SKYFACE Публикувано Юни 10, 2007 Публикувано Юни 10, 2007 (Редактирано) Oт сега благодаря на всички-които ми помогнат при избора Здравата съм затруднен -всеки ми казва различни неща-и се обърках Тук има доста разбиращи хора та се надявам чрез вашата помощ да взема наи-доброто за тези пари(500 лв.) Хиляди благодарности предварително Да добавя-ще я използвам за домашни записи(на музикални програми Cubase и др.)-но искам да са максимално по-добри и качествени Моля за вашите мнения Редактирано Юни 10, 2007 от SKYFACE Цитирай
мегатон Отговорено Юни 10, 2007 Отговорено Юни 10, 2007 АЗ СЪМ ЗА M-AUDIO. СПОРЕД МЕН РАБОТЯТ НАДЕЖНО.НЕ СА СЛОЖНИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ И НАСТРОЙКА ЗА РАЗЛИКА ОТ EMU, МИСЛЯ ПРИОРИТЕТНО СА ПО ДОБРИ ВЪВ АУДИОТО ОТКОЛКОТО ВЪВ МИДИТО/МОЖЕ И ДА ГРЕшА/ГЛАДАМ чЕ НАЙ-МЛКАТА ЛАТЕНСИЯ ИМ Е 5-6 милисекунди/ПРИ EMU и AUDIGY 2 PLATINUM БЕшЕ 2 милисекунди.МИСЛЯ чЕ ПО ЛЕКО РАБОТИ И НЕ ТОВАРИ ТОЛКОВА ПРОЦЕСОРА КАТО EMU и AUDIGY 2 .ТОВА Е чЕ ИМА СРАВНИТЕЛНО НИСКОчУВСТВИТЕЛЕН ВХОД,НЯКЪДЕ БЕшЕ ПИСАНО ПО ТАЗИ ТЕМА ВЪВ ФОРУМА.ВСЕ ПАК УСПЕХ ВЪВ ИЗБОРА! Цитирай
synchu Отговорено Юни 11, 2007 Отговорено Юни 11, 2007 ^a защо пишем с главни букви? Бтв. ЕМУ може да изглеждат сложни за настройка и управление за теб, но много хора не са. "Професионален" аудио интерфейс е интересно понятие, но това което се разбира под него определено струва повече от 500 лв. Но и с този бюджет могат да се постигнат добри резултати. Но има няколко въпроса към оригиналния питащ - колко канала за запис ти трябват и колко изхода? Трябва ли да има микрофонни предусилватели аудио интерфейса? А иначе аз съм използвал ЕМУ и ми трябваха общо взето 2-3 часа, за разбера как стават нещата. Това е. Съотношението цена качество е много добро. За около 500 лв - EMU1212M, при положение, че не ти трябват микрофонни предусилватели и ще се справиш с 2 входа и 2 изхода. Цитирай
SKYFACE Отговорено Юни 11, 2007 Автор Отговорено Юни 11, 2007 Благодаря за мненията ви-наистина и двете предложения са добри.Нормално е всеки да има различни виждания и да харесва различни неща-затова съм и пуснал тази тема. 2 входа и 2 изхода са ми достатъчни-няма да ми трябват микрофонни предусилватели. Ще помоля за още преддложения Или включването и на други от форума-коя карта е по-добрата от предложените до сега М-AUDIO или E-MU ? Цитирай
vhcs Отговорено Юни 11, 2007 Отговорено Юни 11, 2007 тамън и аз си търся карта само че USB или Firewire за да мога да я ползвам с laptop и след един малък ресърч съм се спрял на следните марки и модели (в общи линии се покриват с това което и ти търсиш) 1. TASCAM US-122 L или TASCAM US-144 като 144 е по-добрата разбира се 2. Alesis IO2 3. LINE6 TONEPORT UX2 аз лично един от тези модели ще си взема ама не знам още кой ... пък и още събирам кинти. Всички имат по 2 входа, на водещи марки са и ревютата в нета не са никак лоши. Другите са М-Аудио и Ему ... За мене е важно да са USB или Firewire. По принцип PSI картите би трябвало да са по-евтини и за към 500 лв. дори мисля че можеш да си вземеш карта с доста повече входове, миди и тн... дано съм помогнал с нещо поздрави Алекс Цитирай
synchu Отговорено Юни 11, 2007 Отговорено Юни 11, 2007 PCI картите с повече входове, не са от класа на EMU1212m със сигурност Сори Ако наистина не ти трябва USB, Firewire ( с оглед използване с лаптоп, или нямаш повече свободни PCI слотове, или искаш да го използваш като самостоятелно устройство - като RME Fireface Например) - аз поне ти препоръчвам PCI интерфейс. Сравнително по-стабилни, по-малко главоболия при инсталация и изисквания за съвместимост и т.н. МАудио имам и съм използвал за кратко Transit USB, което си е играчка - върши работа, но драйверите на мен поне ми създаваха съществени главоболия и качеството на звука не оправдаваше тези главоболия. Аудиофил е съвсем друга работа и познавам доста хора, които са много доволни от работата и резултатите, които постигат. ЕМУ1212м съм използвал значително по-дълго и въпреки частични проблеми в началото с драйвери (които отдавна вече са обновени, тъй като от почти 2 години съм с друг аудио интерфейс) ми допадна доста - качеството на конверторите наистина е добро. Не просто добро за парите си, ами си е добро Не е Lavry или Benchmark, но не отстъпва с много на RME (PCI интерфейсите, ADI серията е друга работа ). RME от друга страна освен че, според мен, са с по-добро качество на конверсията, са изключително стабилни интерфейси и позволяват работа с доста ниска латенция при наистина значително количество писти. Но пък са и по-скъпи. От трета страна, за да оцениш качеството на конверсията ти трябва и подходяща среда и средства за слушане на това, което записваш и смесваш. От четвърта страна разликата в качеството на коверсията/респ. звука на аудио интерфейсите от един ценови клас е наистина въпрос на лично предпочитание. Това е така както за относително евтините интерфейси, така и за тези по над 1000$ за канал Успех. Цитирай
SKYFACE Отговорено Юни 11, 2007 Автор Отговорено Юни 11, 2007 Благодаря на всички Ами дали не може да се намери RME за около 500 лв.?Или е доста по-скъпа? Защото май това е наи-добрият избор за мен-всъщтност като най препоръчвани са ми E-MU и RME... И изборът ми натежава към RME -но незная дали има за тези пари(500лв.) Цитирай
synchu Отговорено Юни 17, 2007 Отговорено Юни 17, 2007 ^чудесно "аргументирано" мнение :/ Аз бих казал RME или Lynx, за да не те "боли глава". В краен случай Soundscape. Само, че тези решения не се вписват в бюджета първо и второ от ръсенето на марки, "просто ей така, за да видите че знам" полза няма. Ако си имал и М-Аудио и ЕМУ, просто сподели опита си и това е. Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 17, 2007 Отговорено Юни 17, 2007 Aз като бивш притежател на М аудио Аудиофил(FireWire) и настоящ на Е-МУ 0404USB2,мога да кажа че и двете (според мен)са много подходящи за домашни условия.Е-Муто има повече екстри,но и е по скъпо.Аз лично смених М Аудиото заради проблеми със съвместимостта с моя лаптоп(Дел).Моя съвет е само преди закупуването на каквато и да е карта да се търсят и четат ревюта на тема проблеми от този род Цитирай
zanev 70 Отговорено Юни 17, 2007 Отговорено Юни 17, 2007 Аз съм настоящия притежател на бившата карта на Кольо - М аудио Аудиофил(FireWire) и съм супер доволен , но всеки си знае най добре - последните неща които съм правил включително и последния Рок Джем 6 са записвани с нея , ако разбира се някой се интересува от конкретен резултат , а не от цитати от разни сайтове . преди това бях Креатив sb live 16b ....даже и той ставаше само дето закъснението беше по голямо от това на Софийския влак - като казвам Креатив говоря за работа в стил домашно студио де . Гевезелъци разни според мен човек трябва да си позволява ако изкарва пари от тая работа .... е и ако е открил място от където да ги копае без ограничения ...... с други думи препоръчвам добра карта втора ръка - правят ги здрави и ако продавача както в моя случай е бил добър ползвател нямаш грижи . Цеко Цитирай
f1_sound Отговорено Юни 18, 2007 Отговорено Юни 18, 2007 ^чудесно "аргументирано" мнение :/ Аз бих казал RME или Lynx, за да не те "боли глава". В краен случай Soundscape. Само, че тези решения не се вписват в бюджета първо и второ от ръсенето на марки, "просто ей така, за да видите че знам" полза няма. Ако си имал и М-Аудио и ЕМУ, просто сподели опита си и това е. То и от някое интерфейсче на Фокусрайт няма да го боли глава ама ..... мъни мъни Цитирай
niki123bg Отговорено Юни 19, 2007 Отговорено Юни 19, 2007 Ами само мога да дам позитивно мнение за M-Audio Audiophile 192 - много стабилна карта, балансирани входове/изходи, страшно безшумна и от към драйвери също нямам оплаквания, освен липсващите такива за Windows Vista, но това е друга тема. За свирене в реално време със софтуерни ефекти е доста добре - при определени метеорологични условия работи с около 1.5 мс латентност. ЕМУ 1212М не съм имал, но всички са много прехласнати заради конверторите, които били като на Digidesign ProTools HD 192 I/O. Преди време имаше оплаквания от драйверите, но доколкото разбирам новите драйвери работят добре. Като цяло, която и от двете карти да се вземе, май няма да е особено голяма грешка. Само една особеност - Аудиофила поддържа само professional ниво на входният сигнал, така че каквото се вързва към него ще трябва да подава +4dB, докато EMU-то мисля че има възможност за превключване -10 dBV/ +4 dBu. Другата разлика е, че ЕМУ-то има някакво DSP за ефекти, докато Audiophile-a е гол като пушка. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 21, 2007 Отговорено Юни 21, 2007 ...Само една особеност - Аудиофила поддържа само professional ниво на входният сигнал... Моя Аудиофил 2496 има двата вида нива (pro & consumer), като се превключва с отметка от драйверите. Затова ми се струва, че и FW AP има тази опция... Цитирай
niki123bg Отговорено Юни 21, 2007 Отговорено Юни 21, 2007 ^ В случая имах в предвид Audiophile 192 (PCI). За FW нямам представа. Цитирай
Recommended Posts