preIbanez Публикувано Юни 21, 2007 Share Публикувано Юни 21, 2007 (Редактирано) ...попрегледах темите в които се говори по този проблем частично...но бих искал да видя конкретни мнения от хора които всекидневно ползват нисък строи на 628мм/24.75" събрани на едно място за да може да се дебатира върху евентуалните неудобства...както и темата да има пригледен вид с цел сравняване...теоретични обосновки мисля че също биха били от полза...както и ако някой знае с какво свирят "великите"...ще ми се темата да има следния вид... 1.какъв тип е китарата(ЛП....СГ....и т.н.) 2.какъв е строят(ре...до...си...ла...някакъв екзотичен...) 3.каква дебелина са струните... 4.има ли проблеми при ниския строй и какви по-точно(бъздене на прагчетата...фалшива интонация...твърде хлабави струни...) ...причината да се интересувам е че мисля в скоро време да подменя едната си китара с ЛП копие на Винтидж а аз като си купувам нещо искам да остане...писнало ми е от експериментални покупки...преди самия аз съм пускал подобна тема но беше зле формулирана и информацията не беше подредена и изчерпателна...мисля че настоящата такава ако се получи добре би била от конкретна полза на всички ЛП/СГ фенове които свирят тежка музика... Редактирано Юни 21, 2007 от preIbanez Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 22, 2007 Share Отговорено Юни 22, 2007 Моята китара е с 625мм мензура. Когато свиря в ре или до, просто използвам по-дебели струни, които имат по-голям опън. Иначе с 9-ки в до става смешно отпусната струната. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Юни 22, 2007 Share Отговорено Юни 22, 2007 Аз имам Гибсън ЛП.Понякога свиря в Ре с нея(по надолу обукновенни не слизам)Със струните 10ки или 11ки с които използвам конкретната китара не съм имал никакви проблеми.Искам само да спомена о че нямам много опит със съвременните тежки стилове и съответно с ниските строеве,но мисля че ЛПто е доста подходящо за целта Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Юни 22, 2007 Автор Share Отговорено Юни 22, 2007 ...и аз мисля че добре ще ми пасне на стила...все пак въпреки че свиря относително "тежка" музика предпочитам малко по-рокаджийски звук...и към това се стремя като звучене...освен това ЛП много ми се нрави на външен вид...сигурно в крайна сметка ще се сдобия с въпросното парче след някой друг месец...ще му причиня една ниска настройка...и да става каквото ще...ако не се получи някой щастливец ще се сдобие с нова китара на полвин цена... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stone Free Отговорено Юни 23, 2007 Share Отговорено Юни 23, 2007 (Редактирано) С моя Хагстром , ЛП тип китара, ниските настройки си звучат безпроблемно, до С съм свалял най много. ползвам струни 10ки Редактирано Юни 23, 2007 от Stone Free Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Zlatyio Отговорено Юни 23, 2007 Share Отговорено Юни 23, 2007 Аз свиря с СГ модел в Ре и много често дроп До с 11-54 струни проблеми нямам откъм браздене обаче в дроп каточели идва малко хлабава 6-та струна (не се разстройва обаче се случват нежелани бендове ) обмислям да мина на комплект за 7-струнна без 4-та. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chris_barnes Отговорено Юни 23, 2007 Share Отговорено Юни 23, 2007 би трябвало да няма проблем...ама да знаеш,че каквато и китара да вземеш ще трябва да и пренастроиш Тръс Род-а за настройката която искаш.А и е хубаво да решиш за 1 настройка и да си само в нея..ако е възможно и с 1 тип струни за получаване на оптимално добър резултат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Юни 23, 2007 Share Отговорено Юни 23, 2007 Използвам струни 11-54 при C# настройка на Epiphone Gothic Explorer и дори високите струни ми се струват доста трърди, затова сега съм заредил 10-52 за проба. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Alexi Отговорено Юни 24, 2007 Share Отговорено Юни 24, 2007 ммда и аз не мисля че има кой знае какви проблеми с ниските строеве...аз съм с едно Джаксънче и предимно в Ре си го държа пък не съм имал никакви проблеми...само трябва да се използват малко по дебели струни според мен щото иначе се получават от време на време гадни бендове .... това е според мен ...също е важен и дистър/процесора ако се говори за свирене на някви жици задължително трябва да има здрав gain и distortion щото иначе от непрофесионалните джаджи се получава едно много дразнещо стъргане Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Юни 24, 2007 Share Отговорено Юни 24, 2007 ^Сигурен ли си че Jackson-а ти е с 24,75" скала? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chlen Отговорено Юни 24, 2007 Share Отговорено Юни 24, 2007 Аз съм с гибсън ЛП в Ре с 10-ки и нямам проблеми, за До и още по-ниски строеве слагаш по-дебели въжета и си готов, по-важно е дали ще ти пасне по-късата мензура, за мен разликата не е особено осезаема, важно е да ме кефи самата китарка като цяло. Що не пробваш да турнеш един каподастер на първа позиция на сегашната ти китара и да видиш горе-доле дали ти допада, въпреки че така ще получиш още по-къса мензура от 24.75" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 24, 2007 Share Отговорено Юни 24, 2007 ммда и аз не мисля че има кой знае какви проблеми с ниските строеве... Темата не е по принцип за ниски строеве, а за ниски строеве при по-къси китари, с 628мм скала. Твоят Джаксън най-вероятно е с 648мм скала, акакто намекна колегата edgecrusher. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Юни 24, 2007 Автор Share Отговорено Юни 24, 2007 ...това което конкретно смятам да сторя на въпросната китара е следната ненормална настройка... 1-ва "ми" 0.09 2-ра "си" 0.11 3-та "РЕ" 0.24 4-та "ЛА" 0.32 5-та "МИ" 0.42 6-та "ЛА" 0.60 ...така се получава на практика като настройка на седемструнна китара(каквато ползвам за основна) с дропната седма струна в "Ла" и с махната трета струна...така в момента съм си настроил настоящата бекъп китара...но нейната мензура е 25.5" и няма проблем...между другото от всички настроики които съм пробвал за да докарам седемструнен строй на шестструнна китата тази е най-удачната... ...е как ви се струва идеята...би следвало да се получи...нали... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Юни 24, 2007 Share Отговорено Юни 24, 2007 С това няма ли да ти е по-лесно? Само дето си идва скъпичка ;/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Юни 25, 2007 Автор Share Отговорено Юни 25, 2007 ...тая не я ли спряха от производство от тая година...иначе е класен инструмент спор няма...само дето не се кефя на 27" скала...25'5" най си ме дърви...а и ми се ще ЛП-то ми да има класически вид...червено с потъмнени краища...а парите вече на са проблем...и дано повече никога не бъдат... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts