Koobenot Публикувано Март 10, 2025 Публикувано Март 10, 2025 През годините е бил повдиган въпроса за софтуер PC/Mac, който да може да генерира стилове/ритми в стил "самосвирка/Хитър-Петър/аранжор". BIAB и произволните му се славят с изключително дървения им интерфейс. Giglad обаче според мен е сериозна конкуренция и дори с вградените си звуци е окей. 1 Цитирай
yamaha Отговорено Март 10, 2025 Отговорено Март 10, 2025 (Редактирано) Това горе не съм го разглеждал, но ми се струва, че е на нивото vArranger2, който от цяла вечност си стои все на втора версия и съответно клипът, който слагам долу е отпреди 10 години. Преди време ми хареса, понеже с вградените саунди свиреше нелошо за софтуерен аранжор, а покрай поддръжката на GM, GM2, GS, XG и разни модели на Кетрон, също така стандартно си вървеше с 3 интрота, 3 ендинга, 4 брейка и 4 основни секции + разни бонуси като рифове, следене на баса при обръщение на акордите, делене на клавиатурата на независими секции (3 за лява ръка + 4 за дясна) и т.н. Зареждал съм всякакви стилове от различни модели на Ямаха, Корг, Роланд, Текникс, ама не всички вървят коректно с баланса и инструментите (най-вече дръм секцията), но пак си зависи от стила де - дали е оригинален от фирмата или някой сам си го е правил, респ. не е спазил всички спецификации при миди указанията. Редактирано Март 10, 2025 от yamaha 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 10, 2025 Автор Отговорено Март 10, 2025 ^ По-съвременно изглежда от тая vArranger2, дори става и за балканска музика. Цитирай
musicman Отговорено Март 11, 2025 Отговорено Март 11, 2025 BIAB не знам дали може така да сменя акордите в реално време. Това по-скоро е аналог на "самосвирките". Иначе много се зарадвах, като прочетох заглавието Това за което аз ползвам BIAB е да нацъкам някаква прогресия, да си намеря подходящ стил и да си импровизирам отгоре. С тази програма Giglad не виждам как ще стане това. Поне от видеата де. И да, интерфейса на BIAB is ужасен Чакам с нетърпение някой да направи нещо подобно... Цитирай
Koobenot Отговорено Март 11, 2025 Автор Отговорено Март 11, 2025 ^ Сори, Рафо, ако съм те подвел, посипвам си ритуално главата с хималайска сол и пясък ... 2 Цитирай
yamaha Отговорено Март 11, 2025 Отговорено Март 11, 2025 6 hours ago, Koobenot said: ...посипвам си ритуално главата с хималайска сол и пясък ... Само да питам - пясъкът от черноморските дюни ли е или обикновен? Между другото акордови функции също могат да се пишат в онова със стария интерфейс, дето го постнах горе. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 11, 2025 Автор Отговорено Март 11, 2025 39 minutes ago, yamaha said: Само да питам - пясъкът от черноморските дюни ли е или обикновен? Конкретно съм решил да е от Иракли, виж колко е гот: 1 Цитирай
yamaha Отговорено Март 11, 2025 Отговорено Март 11, 2025 Така и предположих...щом ще ходиш чак до Хималаите за сол, колко му е да прескочиш до Иракли за малко пясък, така или иначе ти е по път. 1 1 Цитирай
Koobenot Отговорено преди 9 часа Автор Отговорено преди 9 часа Колегата @Maestroto постига доста сериозни резултати с този софтуер се оказва. Цитирай
Recommended Posts