CyberGene Отговорено Февруари 26, 2023 Отговорено Февруари 26, 2023 В Томан има и евтини педали, както и кейсове. Иначе конкретно този педал на Ямаха е един от най-здравите състейн педали изобщо, имах такъв 20 години и съм го блъскал по всевъзможни начини, без да му стане нещо, изцяло метален с гумени вложки, които даже нямаха наченки да се отлепят или нещо 😀 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 15, 2023 Автор Отговорено Март 15, 2023 (Редактирано) И така сдобих се с дългоочакваните преходници, но ударих на греда. От 4-те бройки, които поръчах, единият не прави добър контакт, но не това е най-същественото. Форматът на преходниците не е по описание, трябваше да е 3.5 mm male stereo → 2 × 6.35 female mm mono, а получих 3.5 mm male stereo -> 2 × 3.5 mm stereo. Все пак ще му намеря приложение де, удобно е, когато искаш да свържеш повече от един чифт слушалки за записи. Определено ще ида до физически магазин с кийборда, за да се убедя, че моделът е правилен, а и не прекъсва: Редактирано Март 15, 2023 от Koobenot Цитирай
yamaha Отговорено Март 15, 2023 Отговорено Март 15, 2023 При грешен артикул от Али-то: оплакване -> връщане на парите = безплатен преходник. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 15, 2023 Автор Отговорено Март 15, 2023 Отворих диспута вече, не че ще забогатея с 8 лв., въпросът е принципен. Цитирай
yamaha Отговорено Март 15, 2023 Отговорено Март 15, 2023 (Редактирано) Не е за 8-те лева, а това, че са ти пратили варианта-разклонител за слушалки с тънък жак, че и единият даже не прави добър контакт. От този вид "базово качество" разклонители има в изобилие в нашите магазини на нищожни цени и във всякакви разновидности, дори и във варианта само за 6.3мм жакове. Подобни разклонители, но по-качествени, в Алиекспрес има на малко по-висока цена (изцяло метални, с лого на съответната фирма), при които качественият контрол е на по-добро ниво. Подобно е положението и при кабелите - там най-евтините са като от магазините за левче тук (и се късат с поглед), но имат и по-хубави кабели, както ти обясних преди време на ЛС. П.П. Сигурен ли си, че ти самият нещо не си догледал при поръчката и описанията на китаеца, че понякога описанията им са доста двусмислени? Дай линка към конкретната обява да я погледна и аз... Редактирано Март 15, 2023 от yamaha 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 15, 2023 Автор Отговорено Март 15, 2023 Ето го линка, в този случай дори няма multiple choice - цък. Цитирай
yamaha Отговорено Март 15, 2023 Отговорено Март 15, 2023 (Редактирано) Добре де, а не погледна ли 3-те ревюта, в 2 от които хората си пишат: Цитат The product arrived was not as described. This is an adapter 3.5mm front and back. I was reimbursed. Thank you Цитат Send another product... А понеже оня третият с кодовото име B***r е от България, да не си случайно ти? Edit: Не си, онзи го е поместил по времето преди ти да си го поръчал. Но иначе винаги трябва да хвърляш поглед и на ревютата (и снимките също) преди да направиш конкретна поръчка, като започнеш от тези с 1 звезда. Редактирано Март 15, 2023 от yamaha 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 15, 2023 Автор Отговорено Март 15, 2023 Не, честно казано ревютата ги пропуснах, признавам си. Цитирай
yamaha Отговорено Март 15, 2023 Отговорено Март 15, 2023 Няма нищо де, двата може да си ги запазиш за всеки случай, а другите 2 да ги подариш на някого...а сумата ще ти я възстановят до седмица. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 15, 2023 Автор Отговорено Март 15, 2023 Точно това възнамерявам да сторя. Цитирай
Koobenot Отговорено Март 15, 2023 Автор Отговорено Март 15, 2023 @yamaha Апропо, посоченият от теб преходник от Щайнбергер няма да свърши работа, защото е 6.35 mm -> 2x6.35 mm - цък, а на мен ми е нужен 3.5 mm stereo -> 2x6.35 mm, като този например. Цитирай
yamaha Отговорено Март 15, 2023 Отговорено Март 15, 2023 Знам какъв ти е необходим - просто го дадох като пример за евтин преходник в наш магазин и затова написах "... всякакви разновидности, дори и във варианта само за 6.3мм жакове ". А ти не си ли поръча направо някакъв готов кабел, както говорехме? По времето, когато дискутирахме на ЛС, аз поръчах за себе си още един 5-метров от ония "вечните" с текстилната изолация и вече пристигна. Цитирай
Koobenot Отговорено Март 15, 2023 Автор Отговорено Март 15, 2023 (Редактирано) Честно казано не съм, този кийборд ми остана малко на заден план, запаметил съм си всички линкове и в най-скоро време ще го направя. Бях голям мераклия на тия преходници, но съдбата ми изигра лоша шега. Редактирано Март 15, 2023 от Koobenot Цитирай
CyberGene Отговорено Март 16, 2023 Отговорено Март 16, 2023 Интересно съвпадение. Аз нали си поръчах ново пианце от Томан, та между другото покрай такива поръчки слагам и разни дреболии и една от тях беше аналогичен кабелен преходник: 3.5мм стерео мъжки жак към два моно женски жака на 6.3мм: https://www.thomann.de/intl/pro_snake_tpy_2003_kbb.htm Това за всеки случай да имам, ако реша да си изкарвам аудио от лаптопа към пулта в репетиционната (няма да се наложи щото и Ямахата преди, и Нумата сега си имат USB аудио интерфейс и аудиото на компютъра излиза от пианото). Пристигна миналата седмица, ама ми го объркаха и ми пратиха с голям стерео жак, а не с малък. Писах им да им кажа, че не ми е драма, да ми го оставят тоя, да ме чарджнат втори път за правилния и да ми го пратят. Те обаче не ме чарджнаха и ми пратиха правилния безплатно, без да искат да връщам другия, че то ще е по-скъпо за тях 😀 И така, Томан и те бъркат. Цитирай
Koobenot Отговорено Март 16, 2023 Автор Отговорено Март 16, 2023 Абе те са готини пичове, ще им простим. Цитирай
Recommended Posts