musicman Публикувано Март 15 Публикувано Март 15 Препоръчайте някакви струни за акустична китара. Аз от сума ти години ползвам Elixir Nanoweb Ligth Acoustic. Не казвам, че звучат лошо, ама ми се ще да разнообразя, да пробвам и нещо друго. Цитирай
Koobenot Отговорено Март 15 Отговорено Март 15 Аз от както на акустичната китара имам Elixir, разделям живота си на две части – преди и след Elixir. Можеш ли да опишеш какво точно ти липсва в тона? За мен винаги е въпрос на избор между звънливост и обем и някакви нюанси между тях ... Цитирай
Mefistofel82 Отговорено Март 15 Отговорено Март 15 В момента на мойто кухо Ibanez Tallman съм сложил LaBella Silk & Steel 11-51, закупувани от Thomann. Сравнени със същия размер GHS Phosphor - Bronze, тези са малко по-лесни за натискане, имат хубав брилянс, но атаката на GHS сякаш беше по-изразена. Струните не са сменяни от години (напоследък пиля само на седмака) и наистина съм забравил как звучат нови такива, но и до днес стават за подрънкване. Следващите, с които ще експериментирам са LaBella Gipsy - имам един сет, но за момента вече споменатите са струни, с които бих повторил... Ако трябва да съм честен, май на всичките си китари минах на LaBella. На седмаците това са струните, с които тия китари се настройват като хората... Но това е друга история. Цитирай
musicman Отговорено Март 15 Автор Отговорено Март 15 ^^ Нищо не ми липсва, просто от доста отдавна ги ползвам и реших да питам да не би да има нещо по-добро ^ Погледнах ги LaBella, имат не лош рейтинг в Томан. Само че аз гледам 12-53, а те имат или 52 или 56. Което не знам дали е от толкова голямо значение. По-скоро бих пробвал 12-56. Цитирай
Koobenot Отговорено Март 15 Отговорено Март 15 ^^ А какво можеш да кажеш за издръжливостта? Откакто съм с Elixir загубата на блясъка и разстройването стават доста по-трудно от другите брандове. Цитирай
Mefistofel82 Отговорено Март 15 Отговорено Март 15 ^ Нямам много голяма референция спрямо други брандове. На тая китара стоковите струни бяха сменени с GHS и години наред карах с тях. В даден момент обаче, поради здравословни проблеми в лявата ръка, реших да мина на по-меки струни. Купих LaBella на сляпо и наистина, усещането за усилие при натискане с тях намаля. Колкото за живот... ами мисля, че изкарват една идея повече. Споменах, че не свиря много на тази китара в последно време. Струните не са сменяни сигурно три години, може би и повече. Вече са позагубили блясъка си, но и в никой случай не са станали на мокава. По времето когато ги сложих, на тази китара се свиреше доста - по това време свиренето на акустичната китара ми беше станало форма на обсесия. Относно разстройването - минимално до никакво. Цитирай
Koobenot Отговорено Март 15 Отговорено Март 15 Като тийнейджър на мен много ми се потяха ръцете и един комплект D'Addario го сривах, та всеки път след свирня бърсане на ръце, китари ... имаше някакъв ефект, но определено Elixir държат повече. Цитирай
Recommended Posts