svet.k Публикувано Юли 19 Публикувано Юли 19 Mooer GE 200 е проца. От седмица, две забелязвам че двата основни бутона, които сменят банките работят непостоянно. Или единия не работи или другия и трябва доста пъти да се натисакат за да превключат. Първо почна единия, после се сменят и т.н. Помислих че е замърсен, ще го отворя да пръсна с контактен спрей, но това, което ме озадачава е начинът по който се държат. Възможно ли е да е софтуерно? Третия бутон работи нормално. Може да върна и в заводски настройки ако спрея не помогне. Все пак ако някой е имал подобен проблем, да каже. Проработват си спонтанно и след това пак така не работят. Втора ръка съм го взимал и ползвал 3-4 години. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 19 Отговорено Юли 19 Аз имах подобни засечки с G-System. Първо отварянето беше меко казано извратено, второ се оказа, че ползват някакви капсуловани щракалки, които няма как да почистиш/фъснеш без да го строшиш пъро. Та си играх да размествам, понеже най-много ми бъгваше бутона, който съм си избрал за Tap Tempo. Така и не помня какво точно стана, скоро не съм го ползвал (и безтуй само за МИДИ педалиера го ползвам). Силно ме съмнява да са софтуерни проблеми. Просто слагат някакви цъкалки, които рано или късно дават фира. Скоро сменях 2-3 бутона на EBS ефекти. Не казвам, че са калпави, но си имат някакъв живот. Единият успях да го разглобя и вътре имаше една супер гъста глинеста субстанция, образувана от фабричната грес + прахоляка, успял да влезе някак. И това пречеше на кобиличката да се мандахерца свободно. Почистих го и стана като нов, обаче пък те тия суичове не са направени за разглобяване та ще видим кога ще се разпадне... Другият го смених, защото оригиналния е занитен и не знам дали ще успея да го щракна после (къси са ми нитовете, не съм търсил по-дълги). Третият го фъснах малко без разглобяване и засега се държи. 1 2 Цитирай
svet.k Отговорено Юли 19 Автор Отговорено Юли 19 Пробвах със спрей, реши се проблема на този етап. Не се наложи и да го отварям, има достатъчно луфт в основата. Благодаря на Baby Thomas ! 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Юли 19 Отговорено Юли 19 От любопитство – с какво го фъсна? Скоро имах сходни терзания, които описах тук. Цитирай
svet.k Отговорено Юли 19 Автор Отговорено Юли 19 Contact spray Tec Tane CS 280, германски. Мирише си откровенно на нафта. 1 1 Цитирай
Recommended Posts