Koobenot Публикувано Юли 3, 2022 Share Публикувано Юли 3, 2022 (Редактирано) Натъкнах се на този виртуален инструмент, който е напълно безплатен. За тези изисквания звуците са прекрасни: Quote macOS 10.9 Mavericks Windows 10 iOS/iPad OS 12 250 MB of free disk space 4 GB RAM Ето демо на звуците. Е, разбира не може да се мери по детайл с чудовища като Spectrasonics Keyscape, но пък звучи доста приятно и би свършило работа за по-непретенциозни проекти. Може да се изтегли от тук. Какво мислите? Редактирано Юли 3, 2022 от Koobenot Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ap-6 Отговорено Юли 6, 2022 Share Отговорено Юли 6, 2022 Нищо не струват. И без пари ги не ща. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Юли 6, 2022 Share Отговорено Юли 6, 2022 А кое точно не ти допада? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Юли 6, 2022 Автор Share Отговорено Юли 6, 2022 (Редактирано) ^^ Абе със сигурност звучат по-добре от пластмасовите блудкави семпли на всеки аранжор за 400 лв. че и горница ... с малко повече бъзикане може да свириш и на живо с тях, стига да имаш стабилен set-up. Пък за студиен проект с няколко enhancer-а отгоре им може според мен да се получи задоволителен резултат. Редактирано Юли 6, 2022 от Koobenot Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ap-6 Отговорено Юли 8, 2022 Share Отговорено Юли 8, 2022 На 6.07.2022 г. at 14:17, yamaha написа: А кое точно не ти допада? ;) Ами тънки звуци. Не чувам повече от два слоя семпли. Качествена музика, аранжимент се получава, когато се ползват качествени звуци, а не плява. Като за без пари толкоз, на някой може да му влезе в употреба. От Студиолоджик нямаме големи очаквания по принцип, нямат капацитет. Само някаква съмнителна слава, че правят уж добри клавиатури, което далеч не е така. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Юли 9, 2022 Share Отговорено Юли 9, 2022 Преди време имах Studiologic SL73 Studio — за цената си прекрасен MIDI контролер, но така и не можах да свикна на ужасно тежката клавиатура, от която ме боляха ръцете. Преди месец-два си купих от новите Studiologic Numa X Piano 88, което пак за цената си беше доста прилично стейдж пиано, бяха пооправили клавиатурата, но нещо цялостно не можах да се „слепна“ с пианото — странен touch response, особено в тихите динамики, който не можах да оправя от настройките, нереалистични и носово звучащи пиана… Иначе много солидна изработка, но цялостното усещане беше за незавършен инструмент, някак остава впечатлението, че тепърва трупат опит в стейдж пианата, макар и с потенциал. Върнах го и си взех Yamaha CP88 на почти двойна цена, но още при първата изсвирена нота всичко си дойде на мястото 🥳 Качеството си има цена. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Юли 9, 2022 Автор Share Отговорено Юли 9, 2022 (Редактирано) @CyberGene Съгласен съм. Аз имам два кийборда на Studiologic - Numa Compact и Numa Compact 2, общо взето имитация на Nord с евтини материали и звуци, за непретенциозни гигове е супер, леки са, саундите са окей, втория има дори и колонки да репетираш на стайни нива вкъщи. А каква ти е идеята за CP88, нали основно свириш вкъщи и сам казваше, че VST-тата звучат много по-добре от звуците на което и да е стейдж пиано, клавиатурата ли ти хареса? Редактирано Юли 9, 2022 от Koobenot Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Юли 9, 2022 Share Отговорено Юли 9, 2022 CP88 ми е за джемове/дрънканици (имаше малко такива преди ковида, ама се разсъхнаха, сега се глася пак да свиря с едни познати за личен кеф и се пооборудвах). Вкъщи не го ползвам, там си имам Yamaha AvantGrand N1X, няма сравнение между клавиатурите, пък и вкъщи свиря само класическа музика 😀 Ако реша да записвам някакви работи вкъщи като аранжименти, вероятно ще ползвам роудсовете на CP88, защото са много хубави и разнообразни и нямам толкова добри VST-та. То има по принцип, просто аз не съм си купувал роудсове, повече имам виртуални пиана и синтове. Ето нещо непретенциозно от мен, когато ми дойде CP88 на първия ден. Нищо особено, но съм отвикнал да свиря нещо различно от класическа музика, та имам да наваксвам… Пригласям му с Hydrasynth: 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Юли 10, 2022 Автор Share Отговорено Юли 10, 2022 ^ Готино звучи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts