joroboro Публикувано Декември 4, 2023 Публикувано Декември 4, 2023 (Редактирано) Здравейте, преди няколко месеца започна моето приключение с пианото и по препоръка на Koobenot взех CASIO CTS-1, от който съм много доволен и благодаря още веднъж за препоръката! Всеки път, като отида на урок по пиано, обаче, преживявам един малък шок от твърдата клавиатура Искам да продължавам да се занимавам, и щерката също, и затова искам да се ъпгрейдна на хамър клавиатура с повече възможности (бленди, звуци и тн). Не искам да сменям инструмента в следващите една-две години и затова си мисля, че може би трябва да взема среден клас. Разбира се, това зависи и от бюджета. Моят бюджет е 1800 лв, но нямам против да похарча и по-малко. Ще съм благодарен, ако препоръчате среден клас стейдж пиано / клавир с прилична хамър клавиатура и добри възможности за звукозапис / авторска музика. Благодаря предварително! Жоро Редактирано Декември 4, 2023 от joroboro 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Декември 4, 2023 Отговорено Декември 4, 2023 Привет и благодаря за добрите думи. Скоро колегата @yamaha ме светна, че бил много доволен от Kawai-ES520 B, мисля, че попада точно в бюджета и като възможности. Иначе много интересна оферта също от MusicWorld е Roland-FP30X с 5 години гаранция (5-те години са единствено от MusicWorld). Другият интересен инструмент, който се води наследник на P-45 е тази Yamaha P-225 B. Нека и колегите изкажат мнение кое е актуално, че последната година съм се отдал повече на записи/жива свирня/колони и пианата съм ги загърбил малко. Цитирай
CyberGene Отговорено Декември 5, 2023 Отговорено Декември 5, 2023 Едно време препоръчвах Kawai, но вече не бих препоръчал, доста хора се оплакват от качеството, имат доста дефекти, иначе вносителят за България е много свестен тип и не би правил проблеми за сервиз и такива неща. В днешно време всички пиана са от прилични нагоре, така че с никое няма да се сбърка. Аз лично в последно време съм фен на Ямаха, те също така са и може би пианата с най-малко дефекти и проблеми, без да имам обективна статистика, съдейки единствено по темите за проблеми в големи американски форуми. П.П. Между другото, бих препоръчал да се чете и проучва повече в западни форуми, не в българските. Тук няма чак толкова много хора с опит и интереси в дигиталните пиана, получава се доста субективизъм, пристрастия... Аз лично съм сменил над 20 дигитални пиана от всички марки, имал съм от най-евтините до най-скъпите и ми е хоби постоянно да пробвам всякакви нови дигитални пиана където и когато мога, но предполагаемо когато човек има някакви възможности в България, това почва да дразни и се почват едни излишни коментарчета, така че в общи линии съм се отдръпнал от препоръките за дигитални пиана 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Декември 5, 2023 Отговорено Декември 5, 2023 Аз да попитам също – вълнуваш ли се от пълен комплект педали/дървена стойка/столче? Това най-лесно се разбира от това колко често ще го местиш този инструмент, акок е честно, по-скоро не са ти нужни. Ако ще е статичен инструмента е по-комфортно, но пък струва пари ... Цитирай
yamaha Отговорено Декември 5, 2023 Отговорено Декември 5, 2023 (Редактирано) On 12/4/2023 at 3:55 PM, Koobenot said: Скоро колегата @yamaha ме светна, че бил много доволен от Kawai-ES520 B, мисля, че попада точно в бюджета и като възможности. Вероятно си се объркал от онази ЛС комуникация, в която стана дума за ES520, защото постът ми излезе доста дълъг. Там бях говорил, че детето беше започнало с P-45 като първо пиано, а след като напредна и започна да печели конкурсите, техните му взеха "стационарен" Kawai, но тъй като така или иначе си имаше нужда и от преносим модел, след като опита стационарното, което беше натъпкано с всякакви акустични емулации, а и клавиатурата му нямаше нищо общо с базовата GHS на P-45, майка му каза, че иска да разкара ямахата и да вземе нещо преносимо пак на Kawai и аз просто й препоръчах средния модел от ES-серията. А там аз бях споменал, че като посвирих малко на стационарното - то ми хареса, не само че беше с по 3 сензора, но и наистина даваше добра обратна връзка, а иначе на ES520 дори не съм опитвал каква му е клавиатурата. Редактирано Декември 5, 2023 от yamaha 1 Цитирай
joroboro Отговорено Април 5 Автор Отговорено Април 5 Здравейте на всички и благодаря за отговорите! В крайна сметка взех Роланд ФП 30 ХП, понеже беше с най-добра клавиатура. Да кажа, че съм много доволен! И от звуците и от клавиатурата. Вече не ме болят ръцете след урок по пиано и напредвам по-бързо. Към него свързах ап с допълнителни функции и с него интерфейсът е много по-удобен. 2 Цитирай
Recommended Posts