Цветелин Сираков Публикувано Юли 1, 2007 Публикувано Юли 1, 2007 Моля ви помогнете ми във избора на ресивър до 400 лв и тонколони до 700 лв ( по единично или комплект) , може и разлика в цената . но обшата стойност да не превишава 1100 лв От ресивърите съм се спрял на: 1.Pioneer VSX-413 2.Sony STR-DG500 От колоните: 1.JAMO S-602 HCS 3 DARK APPLE Помогнете , ако имате по добро предложение. Благодаря ви предварително. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 2, 2007 Отговорено Юли 2, 2007 Чак пък... Аз в нас съм с ресийвър Pioneer и колони Jamo. От ресийвъра съм повече от доволен, още повече тоя новия има WMA9 декодер, както и ЮСБ вход. Сони не ме кефят по принцип, но когато избирах Сони-то имаше по-добри параметри на хартия. Не го купих само защото не съм фен. Тъпо, но... Погледни им характеристиката S/N Ratio, а по възможност и ги чуй. На моя ресийвър има няколко ушевадни граници на шум, зависи какъв режим си пуснал. Ако имам активиран advanced surround тоя праг е на волюм 33 - връткам съвсееем лекичко, за да стане 32 и се появява един МНОГО по-голям шум, който вече дразни! Ако изключа обаче advanced surround-a шума изчезва. Т.е. появява се чак при волюм 21. Ако включа обаче режим DIRECT STEREO и тея прагове съвсем никакви ги няма. Колоните в никой случай не мисля че са лоши, но ми се струва, че говорителите са с много малък диаметър. Което си е от значение. Поне 10" да са, а още по-добре и 12" ако може. Но не знам цените на такива модели какви биха били. А и май като цяло всички модели гонят комактност и ниска цена и...не знам. Лошото е, че за да го чуеш добре трябва да са разположени перфектно. А и в твоето си помещение ще звучат по друг начин. Все пак мисля, че в Технополис имаше такива стаички, където би могъл да чуеш част от наличните колони в действие. Успех! Цитирай
yamaha Отговорено Юли 2, 2007 Отговорено Юли 2, 2007 Fortissimo може би имаше предвид, че изброените неща са за хайфисти и по тази причина не стават за музикантската дейност, но за слушане на музика вършат работа според мен. Цитирай
Цветелин Сираков Отговорено Юли 2, 2007 Автор Отговорено Юли 2, 2007 Благодаря ви за мненията , но все пак бихте ме улеснили ако ми дадете някакви по добри предложения , а не само да ми разкривате недостатъците на продуктте, защото все пак съм ограничен с парите. Колоните ще ги ползвам в домашна обстановка , но все пак държа на качеството. Ако можете ми дайте по добри вариянти във рамките на 1100 лв за колоните и ресивъра , като мисля за ресивър да не дам повече от 400. Благодаря пак. Цитирай
Da_Fuse Отговорено Юли 3, 2007 Отговорено Юли 3, 2007 За колоните не се колебай! Свирят много добре, но със субуфър-ът от същата серия. Един приятел си ги купи, в началото без субуфър - свиреха добре, но след като взе и него просто нещата "заспаха" дето се вика - такъв звук извадиха.... Мисълта ми беше, че субуфър си трябва за най - ниските, защото тези малко бас-чета немогат да се справят с по-"дълбокият" бас. Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 3, 2007 Отговорено Юли 3, 2007 Най-напред това не е hi-fi форум а музикантски форум. Тук трудно би намерил инфо за "по-добри колони" или ресиивър. Виж за дистърче или дилей би било по-лесно. Предлагам ти да отидеш и да чуеш колоните които си си харесал, като чуеш и някои други колони които са ти направили впечатление ( изглежда най-вече с цената си) и да си прецениш сам. Носи музика която ти е позната и която има голяма динамика (тоест не носи някой от албумите на канибалите). Като заговори за джамо мисля, че този модел - Jamo, D-830 или Concert 8 е гот: цък Друг фактор е колко силно (а и дали е нужно) искаш да свирят колоните. За ресиивър имаш 2 възможности: 1.Ровиш по интернет и гледаш за ресиивър втора употреба - нещо на сони, ямаха, пайниър и тн.. Разгледай в dalavera.net, форума на bgaudio.com и тн подобни сайтове. 2. Ходиш и гледаш ресиивъри според функциите които мислиш, че ти трябват. (това май винаги значи - взимаш ресиивър за парите които имаш ) Цитирай
Recommended Posts