Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Ако някой знае - моля да сподели :)

В много интрота на песни на TOOL се ползват основно томове и други барабанчета и ми звучи супер яко, докато не започне самата песен и не влезе смотаното соло барабанче...

Отговорено

Ако мога да си позволя творческа интерпретация на въпросът ти, чуй лайв албумите на The Midnight. Соло барабанът има доста процесинг/гейт и звучи интересно, доста 80s ... иначе хептен "без", аз не се сещам. Ако те дразни тип звучене "поцинкована кофа", както ги настройват примерно Slipknot е отделна тема на разговор. :) 

Отговорено (Редактирано)

Ето много ясен пример за това как влиза и разваля всичко гадното барабанче: Lateralus - TOOL (Full Album Drum Cover in One Take)

Началото супер готино звучи, после влиза в употреба кофата, след това пак има пасажи без соло барабанчето.

Ето и яко млатене от споменатите Slipknot: Iowa - Slipknot - Full Album Drum Cover

При тоя юнак пак не звучи толкова зле, както при горния линк.

Редактирано от dzwer
Отговорено

^ Разбрах те, не харесваш сух плитък звук на соло барабан. Я чекни ей това парче, Wurli, тригер на каса и фус единствено ... е, не е рок или метъл, ама пак е жанрово:

И като цяло Vulfpeck барабаните звучат vintage, топло и обемно, хвърли им едно ухо:

Отговорено

Мне, търси се група, която има пълен сет барабани, но са изхвърлили соло барабанчето от него :D

Отговорено

Добре, следващото ми предложение е "Делтата от Мисисипи" стил. :virtuoz:

Другото ми предложение е това, заигравка тип "хокеен мач/we will rock you".

Отговорено (Редактирано)
Преди 22 часа, dzwer написа:

Мне, търси се група, която има пълен сет барабани, но са изхвърлили соло барабанчето от него :D

🙂

Редактирано от dzwer
  • 3 weeks later...
Отговорено

Мен лично повече ме интересуват кои барабанисти свирят със свалени пружини на соло барабанчето.

Някакви примери, за да не слухтя по записи.