Jump to content
Българският форум за музиканти

Избот на Колони + Ресивър


Recommended Posts

Моля ви помогнете ми във избора на ресивър до 400 лв и тонколони до 700 лв ( по единично или комплект) , може и разлика в цената . но обшата стойност да не превишава 1100 лв

 

От ресивърите съм се спрял на:

 

1.Pioneer VSX-413

2.Sony STR-DG500

 

 

От колоните:

 

1.JAMO S-602 HCS 3 DARK APPLE

 

Помогнете , ако имате по добро предложение.

Благодаря ви предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак пък...

 

Аз в нас съм с ресийвър Pioneer и колони Jamo. От ресийвъра съм повече от доволен, още повече тоя новия има WMA9 декодер, както и ЮСБ вход. Сони не ме кефят по принцип, но когато избирах Сони-то имаше по-добри параметри на хартия. Не го купих само защото не съм фен. Тъпо, но... :)

Погледни им характеристиката S/N Ratio, а по възможност и ги чуй. На моя ресийвър има няколко ушевадни граници на шум, зависи какъв режим си пуснал. Ако имам активиран advanced surround тоя праг е на волюм 33 - връткам съвсееем лекичко, за да стане 32 и се появява един МНОГО по-голям шум, който вече дразни! Ако изключа обаче advanced surround-a шума изчезва. Т.е. появява се чак при волюм 21. Ако включа обаче режим DIRECT STEREO и тея прагове съвсем никакви ги няма.

 

Колоните в никой случай не мисля че са лоши, но ми се струва, че говорителите са с много малък диаметър. Което си е от значение. Поне 10" да са, а още по-добре и 12" ако може. Но не знам цените на такива модели какви биха били. А и май като цяло всички модели гонят комактност и ниска цена и...не знам.

 

Лошото е, че за да го чуеш добре трябва да са разположени перфектно. А и в твоето си помещение ще звучат по друг начин. Все пак мисля, че в Технополис имаше такива стаички, където би могъл да чуеш част от наличните колони в действие.

Успех! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fortissimo може би имаше предвид, че изброените неща са за хайфисти и по тази причина не стават за музикантската дейност, но за слушане на музика вършат работа според мен. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за мненията , но все пак бихте ме улеснили ако ми дадете някакви по добри предложения , а не само да ми разкривате недостатъците на продуктте, защото все пак съм ограничен с парите. Колоните ще ги ползвам в домашна обстановка , но все пак държа на качеството. Ако можете ми дайте по добри вариянти във рамките на 1100 лв за колоните и ресивъра , като мисля за ресивър да не дам повече от 400. Благодаря пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За колоните не се колебай! Свирят много добре, но със субуфър-ът от същата серия. Един приятел си ги купи, в началото без субуфър - свиреха добре, но след като взе и него просто нещата "заспаха" дето се вика - такъв звук извадиха.... :)

Мисълта ми беше, че субуфър си трябва за най - ниските, защото тези малко бас-чета немогат да се справят с по-"дълбокият" бас. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-напред това не е hi-fi форум а музикантски форум. Тук трудно би намерил инфо за "по-добри колони" или ресиивър.

Виж за дистърче или дилей би било по-лесно.

 

Предлагам ти да отидеш и да чуеш колоните които си си харесал, като чуеш и някои други колони които са ти направили впечатление ( изглежда най-вече с цената си) и да си прецениш сам. Носи музика която ти е позната и която има голяма динамика (тоест не носи някой от албумите на канибалите).

 

Като заговори за джамо мисля, че този модел - Jamo, D-830 или Concert 8 е гот: цък

 

Друг фактор е колко силно (а и дали е нужно) искаш да свирят колоните.

 

 

 

За ресиивър имаш 2 възможности:

1.Ровиш по интернет и гледаш за ресиивър втора употреба - нещо на сони, ямаха, пайниър и тн..

Разгледай в dalavera.net, форума на bgaudio.com и тн подобни сайтове.

2. Ходиш и гледаш ресиивъри според функциите които мислиш, че ти трябват. (това май винаги значи - взимаш ресиивър за парите които имаш :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.