Jump to content
Българският форум за музиканти

Струни за акустична китара


Recommended Posts

Препоръчайте някакви струни за акустична китара.

Аз от сума ти години ползвам Elixir Nanoweb Ligth Acoustic.

acoustic-80-20-nanoweb-11052-Front.jpg?i

Не казвам, че звучат лошо, ама ми се ще да разнообразя, да пробвам и нещо друго. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от както на акустичната китара имам Elixir, разделям живота си на две части – преди и след Elixir. :greenball:Можеш ли да опишеш какво точно ти липсва в тона? За мен винаги е въпрос на избор между звънливост и обем и някакви нюанси между тях ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента на мойто кухо Ibanez Tallman съм сложил LaBella Silk & Steel 11-51, закупувани от Thomann. Сравнени със същия размер GHS Phosphor - Bronze, тези са малко по-лесни за натискане, имат хубав брилянс, но атаката на GHS сякаш беше по-изразена. Струните не са сменяни от години (напоследък пиля само на седмака) и наистина съм забравил как звучат нови такива, но и до днес стават за подрънкване. Следващите, с които ще експериментирам са LaBella Gipsy - имам един сет, но за момента вече споменатите са струни, с които бих повторил...

Ако трябва да съм честен, май на всичките си китари минах на LaBella. На седмаците това са струните, с които тия китари се настройват като хората... Но това е друга история.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Нищо не ми липсва, просто от доста отдавна ги ползвам и реших да питам да не би да има нещо по-добро :)

^ Погледнах ги LaBella, имат не лош рейтинг в Томан. Само че аз гледам 12-53, а те имат или 52 или 56. Което не знам дали е от толкова голямо значение. По-скоро бих пробвал 12-56.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Нямам много голяма референция спрямо други брандове. На тая китара стоковите струни бяха сменени с GHS и години наред карах с тях. В даден момент обаче, поради здравословни проблеми в лявата ръка, реших да мина на по-меки струни. Купих LaBella на сляпо и наистина, усещането за усилие при натискане с тях намаля. Колкото за живот... ами мисля, че изкарват една идея повече. Споменах, че не свиря много на тази китара в последно време. Струните не са сменяни сигурно три години, може би и повече. Вече са позагубили блясъка си, но и в никой случай не са станали на мокава. По времето когато ги сложих, на тази китара се свиреше доста - по това време свиренето на акустичната китара ми беше станало форма на обсесия. Относно разстройването - минимално до никакво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като тийнейджър на мен много ми се потяха ръцете и един комплект D'Addario го сривах, та всеки път след свирня бърсане на ръце, китари ... имаше някакъв ефект, но определено Elixir държат повече. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.