Koobenot Отговорено Март 5, 2022 Share Отговорено Март 5, 2022 (Редактирано) Така, да се върнем малко на темата, публикувам информация за синтезаторите използвани в албумите, до колкото успявам да разчета обложките: Румен Бояджиев – Moog Model D Synth, EMS Synthi Synth, AKS sequencer, Mellotron 400, Oberheim Module Synth, MiniMoog, Korg Vocoder, Moog Source Synth Kонстантин Цеков – Fender Rhodes, Hammond Organ, Mellotron 400, Hohner Clavinet D6, Roland Electric Harpsichord, Flanger piano (тук не ми стана много ясно какво са имали точно в предвид), Yamaha Grand Electric, Korg Polyphonic Ensemble Редактирано Март 5, 2022 от Koobenot Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Март 5, 2022 Share Отговорено Март 5, 2022 Тези всичките обложки и аз съм ги гледал. Вероятно имат предвид Fender (Rhodes) Piano, но нещо някъде се е загубило между преводите, спомените и печатницата. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Март 5, 2022 Share Отговорено Март 5, 2022 И на мен така ми се стори, щото обикновено на Rhodes му слагат Chorus/Vibrato/Flanger ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Март 6, 2022 Share Отговорено Март 6, 2022 (Редактирано) С риск да опетня темата, искам да споделя също нещо интересно. Има една песен от албума на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд - "Девети трагичен", която се нарича "Звездице" и по думи на Слави и Евгени Димиторв - "Маестрото", си е абсолютен rip-off на "Зимна къща" (поне интродукцията, преди 1:00 мин.), точно със стила, който описа @CyberGene по-горе с отскачането на клавишите. Моля, апелирам да се абстрахираме от чалгаджийската натура на парчето и да разсъждаваме твърдо музикално (знам, че е трудно). Доколкото ми чуват ушите, соло блендата свири импровизации върху Дорийския лад. Редактирано Март 6, 2022 от Koobenot Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Юни 8, 2022 Share Отговорено Юни 8, 2022 (Редактирано) Интервю с Румен Бояджиев в предаването "Моят плейлист". Редактирано Юни 8, 2022 от Koobenot 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Юни 21, 2022 Share Отговорено Юни 21, 2022 И новото парче на Румен Бояджиев - "Въпроси". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Юни 23, 2022 Share Отговорено Юни 23, 2022 Нещо не съм впечатлен, загубил се е духът на старото звучене на ФСБ с интересните хармонии и модулации. Малко ми седи безлично и клиширано. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Юни 23, 2022 Share Отговорено Юни 23, 2022 (Редактирано) Аз доколкото четох, това е неиздавано парче от 1999 г., което са успели да излъскат и да пуснат. Ако не ме лъже паметта това е точно преди "Мобиком/ФСБ на път" турнето, което е следващата година - 2000. По това Румен продуцираше Роберта, която мисля, че има 1-2 самостоятелни албума, после безлседно изчезна и честно казано нямам никаква представа, какво се е случило с нея. Ами мисля, че всяка група си има зенит и онова ФСБ няма да се върне повече, за мен е достатъчно, че са живи и здрави и все още продължават, макар и с бавни темпове да ни радват. Редактирано Юни 23, 2022 от Koobenot Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Юни 23, 2022 Share Отговорено Юни 23, 2022 То по принцип когато се събира албум, почти винаги някои от предвидените парчета отпадат...обикновено по-слабите или пък тези, които не се връзват тематично или стилово с останалите. Парчето като цяло не е лошо, балансът на гласовете спрямо 'жиците' в някои части ми се стори леко изместен в полза на жиците, но вероятно е търсен ефект или пък просто аз скоро не съм слушал песни на ФСБ и съм отвикнал от техния баланс. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Юли 1, 2022 Share Отговорено Юли 1, 2022 (Редактирано) ^ И на мен гласовете са ми малко тихи в тоя микс, особено този на Роберта, но както казваш, може да е търсен ефект. Редактирано Юли 1, 2022 от Koobenot Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts