на маршалски тон да си взима маршал...това си е специфичен тон просто. :hello: Цитирай
fLiSk Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 (Редактирано) Напоследък все повече се насочвам към ENGL като преференции Скоро, живот и здраве, ще се обогатя с един ламбов ENGL и съседите ще страдат. Зависи и как звучи в микс де. Но само китара звуками харесва повече от останалите заради многото среди и характера. Редактирано Ноември 10, 2006 от fLiSk Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 Предлагам да обобщим с изречението - Като не ти харесва мойтУ, купи си твойту! Цитирай
chlen Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 Аз точа лиги за едно Peavey 5150 (или 6505), разправят че чистия канал не чинел много много ама кривоча събаря кооперации и жилищни блокове Доколкото съм чел по форуми и съм слушал семпли де. А и по-ефтинийка от всеки маршал да не говорим за меса буги-вуги амп. Ако някой е свирил на такъв, моля да даде мнение, аз в БГ още не съм виждал да продават такъв. Аде бе, фактор, xxxx, динакорд, сабудете се. Иначе имам дисторшън меса буги ботъл рокет, не е зле ама нещо май не е за мене. А и темата е за усилватели, така 4е няма да го коментирам тук. Цитирай
chlen Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 А да, в джаза пробвах един маршал JCM900 кубе и бях разочарован. В смисъл че нито чистият канал му е чист, нито драйва му е много здрав. Но може проблема да е бил в китарата - някакъв амортизиран епифоун. Пък и кубето беше доста дърто, може и лампите да са били за смяна, незнам. Свирил съм и на едно Peavey Classic 30, много меден звук извади ама нестава за по-тежки неща, иначе ако си рокажиа или блусар тва е идеалниа амп. Тогава струваше нещо от порядака на 1100-1200 лева. Въобще по съотношение цена качество Peavey май няма кой да ги бие. Цитирай
TONY Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 JCM 900 -така си свири и в репетиционната на Бисер -главата пак е 900 джей си ем - и това е драйва е като за АЦ-ДЦ -екстра или те кефи или не Цитирай
hypermusic Отговорено Ноември 12, 2006 Отговорено Ноември 12, 2006 (Редактирано) Малко странна комбинация, но- vox ac30 за clean и mesa (rectumfrier ) за мръсотийките. Редактирано Ноември 12, 2006 от hypermusic Цитирай
Jordan_J Отговорено Ноември 12, 2006 Отговорено Ноември 12, 2006 В цялата работа има един много интересен момент ... Когато човек застане пред една апаратура, преди да я пробва - той има определен идеал за тон (който си е създал с времето). И тъй като примерно са му казали, че въпросната апаратура е супер, той очаква да чуе своя "дрийм тон", че даже и повече. Разочарованието идва, когато това не се случи (а това става в 90% от пробите на апаратури сигурно ...). Ще дам пример с това, което на мен ми се случи. Преди доста време, когато за първи път избирах истинска лампова апаратура се случих пред един Marshall JCM-3000 с 2 кабинета 4х12". И точно по него време вървеше реклама на кумира ми Сатриани, че ползва съшата. Гледам аз апаратурата и си викам - това ще да е истината! Включвам си Jem 7VWh в нея и ... тотално разочаровние. Не че аз много знаех как да работя с тази система, но тя беше на светлинни години от моя "дрийм тон". Нямаше състейна който очаквах, саунда нямаше компактност ... бе изобщо - тотална трагедия! Сега имам задълбочени впечатления от JCM-800, JCM-900, JCM-2000, JCM-3000. Адски ми харесва предпоследния модел от тези които изброих. Наистина много готина глава, която звучи много стегнато с 4х12" кабинет. Но преди години, за мен подобен тон беше разочарование ... Истиснки "кранк" тон е Меса Дуал Ректифаер, но и за лийд е много предпочитан. Имах щастието подробно да се запозная и свиря с тази апаратура. Състейна е добър, но не безкраен Силата на този амп е точно в кранка! Няма друг такъв. Много специфичен и използваем. Много артисти свирят именно на дуал, а не на трипъл-а. Фендер Хот Род делукс имах - за блус идеален - за хард и хеви - абсолютно НЕ!! Но супер благ за блусарските фасони. Меса Триаксис + Симул Клас 2:90 амп + 2 х 1 х 12 closed back cabinets - изключително добър тон - с много състейн и по-малко кранк, но с възможност за повече вариации в тона. Проблема с тази система е, че трябва да се усили достатъчно за да се чуе какво може. А това у дома е почти невъзможно както съм сега. Даже на практика не използвам тази система за записи, понеже още не искам да ме изгонят от блока Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 12, 2006 Отговорено Ноември 12, 2006 (Редактирано) Аз никога не съм харесвал Фендерите(тези с които съм свирил).Имал съм оригинален Туин ривърб в много добро състояние и макар че тонът му определено е уникален и си има достийнсва винаги ми е идвал прекалено ярък и тънък.Въобще не ми допада Делукса ,имам си(за съжаление )много често работа с 2 от тях и всеки път се боря да изкарам свястен саунд От Маршалите съм свирил обстойно JTM i JCM комбота.Първото за мен е много зле особено драйва.Второто има много хубав рок саунд,единственото ми възражение е ,че освен рок и някои типове блус саунд ,трудно може да се извади нещо друго. От Месите съм свирил обсойно само с Марк 4 и с моето(студио 22+) и двете много ми харесват,така че от изброените 3 марки определено съм за Меса п.п.Мнениети ми е изцяло лично и въобще не твърдя,че е меродавно п.п.2 Що се отнася до маршалите забравих,че преди години имах Лиид 100 глава и не беше кофти,а от към Меса имам Втуин приамп,който също е много качествен,но определено драйва му не ми е достатъчно прозрачен Редактирано Ноември 12, 2006 от kolio_k Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 12, 2006 Отговорено Ноември 12, 2006 За Туинревърба е точно така,имах такъв,хем с 2 Селешъна(което не си е фендер вече)и не можеше по никъв начин да изкара хубав драйв. За Меса не знам,ама най-готиния амп,на който съм свирил беше Маршал от 70-те год.Страшен!! Имах такъв,но ново производство (реплика ли се казва?)-е нищо общо,само на 3 кат го пуснеш може да събори блока (50 в) и с много високи. Цитирай
Recommended Posts