Бобо67 Публикувано Февруари 14, 2022 Публикувано Февруари 14, 2022 Здравейте! Купих си USB/MIDI кабел като този на снимката. Целта ми е да използвам Ямахата , когато записвам или въвеждам мелодия с някой плъгин в FL STudio 20. Миди конекторите от кабела ги включвам в синтезатора, както е показано ИН във АУТ и обратно. Настройки в FL показани на снимката. Какво още трябва да направя? В упътването на кабела пише, че трябва да ми светне червена индикация което показвало, има захранване. На мен ми светва зелената светлина "ИН" Цитирай
Koobenot Отговорено Февруари 14, 2022 Отговорено Февруари 14, 2022 (Редактирано) Не ти свети лампата на Enable toggle бутона, стурва ми се, че входа ти е деактивиран. Пробвай с някой друг DAW да видиш там дали ще запали, не само в Fruity Loops. Редактирано Февруари 14, 2022 от Koobenot Цитирай
Бобо67 Отговорено Февруари 14, 2022 Автор Отговорено Февруари 14, 2022 Koobenot, вече активирах Инейбъл бутона и какво се получава: Отварям някой плъгин, примерно от Класическите синтезатори, натискам клавиш на Ямахата, зазвучава тон през плъгина в FL, но: 1. Не спира да звучи; 2. Ако на Ямахата натисна веднага друг тон, не се възпроизвежда, а само ако натисна след 2-3 секунди Цитирай
Koobenot Отговорено Февруари 14, 2022 Отговорено Февруари 14, 2022 Я махни ей тая отметка "Support hold and sostenuto". Съмнява ме тая Yamaha да поддържа такива технологии. Цитирай
Бобо67 Отговорено Февруари 14, 2022 Автор Отговорено Февруари 14, 2022 Пробвах, същата работа. Цитирай
Koobenot Отговорено Февруари 15, 2022 Отговорено Февруари 15, 2022 А с друга програма ако опиташ резултата същия ли е? Цитирай
Koobenot Отговорено Февруари 15, 2022 Отговорено Февруари 15, 2022 Освен това, изхода ти трябва да е MIDIOUT2(USB 2.0-MIDI), а не входа USB2.0-MIDI, така настроено ми изглежда, че се получава безкраен цикъл, защото входа тригира входа отново, поне от това, което виждам на скрийншота. Цитирай
Бобо67 Отговорено Февруари 16, 2022 Автор Отговорено Февруари 16, 2022 Пробвах и MIDIOUT2(USB 2.0-MIDI), пак същото. Пробвах с програмата МидиЕдитор . При нея не се подава сигнал от Ямахата към компа, но когато натисна клавиш от клавиатурата на МидиЕдитора, се чува тон от Ямахата. Цитирай
Koobenot Отговорено Февруари 16, 2022 Отговорено Февруари 16, 2022 Очевидно изхода не ти трябва тогава, защото ти тригира звуците от Yamaha-та. Проблема с входа не знам как точно може да се реши. Може би ако разгледаш настройките на Yamaha-та? Цитирай
presly Отговорено Март 4, 2022 Отговорено Март 4, 2022 Тия китайски отпадъци рядко работят нормално. Пробвай с нещо нормално - Roland UM-One mkII или подобно. 2 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 5, 2022 Отговорено Март 5, 2022 ^ Да, има логика, възможно е да е фабричен дефект, опитай с друг интерфейс и виж резултатите. 1 Цитирай
yamaha Отговорено Март 5, 2022 Отговорено Март 5, 2022 Потвърждавам - имам две китайчета, абсолютно същите като на снимката от първия пост...и двете светят с диодите по един и същ начин като се включат, но само едното работи що-годе коректно (но не винаги), а другото изобщо не показва признаци (освен светещите диоди), че някога е работело. Този модел е най-евтиният и затова като го купих преди години, взех направо два броя, защото наистина струваше малко. След това пак от китайците взех друг подобен и малко по-скъп, който и досега работи като пушка. Разбира се нямам втори за сравнение и не мога да гарантирам на колегата, че ако си вземе точно този модел, всичко ще е ОК...китайци са го сглобявали все пак. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Март 5, 2022 Отговорено Март 5, 2022 (Редактирано) Аз имам същия като този на колегата и на късмет работи добре, поръчвал съм го от НадалиЕкспрес на времето за фамозните 4-5 долара и като цяло съм уцелил шестица от тотото, се оказва. Другия модел, до който съм се докосвал и работи като пушка е този, на M-Audio, но и цената е съвсем друга. Важно е да се отбележи, че тези от 4-5 долара в най-добрия случай, ако тръгнат стават само за управление на MIDI сигнали, но не и за изпращане на Sysex съобщения в двете посоки, с цел подмяна на саунди, резервни копия на заготовки и прочие ... Но и тази истина я бях разбрал по трудния начин. Редактирано Март 5, 2022 от Koobenot 1 Цитирай
Recommended Posts