Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с фуутсуичовете на процесор


Recommended Posts

Mooer GE 200 е проца. От седмица, две забелязвам че двата основни бутона, които сменят банките работят непостоянно. Или единия не работи или другия и трябва доста пъти да се натисакат за да превключат. Първо почна единия, после се сменят и т.н. Помислих че е замърсен, ще го отворя да пръсна с контактен спрей, но това, което ме озадачава е начинът по който се държат. Възможно ли е да е софтуерно? Третия бутон работи нормално. Може да върна и в заводски настройки ако спрея не помогне. Все пак ако някой е имал подобен проблем, да каже. Проработват си спонтанно и след това пак така не работят. Втора ръка съм го взимал и ползвал 3-4 години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах подобни засечки с G-System. Първо отварянето беше меко казано извратено, второ се оказа, че ползват някакви капсуловани щракалки, които няма как да почистиш/фъснеш без да го строшиш пъро. :) Та си играх да размествам, понеже най-много ми бъгваше бутона, който съм си избрал за Tap Tempo. Така и не помня какво точно стана, скоро не съм го ползвал (и безтуй само за МИДИ педалиера го ползвам). ;)

Силно ме съмнява да са софтуерни проблеми. Просто слагат някакви цъкалки, които рано или късно дават фира.

Скоро сменях 2-3 бутона на EBS ефекти. Не казвам, че са калпави, но си имат някакъв живот. Единият успях да го разглобя и вътре имаше една супер гъста глинеста субстанция, образувана от фабричната грес + прахоляка, успял да влезе някак. И това пречеше на кобиличката да се мандахерца свободно. Почистих го и стана като нов, обаче пък те тия суичове не са направени за разглобяване та ще видим кога ще се разпадне... :) Другият го смених, защото оригиналния е занитен и не знам дали ще успея да го щракна после (къси са ми нитовете, не съм търсил по-дълги). Третият го фъснах малко без разглобяване и засега се държи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах със спрей, реши се проблема на този етап. Не се наложи и да го отварям, има достатъчно луфт в основата. Благодаря на Baby Thomas !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • synchu changed the title to Проблем с фуутсуичовете на процесор

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.