svet.k Публикувано Септември 25, 2021 Публикувано Септември 25, 2021 Здравейте, става въпрос за усилвателя, когато е в стендбай режим. Тогава му работят сенда и линейния изход. Ползвам сенда като преамп и след него процесор или каб сим. Проблема е че като усиля повече гейна и на чистия канал или на драйва, почва да препръцква нещо в усилвателя. Възможно ли е все пак някъв сигнал да отива до говорителя? От самото начало е така, не мисля че е опасно, но е неприятно. Пробвах със слушалки в лайн аута, няма разлика. Шума наподобява като на малко говорителче да са му пуснали много бас. Цитирай
svet.k Отговорено Октомври 7, 2021 Автор Отговорено Октомври 7, 2021 Къде отидоха ламповите "майстори"? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 8, 2021 Отговорено Октомври 8, 2021 Очакват въпроси за лампови усилватели. 1 Цитирай
synchu Отговорено Октомври 8, 2021 Отговорено Октомври 8, 2021 Аз всъщност не мога да разбера какъв точно е въпросът? Да се махне шума ли? Ако е така - има около 20 възможности от crossover / intermodulation distortion-и, поради дизайна, през студена спойка и останалите 18 неща между тях. Стандартният съвет винаги е - пробвай с други лампи Ако толкова дразни - трябва да го види специалист. 2 Цитирай
svet.k Отговорено Октомври 16, 2021 Автор Отговорено Октомври 16, 2021 И двете лампи съм ги сменял скоро, и преди това го имаше... Бая лампов си е, особено крайната като смених даде голяма разлика. Верно има бая транзистори вътре, но като за практис амп е доста добре. Май наистина ще трябва да го занеса някой да го види. Цитирай
svet.k Отговорено Ноември 2, 2021 Автор Отговорено Ноември 2, 2021 Понеже четох подобен пост сега, ме светна нещо. Имам две сериозни забележки към този амп: Малкото ниски и не достатъчен хай-гейн. Знам, че с буустър (така го ползвам и сега) и Екю в луупа ще се реши проблема. Стана ми интересно дали нещата могат да се оправят без външни педали. Чувал съм че драйва му е с чип, ако се смени? И има ли вариант да се усилят ниските отвътре? Цитирай
svet.k Отговорено Ноември 11, 2021 Автор Отговорено Ноември 11, 2021 Кво стана, с тия фейкбуци, инстаграми и т.н. форума стана май слабо посещаван. Иначе има готини нововъведения. Цитирай
chris_barnes Отговорено Март 8, 2022 Отговорено Март 8, 2022 Здравей Светльо Наскоро си купих глава HT-1 и гейна е предостатъчно. Ако нямаш гейн или имаш проблем с усилвателя/лампите или китарата ти е с много слаби адаптри. Цитирай
svet.k Отговорено Март 14, 2022 Автор Отговорено Март 14, 2022 Kогато е усилен няма проблем, за тихо свирене имам в предвид. Цитирай
Recommended Posts