Koobenot Отговорено Януари 29 Отговорено Януари 29 Иначе мен лично от тези чалгаджийските парчета ми допадат повече тези дето се пее на "индобългарски" и са си автентични ... някак си тея побългарените от поп-фолка не ги меля толкова. Не коментирам ни най-малко качествата на инструменталистите, нивото е високо. Цитирай
Тропчо Отговорено Януари 29 Отговорено Януари 29 Това не е чалга, а кавър бе, Кобенот. Колко добър? Колкото- толкова. То-о-о-о, с кавъри Хулио Иглесиас колко Грамита взе? Тъй де, и бат' Хулио си е вид чалгар, ама го харесват хората. Цитирай
Koobenot Отговорено Януари 29 Отговорено Януари 29 ^ Добре, айде, авторско тогава. Няма как да не споменем Жигули (Ciguli), който си е индобългарин, нашенец, забягнал в Турция. https://en.wikipedia.org/wiki/Ciguli Всъщност за този жанр как може да говорим за твърдо авторство? Всички на Балканите се карат кой от кого какво бил щипнал, естетиката и произходът на музиката предполагат огромни взаимки ... Цитирай
Koobenot Отговорено Февруари 16 Отговорено Февруари 16 Подсетих се за един любопитен проект от преди близо десетилетие, чието интро на барабаните е яко взаимка от Toto - I Will Remember, за пореден път се доказва, че Пайнер може да са всякакви, но в качеството на продукцията се влага ресурс от край време. Цитирай
yamaha Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s 3 hours ago, Koobenot said: ...Пайнер може да са всякакви, но в качеството на продукцията се влага ресурс от край време. В Пайнер отдавна разбраха, че могат да успеят с чалгата, като я полират малко и й сложат по-модерното име "поп-фолк"...после си наеха професионалисти, които докараха як звук, направиха си телевизия, отвориха магазини навсякъде и затвориха цикъла, така че при такава стратегия не е трудно да успееш. А че вложиха много труд и ресурси за всичките тия години, това никой не го отрича, макар и част от вложените ресурси да дойдоха от самите изпълнители още докато им градяха кариерите. Off/ А ти намери чие изпълнение да покажеш в тоя клип, а и заглавието на песента също доста показателно, все едно си разказва личната история, предвид КОЙ е мъжът й? Предполагам също знаеш, че е дъщеря на Георги Янев, цигуларя на "Орфей". Сега се сещам, че още в началото на 90-те бях в студиото му да огледам какво има и тогава ми се хвалеше с последния модел дек на AIWA AD-F910 дето си беше купил, а аз същия модел вече го имах от 2 години. Такова време беше, нямаше още компютри, записвахме на ленти и декове, после минахме на MD и DAT...CD-та...DVD-та и каквото ново излезе като технология, а сега всичко от изброеното отдавна е пенсионирано. Не знам толкова много време ли е минало или просто много бързо се е развила технологията...вероятно и двете. Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s 16 minutes ago, yamaha said: Off/ А ти намери чие изпълнение да покажеш в тоя клип, а и заглавието на песента също доста показателно, все едно си разказва личната история, предвид КОЙ е мъжът й? Толкова чак не бях задълбавал. Сега разбрах, че е била женена за Шиши ... Цитирай
yamaha Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Даже и дете има от него. Off/ В другата тема сложих един поздрав и трябва да питаме Данев може ли да изсвири още някое соло върху него...не се и съмнявам де, с тая нова китара дето я има. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено вчера в 20:55 Отговорено вчера в 20:55 Дани Милев Бенд много професионално забиват обаче. Цитирай
Recommended Posts