Jump to content
Българският форум за музиканти

Моля, препоръчайте среден клас стейдж пиано / клавир


joroboro

Recommended Posts

Здравейте,

преди няколко месеца започна моето приключение с пианото и по препоръка на Koobenot взех CASIO CTS-1, от който съм много доволен и благодаря още веднъж за препоръката! Всеки път, като отида на урок по пиано, обаче, преживявам един малък шок от твърдата клавиатура :D

Искам да продължавам да се занимавам, и щерката също, и затова искам да се ъпгрейдна на хамър клавиатура с повече възможности (бленди, звуци и тн). Не искам да сменям инструмента в следващите една-две години и затова си мисля, че може би трябва да взема среден клас. Разбира се, това зависи и от бюджета.

Моят бюджет е 1800 лв, но нямам против да похарча и по-малко. Ще съм благодарен, ако препоръчате среден клас стейдж пиано / клавир с прилична хамър клавиатура и добри възможности за звукозапис / авторска музика.

Благодаря предварително!

Жоро

Редактирано от joroboro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет и благодаря за добрите думи. Скоро колегата @yamaha ме светна, че бил много доволен от Kawai-ES520 B, мисля, че попада точно в бюджета и като възможности. Иначе много интересна оферта също от MusicWorld е Roland-FP30X с 5 години гаранция (5-те години са единствено от MusicWorld). Другият интересен инструмент, който се води наследник на P-45 е тази Yamaha P-225 B. Нека и колегите изкажат мнение кое е актуално, че последната година съм се отдал повече на записи/жива свирня/колони и пианата съм ги загърбил малко.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно време препоръчвах Kawai, но вече не бих препоръчал, доста хора се оплакват от качеството, имат доста дефекти, иначе вносителят за България е много свестен тип и не би правил проблеми за сервиз и такива неща.

В днешно време всички пиана са от прилични нагоре, така че с никое няма да се сбърка. Аз лично в последно време съм фен на Ямаха, те също така са и може би пианата с най-малко дефекти и проблеми, без да имам обективна статистика, съдейки единствено по темите за проблеми в големи американски форуми.

П.П. Между другото, бих препоръчал да се чете и проучва повече в западни форуми, не в българските. Тук няма чак толкова много хора с опит и интереси в дигиталните пиана, получава се доста субективизъм, пристрастия... Аз лично съм сменил над 20 дигитални пиана от всички марки, имал съм от най-евтините до най-скъпите и ми е хоби постоянно да пробвам всякакви нови дигитални пиана където и когато мога, но предполагаемо когато човек има някакви възможности в България, това почва да дразни и се почват едни излишни коментарчета, така че в общи линии съм се отдръпнал от препоръките за дигитални пиана :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз да попитам също – вълнуваш ли се от пълен комплект педали/дървена стойка/столче? Това най-лесно се разбира от това колко често ще го местиш този инструмент, акок е честно, по-скоро не са ти нужни. Ако ще е статичен инструмента е по-комфортно, но пък струва пари ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 12/4/2023 at 3:55 PM, Koobenot said:

Скоро колегата @yamaha ме светна, че бил много доволен от Kawai-ES520 B, мисля, че попада точно в бюджета и като възможности. 

Вероятно си се объркал от онази ЛС комуникация, в която стана дума за ES520, защото постът ми излезе доста дълъг. :)  Там бях говорил, че детето беше започнало с P-45 като първо пиано, а след като напредна и започна да печели конкурсите, техните му взеха "стационарен" Kawai, но тъй като така или иначе си имаше нужда и от преносим модел, след като опита стационарното, което беше натъпкано с всякакви акустични емулации, а и клавиатурата му нямаше нищо общо с базовата GHS на P-45, майка му каза, че иска да разкара ямахата и да вземе нещо преносимо пак на Kawai и аз просто й препоръчах средния модел от ES-серията. А там аз бях споменал, че като посвирих малко на стационарното - то ми хареса, не само че беше с по 3 сензора, но и наистина даваше добра обратна връзка, а иначе на ES520 дори не съм опитвал каква му е клавиатурата. ;)

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Здравейте на всички и благодаря за отговорите!

В крайна сметка взех Роланд ФП 30 ХП, понеже беше с най-добра клавиатура. Да кажа, че съм много доволен! И от звуците и от клавиатурата. Вече не ме болят ръцете след урок по пиано и напредвам по-бързо. Към него свързах ап с допълнителни функции и с него интерфейсът е много по-удобен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.