daniel.hristov Публикувано Юни 6, 2007 Публикувано Юни 6, 2007 От известно време заглеждам ей тая гад и почти съм и се навил. Готиното е че цената е доста прилична (някъде между мексикански и американски страт) и изглежда много ОК като адаптери, материали и изработка. Оня ден ходих до xxxx и пробвах набързо - определено не останах разочарован. Единственото което леко ме притеснява като че ли е че е корейска. Интересно ми е може ли някой да сподели опит с тоя или други подобни дзверове ... Цитирай
DeathZone Отговорено Юни 7, 2007 Отговорено Юни 7, 2007 От известно време заглеждам ей тая гад и почти съм и се навил. Готиното е че цената е доста прилична (някъде между мексикански и американски страт) и изглежда много ОК като адаптери, материали и изработка. Оня ден ходих до xxxx и пробвах набързо - определено не останах разочарован. Единственото което леко ме притеснява като че ли е че е корейска. Интересно ми е може ли някой да сподели опит с тоя или други подобни дзверове ... Палавнико, има в Райзинга една китарка, на цвят прилича на тази , но модела е 70's ..... ..... с голяма глава е ... малко е по-скъпа от стандартния мексикански, но няма грешка ... за прите си де ..... Ако не я купиш до някой месец и , ако шефа ми даде някоя премия ще я глътна веднага ... Тва е моето мнение !!!!! Росен Цитирай
Fashion Отговорено Юни 7, 2007 Отговорено Юни 7, 2007 От скоро притежавам Фендер /не точно този модел/, но мога да кажа само добри неща за китарата. Така ,че не му мисли много. Цитирай
boreto Отговорено Юни 7, 2007 Отговорено Юни 7, 2007 Искам да споделя с теб моето мнение - ако е корейска по-добре заложи на някой от мексиканските стандартни. Доколкото ми е известно разликата с американските от ценовия клас до 1500 се състои само в лаковото покритие (в америка твърдите лакове са забранени защото са вредни за работниците, докато в Мексико на кой му пука???).Пипал съм Американ делукс примерно и той поради липса на този лак се драска, което си е малко кофти. Аз имам стандартен фет страт произведен в Мексико и съм супер щастлив. В интерес на истината когато го купувах не ме вълнуваше къде е прозиведен, просто една добра китара си личи като я пипнеш. Заложи на традицията, а не на жълтите човечета - те изпълняват предписания, докато в Северна америка ги измислят Цитирай
smartpeter Отговорено Юни 7, 2007 Отговорено Юни 7, 2007 Искам да споделя с теб моето мнение - ако е корейска по-добре заложи на някой от мексиканските стандартни. Доколкото ми е известно разликата с американските от ценовия клас до 1500 се състои само в лаковото покритие (в америка твърдите лакове са забранени защото са вредни за работниците, докато в Мексико на кой му пука???).Пипал съм Американ делукс примерно и той поради липса на този лак се драска, което си е малко кофти. Аз имам стандартен фет страт произведен в Мексико и съм супер щастлив. В интерес на истината когато го купувах не ме вълнуваше къде е прозиведен, просто една добра китара си личи като я пипнеш. Заложи на традицията, а не на жълтите човечета - те изпълняват предписания, докато в Северна америка ги измислят Извинявай, Това с МЕКИЯ ЛАК откъде си го измисли? ТВЪРДЕНИЕТО ТИ ВЪОБЩЕ НЕ Е ВЯРНО!!! През мен са минали стотици оригинални американски китари и НИТО ЕДНА НЕ Е БИЛА С МЕК ЛАК!!! Да пишеш такива неща е най-меко казано НЕСЕРИОЗНО, да оставим настрана факта, че надявам се неволно заблуждаваш стотици и хора!!! Извинявам се ако считаш, че те засягам, но в случая смятам за необходимо да споделя факти основаващи се на личеия ми опит! Поздрави, Петър Цитирай
TONY Отговорено Юни 7, 2007 Отговорено Юни 7, 2007 Искам да споделя с теб моето мнение - ако е корейска по-добре заложи на някой от мексиканските стандартни. Доколкото ми е известно разликата с американските от ценовия клас до 1500 се състои само в лаковото покритие ( не вярвам да има кой знае каква разлика, между произведените в корея и мексико стратове. отиваш в РФ - и пробваш , ако те кефи - купуваш Цитирай
Fashion Отговорено Юни 7, 2007 Отговорено Юни 7, 2007 не вярвам да има кой знае каква разлика, между произведените в корея и мексико стратове. отиваш в РФ - и пробваш , ако те кефи - купуваш Напълно си прав. Това е най-добрия начин. Аз лично Пробвах във xxxx китарата ,но имах възможност и си я изписах от Щатите ,просто цената е по-добра там. Разлики не откривам. Цитирай
RSI Отговорено Юни 7, 2007 Отговорено Юни 7, 2007 Аз там пробвах 2 нови Скуайара(върху стаклените рафтове навътре като влезеш)като изработка и звук ми се сториха по добри от някои Фендери а цената им беше някаде кам 600-700 лв.Аз имам Highway One™ Stratocaster® (Upgrade)60'anniversary и китарата е страхотна.Вапроса е на теб да ти хареса а това с едно пипане няма да стане.Досаждай там няколко дена и така Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 7, 2007 Отговорено Юни 7, 2007 не вярвам да има кой знае каква разлика, между произведените в корея и мексико стратове. Дървото?Къде е Корона Калифорния,къде е МеХико,а Корея? Цитирай
cold Отговорено Юни 8, 2007 Отговорено Юни 8, 2007 Винаги има разлика в отделните производства! Пълна глупост за филосовските твърдения, че видиш ли на то пак си е фендер истиски като всеки друг само, че направен в кореа. Аз лично съм свирил на няколко щатски производство 70 г средно, имал съм корейски, от 6 месеца имам вкъщи 84 Япония. И разлика има. Същото важи и за Ибанец и за какво ли не. Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 8, 2007 Отговорено Юни 8, 2007 (Редактирано) да не си мисли някои че в мексико китарите се правят със вносна дървесина от сащ??? мексиканските са poplar, американтките са alder и ash плюс това мекс. са със керамични адаптери, които не съм сигурен че дават 100% от типичния фендерски звук. лично аз харесвам китарите правени в азия - понякога от тях се срещат по-добри от американските Между другото пробвал съм мексикански страт които беше доста по-скапан от моя скуаиър стандарт страт - и на външен вид и на звук американските стратове от 70те се смятат за най-скапаното им производство някои ще ми обясни ли тея хайуей-1 защо са толкова по-евтини от американ стандарт??? само заради лака и адаптерите ли? даже на мен ми се струва по-винтидж хайуей - нитро лак и алнико адаптери ПО ВЪПРОСА - струва ми се яко стратокастер от ясен, а като видях че е и със дънкън адаптери изобщо не бих се колебал да го взема независимо къде е правен Редактирано Юни 8, 2007 от Overdrive Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 8, 2007 Отговорено Юни 8, 2007 Наскоро си взех 70тарски страт.Невероятна китара,саунда и превъзхожда далеч новите стратове с които съм свирил(а те са доста много).За Мексико,Корея и тн.,въобще и дума не може да става.По добър е също и от другия ми Фендер(1984).Не знам защо си мислиш че седемдесетарските стратове са скапани,страшно много хора ги предпочитат пред всички други Цитирай
Telerig Отговорено Юни 8, 2007 Отговорено Юни 8, 2007 Наскоро си взех 70тарски страт.Невероятна китара,саунда и превъзхожда далеч новите стратове с които съм свирил(а те са доста много).За Мексико,Корея и тн.,въобще и дума не може да става.По добър е също и от другия ми Фендер(1984).Не знам защо си мислиш че седемдесетарските стратове са скапани,страшно много хора ги предпочитат пред всички други [/quote Разбира се! Аз съм свирил години наред с такъв (79-та) и съм записал половин албум с нея ...може би това е най добрият инструмент като изработка, тон и усещане на който съм попадал! Цитирай
Recommended Posts