micstrike Публикувано Юни 2, 2007 Публикувано Юни 2, 2007 Отскоро се занмавам със звукозапис и като за начало си купих следните неща -звукова карта Audophile 2496 -микрофон Akg perception 200 -preamp Beringer mic200 -mixer Beringer Xenyx 502 -слушалки Akg k-55 Интересувам се как мога да слушам дадения инструментал едновременно и през слушалките и през колоните. Те са чинчове и влизат в звуковата карта. Преамп-а е свързан към миксера а самият миксер към единят in jack на картата. Досега ползвах Adobe Audition и му задавах на track 01 да използва старата ми карта която е Audigy 2 и в нея свързвах слушалките за да мога да чувам инструментала при запис. Останалите тракове ги използвах за запис на самите вокали и задавах да се ползва Audophile-а. Въпросът е как да елиминирам Audigy-то и да ползвам само Audophile-а. Зашото при програми като Cubase стават големи каши Цитирай
vhcs Отговорено Юни 2, 2007 Отговорено Юни 2, 2007 Интересувам се как мога да слушам дадения инструментал едновременно и през слушалките и през колоните. с някакво разклонение предполагам ще стане най-добре. Предполагам също така че можеш да върнеш звука от картата обратно в миксера и от там да си извадиш въщо различни източници на възпроизвеждане. Поздраи Алекс Цитирай
tombinoou Отговорено Юли 6, 2007 Отговорено Юли 6, 2007 (Редактирано) за да махнеш аудиджито му делни драйверите и го махни от компа (при налично М-аудио по-добре го продай хахах) а трябва да си видиш изходите на картата тя е многоканална и съм обеден че някъде трябва да имаш фронт и реар просто колони в едното слушалки в другото и си готов Редактирано Юли 6, 2007 от tombinoou Цитирай
Darkfight Отговорено Юли 6, 2007 Отговорено Юли 6, 2007 Извън темата но да питам -preamp Beringer mic200 за кво го ползва защото mixer-а няма phantom power или поради друга причина ? И с по-добър mixer с phantom power има ли нужда от preamp мерси много Цитирай
f1_sound Отговорено Юли 10, 2007 Отговорено Юли 10, 2007 ^ Принципно думите "добър миксер" и "фантомно" са взаимно свързани между другото , вече почти няма пултове без фантомно, а камоли добър миксер без фантомно /то изключения винаги може да има/ Иначе принципно за много професионална работа добре е да имаш външен преамп, нещо от рода на "Фокусрайт" "Апи" и мн. други.... лампов качествен преамп пак е добре да имаш, защото пък звучи по коренно различен начин Замисли се само, че имам микрофонни преампове за няколко хиляди евро за 1 канал Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 10, 2007 Отговорено Юли 10, 2007 Е миксера няма ли изход за control room и слушалки, освен т.нар. main outs? Аз си връзвам миксера от main outs към хоум ресийвър (и колони), от recording out към АР2496, а слушалките - в изхода за слушалки. Освен това ми остава свободен изход и на Control Room. А Audigy...направо го изхвърли!!! Деинсталирай софта и драйверите, ползвай и Driver Cleaner Pro след това! Цитирай
yamaha Отговорено Юли 10, 2007 Отговорено Юли 10, 2007 Извън темата но да питам -preamp Beringer mic200 за кво го ползва защото mixer-а няма phantom power или поради друга причина ? И с по-добър mixer с phantom power има ли нужда от preamp мерси много Ами въпросният модел е едно сравнително добро попадение на Берингер, заради различните алгоритми които предлага. Основният му недостатък е, че лимитерът е под всяка критика и заради това последните 8 алгоритъма, които го включват са практически неизползваеми, но и без тях, с подходящ микрофон, звукът е доста по-сочен отколкото например с вградените преампове на Mackie миксерите (малката VLZ серия). @f1_sound, онова "м" дето съм го оцветил печатна грешка ли беше или дядо ти от Америка ти е оставил наследство. имам микрофонни преампове за няколко хиляди евро за 1 канал Цитирай
f1_sound Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 (Редактирано) @f1_sound, онова "м" дето съм го оцветил печатна грешка ли беше или дядо ти от Америка ти е оставил наследство. имам микрофонни преампове за няколко хиляди евро за 1 канал Малийй чак ми се прииска, печатна грешка е , Иначе ми се намира едно Фокусрайтче но на по човешка цена Редактирано Юли 11, 2007 от f1_sound Цитирай
synchu Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 ^NAudio Corp. is highly recommended, демек силно препоръчвана в този ред на мисли относно високо качествен звук на приемлива цена мдамм Цитирай
Recommended Posts