Jump to content
Българският форум за музиканти

Marshall VS BOSS педалчета


gre6nik
 Share

Recommended Posts

Marsall VS BOSS педал четата - има ли някой наблюдение кои са "по по най" защото на мен ми звучат почти еднакво. 

IMG_20210517_110617.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • synchu changed the title to Marshall VS BOSS педалчета
  • 3 weeks later...

Бос са по-добрата фирма в случая. Производството ѝм върви от адски много време, масово се ползват от музиканти по малки и големи сцени. Почти не съм виждал някой да ползва маршал камиончета, не ѝм е силата на тях в това.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

   За първи път виждам такива ефекти(Маршал) и няма да се учудя някой да ги прави за тях, а те само да слагат логото отгоре. Не би ме учудило дори ако от Маршал не са чували, а някой китаец опитва да прави пари на техен гръб. Възможно е също да са продали името на някого. Между другото не ги виждам на официалната им страница. Хм, намерих ги - https://marshall.com/marshall-amps/products/pedals

За Бос няма нужда да коментираме. Както Маршал са сила в усилвателите, така Бос са сила в ефектите. За съжаление както писах по горе не съм виждал, камо ли ползвал ефекти Маршал, като изключим вградените в едно от евтините кубета, така че нямам база за сравнение. Иначе и двете фирми са от поне 30-40 години на пазара.

Edited by nonkapo
Link to comment
Share on other sites

Маршал произвеждат китарни ефекти от 40 години.

Нищо им няма на качеството - чудесно направени и много държеливи. Blues breaker педала от първата генерация е с легендарен статус и база за бутикови изпълнения като Analogman King of tone, Kingtone Duelist и много други, за които вероятно хептен не си чувал - но никога не е късно да научи нещо ново човек :)

 

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Корпуса на маршалите е железен !!! :D

Много по-красиво, струва ми се и по-качествено направено, с внимание към детайла (примерно врътките) от на бос стандартната кутия.
Да не говорим колко по-здрава и хубава е кутията и колко по реална е цената (и ново и секънд хенд) от разни бутикови глупости, в правоъгълни алуминиеви кутии - дето китайците ги произвеждат на килограм.

Звука също - имаш ли свестен амп е екстра, имаш ли скапан амп, звучи скапано. Aко ще да е бутиков/ рядък педал, надценен и струващ почти колкото свестен усилвател, който си звучи добре и без никакви скапани камиончета :D

Link to comment
Share on other sites

Единственото лошо нещо, което си спомням при един овердрайв на маршал (не помня дали не беше Jackhammer или Guv'nor) беше, че в режим bypass не си заземяваше входа (на изкривяващата част) в резултат на което се прослушваше пищене от самовъзбъждане в чистия bypass сигнал. Иначе, са бетон! Повечето от тях нямат и типичните за BOSS буфери и превключватели, изпълнени с JFET транзистори по пътя на сигнала, което поне за мен е плюс.

Edited by Evtim Djerekarov
Link to comment
Share on other sites

Абе,според "ушите" кой е по хубав,аз при много ефекти вече, пак си дрънча с Бос СД-1 основно,сигурно съм свикнал,щото новия ми е (о,ужас!,тайвански),а съм имал японски(не че чувам разлика).Спомням си навремето отворихме с Буги (лека му пръст) един Блус Брейкър на Маршъл да видиме кво има- е 1 чип имаше ☺️,но доколкото знам Гари Мур точно с такъв и изсвирил най-известните си песни.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.