Jump to content
Българският форум за музиканти

Къде е мястото на volume педала във веригата от ефекти?


ven555

Recommended Posts

 Здравейте,според вашия опит къде се слага volume педала във веригата от ефекти.В моя процесор може да се мести само от началото до модулиращите ефекти,след тях приложението не позволява да се сложи.Говорим и по принцип не само за процесори,

 

Screenshot_20230801-200934_Firehawk Remote.jpg

Редактирано от ven555
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този проц явно така са решили да е. :)

Иначе по принцип като хардуер - може веднага след китарата (дублира волюма на самата китара, просто е по-удобно за някои неща с крак); може някъде преди/след драйв ефекти; може след хорус да речем и точно преди усилвателя; може в FX Loop-а преди/след модулиращи ефекти... Звучи малко по-различно на различните позиции, зависи как точно искаш да звучи. Някои по-про типове използват даже 2-3 волюм педала на различни места с различни цели.

Ако се слага преди ампа или в Лууп-а би било добре да се предвиди/спази входния и изходен имепаданс на педала и джаджите преди и след него, за да няма изненади като изядени честоти. Преди години си купих два грешно закупени от хора волюм педала, които са 25к, а те искали да ги ползват с китара. Но този модел не става за тази цел, защото така включен яде сигнал. На мен ми трябваха за Експрешън педали (те са 2-в-1) и спестих някой лев, но за съжаление хората се бяха набутали, от незнание. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е или в началото или в края на веригата. Зависи за какво ще го ползваш. Ако искаш swell или бустер - отпред ако искаш да заглушиш изцяло шумовете на процесора - отзад. Като ефект ли ще го ползваш или като копче за усилване? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.