Продуцент Публикувано Април 1, 2022 Share Публикувано Април 1, 2022 Здравейте, Видях тази стара китара в един склад, подлежащ на изпразване и понеже много ми хареса, поисках да ми я дадат. Човекът каза, че от времето на „бригадирското движение“ Не знам каква е, няма надписи, но искам да се опитам да я възстановя по някакъв начин. Няма да се свири на нея, а по-скоро ще виси на стената ми за да всява респект, въпреки че аз не мога да свиря на китара : -) По линиите, които минават през двете дупки има пукнатини. Доста трудно отлепих подложката, през която минават струните и изшкурих старото лепило. Не става въпрос за професионално възстановяване, а по-скоро за DIY и привеждане в приличен вид. Въпросът ми е, как и с какво лепило да подлепя тези пукнатини? Не мога да стигна вътрешната стена. Много държа да си останат следите и драскотините от свиренето на китарата, но все пак е добре да я лакирам с някакъв безцветен лак. Какъв бихте ми препоръчали? 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Април 1, 2022 Share Отговорено Април 1, 2022 Щом е за стената лепиш с Ц200 струнника,купуваш комплект китайски струни за китара,опъваш ги как да е и си готов. То тази "китара"не заслужава повече. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Продуцент Отговорено Април 3, 2022 Автор Share Отговорено Април 3, 2022 Мдаа... на кого е нужна китара без струни :-) Вероятно друг преди мен е ремонтирал тази китара, но е пропуснал да сложи някаква подложка от вътрешната страна, защото установих, че при завито положение разстоянието между главите е много голямо. На практика, подложката за струните е била само залепена, а болтовете са имали декоративна роля, колкото да запушат дупките. Невъзможно беше да си пъхна ръката в китарата, затова направих едно приспособление. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 4, 2022 Share Отговорено Април 4, 2022 Хвърляй я в печката и не се измъчвай. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Продуцент Отговорено Април 6, 2022 Автор Share Отговорено Април 6, 2022 (Редактирано) On 4/4/2022 at 1:03 PM, Baby Thomas said: Хвърляй я в печката и не се измъчвай. Не мога да я изхвърля, много ми харесва. Вече я залепих и вчера дори си купих струни. За съжаление са много „златни“ и не са ретро, така че сега ще търся някакви стари и втора употреба. В музикалния магазин всичко беше ОК, но само докато не попитах "В какъв ред се слагат струните на китарата?". Продавачът ме погледна лoшо и усетих, че за този въпрос ще ям боя и затова бързо се изнесох от магазина. Редактирано Април 6, 2022 от Продуцент 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Април 6, 2022 Share Отговорено Април 6, 2022 (Редактирано) Ако искаш "по-сребърни" струни, без да си даваш парите за глупости, виж някакъв долнопробен комплект от AliExpress/Wish.com. Примерно тия. Редактирано Април 6, 2022 от Koobenot Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Продуцент Отговорено Април 20, 2022 Автор Share Отговорено Април 20, 2022 On 4/6/2022 at 12:45 PM, Koobenot said: Ако искаш "по-сребърни" струни, без да си даваш парите за глупости, виж някакъв долнопробен комплект от AliExpress/Wish.com. Примерно тия. Търся стари струни и вече намерих, но само 5 бройки - шестата не можахме да я открием :-) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Април 20, 2022 Share Отговорено Април 20, 2022 Коя струна не си намерил.Те са първа,втора и т.н..Като първа е най тънката.Има препарати за задтаряване на метал.Из нета. Иначе се поставят така:най тънката на най близкия до корпуса в дясно.После на следващия.Най дебелата струна 6-та на най близкия до корпуса ключ в ляво.Струните се поставят така,че при натягане зъбчатката да се стреми да се приближава до червяка.Надявам се да в ясно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Продуцент Отговорено Април 21, 2022 Автор Share Отговорено Април 21, 2022 On 4/20/2022 at 1:19 PM, lyubohar said: Благодаря за информацията за струните! На някой може и да му е смешно, но никога досега не съм слагал струни :-) и мисля тези дни да се пробвам. Направил съм почти точно 3D копие на китарата, т.к. във видеото ще има едно преливане от 3D към реалния свят. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Продуцент Отговорено Май 27, 2022 Автор Share Отговорено Май 27, 2022 Старите ми струни, на които много разчитах за автентичността, бяха толкова стари, че се начупиха докато ги развивах и сега се налага да слагам новите. Докато търсих информация, случайно попаднах на снимка в сайта на една музикална компания, но отдолу някой беше написал, че това е най-грешния начин. И сега… как да ги сложа? Обаче, купих си две перца и направих кожен калъф за по-голямото, за да съм гъзар : -) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 27, 2022 Share Отговорено Май 27, 2022 Горната схема е за уестърн китара или електричка, твоята е класическа. По друг начин се хващат струните. П.П. Свиря от бая години и всякакви такива заврънтулки и вързанки са напълно излишни! Освен в някакви извънредни ситуации, при които има нещо дефектно по инструмента. Ето как прецедират хората, така действам и аз. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Продуцент Отговорено Септември 27, 2022 Автор Share Отговорено Септември 27, 2022 Ако има рекорд на Гинес за най-продължително и бавно поставяне на струни на китара, със сигурност ще го спечеля - около 3 месеца. Сега става малко нагло – някой би ли изсвирил на подобна китара около 15 – 20 секунди от Strangers in the Night и да качи MP3, заедно със снимка на нотите, които се свирят? 😊 Вижте и всенародния любимец Васко… 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 27, 2022 Share Отговорено Септември 27, 2022 В условията на енергийна криза и предвид настъпващата зима мисля че мисията на живота ѝ е пределно ясен. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Септември 27, 2022 Share Отговорено Септември 27, 2022 @Продуцент Аз мисля, че трябва да смъкнем още летвата за оригиналност, нека бъде Stairway to heaven, най-вече Smoke On The Water. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Продуцент Отговорено Октомври 19, 2022 Автор Share Отговорено Октомври 19, 2022 (Редактирано) Китарата изобщо не е за изхвърляне. Аз имам други планове за нея 🙂 Имам планове и за Smoke On The Water, само да си оправя калпавата анимация и да се науча да свиря на пиано, но това е лесна работа. Редактирано Октомври 19, 2022 от musicman Просто пействаш YouTube линка и се появява Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts