Jump to content
Българският форум за музиканти

Single Coils vs P90's vs Humbuckers


Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Понеже си нямам друга работа, реших да сравнявам различни адаптери. Не знам точно дали е сравнение на адаптери или на китари (щото и китарите са различни), но все е нещо. Директно в лаптопа с амп симулация, да може съвсем да се размият разликите. 

Редактирано от musicman
Пействаш линка и даваш ентер и се показва вградено видео
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И 3-те са готини, най-много ми харесаха сингъл койлите в този контекст. Иначе P90 ми е един от любимите адаптери, става и за рок и за блус, в определен контекст може и да метълиш с него. И то пак от P90 до P90 Балкан разлика. Това ми е един от любимите модели, на който съм свирил и съм очарован – прекрасен състейн, звънлив тон, нюанси ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Аз си ги харесвам и трите, нарочно така съм ги купил - да има сингли, да има Р90, да има хъмбъкъри, бе да има 😁. Сега на тая симулация не съм правил корекции по отделно за китарите, та нито едната май не звучи оптимално. Може би трябваше да ползвам усилвател...

 

Абсолютен офтопик: Да знаете случайно дали веригата усилвател - атенюатор - линеен изход - PC се различава по звук от симулациите? Щото аз от усилвател директно в РС не мога да изкарам нещо повече от това, което предлага софтуерът :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След линейния изход трябва да сложиш IR, което ще рече че при всички положения ще се различава от симулациите, но не значи, че ще звучи лошо. Напротив, би трябвало да звучи по-добре. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@arebegai Погледни тази тема, скоро бистрихме там тоя казус. Накратко казано, би трябвало да звукне по-добре, но има условности – качеството на ампа, веригата, правилно подбран IR ... честно казано, за мен цялата галимация не си струва особено за подрънкване, по-скоро за записи/дема, но без да се тества, трудно може да се предвиди. 

13 hours ago, arebegai said:

Щото аз от усилвател директно в РС не мога да изкарам нещо повече от това, което предлага софтуерът :)

Причината за това (според мен) основно се корени в IR-а. Въпреки, че съвременните IR-и са добри и имат хубава и реалистична честотна характеристика, близка до тази на истински кабинет, това което софтуера няма как да пресъздаде е усещането от кабинета в стаята. Местенето на въздух, резонансите, контролираният фийдбек, геролтията и вибрациите са част от целият спектакъл и трудно може да ги докараш със слушалки/мониторни колони + IR. Може би, ако си понабримчиш мониторите от към геролтия и вибрации ще го докараш, но това с фийдбака е рисковано и може и да ти изгорят говорителите, ако не внимаваш. :) Именно поради тази причина на времето евтините процесорчета имаха един софтуерен трик, дето симулираше процеса – ако "bend"-ваш един тон повече от 6-7 секунди, процесорът правеше плавен pitch shift oктава отгоре, да звучи чат/пат като фийдбек, естествено няма нищо общо с реалността ... ама да. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отговорите! За да не продължавам офтопика, ще пусна нова тема тия дни и ще кача записи да сравним усилватели и софтуери :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.