Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

В крайна сметка има ли хора, които ремонтират ефекти в момента в София?

Владо Балев като цяло знам, че се оттегли.

Някой друг?

Eдно педалче на MXR е конкретният повод, ако е от значение.

Отговорено

По-скоро НЕ, или пък в сервизи, където един час работа струва 80+ лв, а няма да го ремонтират за по-малко от 2-3 часа. 

Качете снимка на този ефект, ако може с отворена кутия, за да се види елементната база, защото може и да не подлежи не ремонт.

Когато окончателно отпишете този ефект и го хвърлите ненужен в някоя кутия, мога да се опитам да го ремонтирам и то безплатно, но не мога да дам гаранция, че ще стане бързо.  

Ето как аз си правя един ефект и все някога ще го довърша :-)

Отговорено

^ E, моят е по-малка и сложна версия на същото - Phase 95 - и се надявам, че само потенциометърът му ("speed" контролата) е за смяна (в момента колкото и да го въртиш, не прави нищо и осезаемо фазиране на звука сякаш няма), но кой знае какво ще се окаже.

Отговорено

Music Division бях питал преди време, конкретно за EBS ефект, тъй като те ги предлагат на наша земя. Имали човек, но не можаха да ми кажат предварителна цена за евентуален ремонт без да се отвори и диагностицира, тъй като зависело от дефекта (което е нормално, де). Реших, че не ми се рискува да ми излезе примерно 80 лева за ремонт + 2 куриера за ефектче, което струва 120 лева. Казвам ПРИМЕРНО! Както обясних не е ясно колко би струвал ремонта, но като знам колко се взема на час по разни (друг тип) сервизи... не е нереално много това.

То и аз ремонтирам камара неща, но това се оказа с 300 SMD компонента + това схемите, които издирих, са съседни ревизии и въпреки че отделих немалко време нищо не стана и просто го зарязах накрая. Седи в шкафа. Прекалеееено е микроскопично, поне за мен. :no: