gre6nik Публикувано Май 17, 2021 Публикувано Май 17, 2021 Marsall VS BOSS педал четата - има ли някой наблюдение кои са "по по най" защото на мен ми звучат почти еднакво. Цитирай
chris_barnes Отговорено Юни 4, 2021 Отговорено Юни 4, 2021 Бос са по-добрата фирма в случая. Производството ѝм върви от адски много време, масово се ползват от музиканти по малки и големи сцени. Почти не съм виждал някой да ползва маршал камиончета, не ѝм е силата на тях в това.Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
nonkapo Отговорено Юни 9, 2021 Отговорено Юни 9, 2021 (Редактирано) За първи път виждам такива ефекти(Маршал) и няма да се учудя някой да ги прави за тях, а те само да слагат логото отгоре. Не би ме учудило дори ако от Маршал не са чували, а някой китаец опитва да прави пари на техен гръб. Възможно е също да са продали името на някого. Между другото не ги виждам на официалната им страница. Хм, намерих ги - https://marshall.com/marshall-amps/products/pedals За Бос няма нужда да коментираме. Както Маршал са сила в усилвателите, така Бос са сила в ефектите. За съжаление както писах по горе не съм виждал, камо ли ползвал ефекти Маршал, като изключим вградените в едно от евтините кубета, така че нямам база за сравнение. Иначе и двете фирми са от поне 30-40 години на пазара. Редактирано Юни 9, 2021 от nonkapo Цитирай
synchu Отговорено Юни 10, 2021 Отговорено Юни 10, 2021 Маршал произвеждат китарни ефекти от 40 години. Нищо им няма на качеството - чудесно направени и много държеливи. Blues breaker педала от първата генерация е с легендарен статус и база за бутикови изпълнения като Analogman King of tone, Kingtone Duelist и много други, за които вероятно хептен не си чувал - но никога не е късно да научи нещо ново човек 6 1 Цитирай
emosms Отговорено Юни 10, 2021 Отговорено Юни 10, 2021 Корпуса на маршалите е железен !!! :D Много по-красиво, струва ми се и по-качествено направено, с внимание към детайла (примерно врътките) от на бос стандартната кутия. Да не говорим колко по-здрава и хубава е кутията и колко по реална е цената (и ново и секънд хенд) от разни бутикови глупости, в правоъгълни алуминиеви кутии - дето китайците ги произвеждат на килограм. Звука също - имаш ли свестен амп е екстра, имаш ли скапан амп, звучи скапано. Aко ще да е бутиков/ рядък педал, надценен и струващ почти колкото свестен усилвател, който си звучи добре и без никакви скапани камиончета :D Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 10, 2021 Отговорено Юни 10, 2021 (Редактирано) Единственото лошо нещо, което си спомням при един овердрайв на маршал (не помня дали не беше Jackhammer или Guv'nor) беше, че в режим bypass не си заземяваше входа (на изкривяващата част) в резултат на което се прослушваше пищене от самовъзбъждане в чистия bypass сигнал. Иначе, са бетон! Повечето от тях нямат и типичните за BOSS буфери и превключватели, изпълнени с JFET транзистори по пътя на сигнала, което поне за мен е плюс. Редактирано Юни 10, 2021 от Evtim Djerekarov Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 12, 2021 Отговорено Юни 12, 2021 Абе,според "ушите" кой е по хубав,аз при много ефекти вече, пак си дрънча с Бос СД-1 основно,сигурно съм свикнал,щото новия ми е (о,ужас!,тайвански),а съм имал японски(не че чувам разлика).Спомням си навремето отворихме с Буги (лека му пръст) един Блус Брейкър на Маршъл да видиме кво има- е 1 чип имаше ☺️,но доколкото знам Гари Мур точно с такъв и изсвирил най-известните си песни. 1 Цитирай
Recommended Posts