Panzergrenadier Отговорено Април 16, 2021 Автор Отговорено Април 16, 2021 Интересно как постигна обема? Някакъв тандем на ривърб +дилей? Ривърб на каса и бас знам, че не се слага, но така ще има и при тях... Има банди с по-голям обем, например LA-posers, пък има и банди с много сух звук, без отчетлив обем... Изглежда е въпрос на вкус. Цитирай
yamaha Отговорено Април 16, 2021 Отговорено Април 16, 2021 Да, позна - ривърб + дилей към вокала и докато ривърб може да сложиш в краен случай на бас и каса в някакви минимални стойности, колкото за цвят и уеднаквяване с останалото, с дилей или ехо досега не ми се е случвало да го правя...нямам достатъчно смелост за такива експерименти. Цитирай
Panzergrenadier Отговорено Април 16, 2021 Автор Отговорено Април 16, 2021 Въпросът е какъв ривърб да сложим на различните тракове на песента. Различните инструменти и гласове изискват различен ривърб и различен тандем ривърб + дилей... Аз ползвам предимно Medium room, но изглежда има нужда от по-голям обем... Разбирачите правят по- сухо барабанче и повече ривърб за томовете... Цитирай
yamaha Отговорено Април 19, 2021 Отговорено Април 19, 2021 На 16.04.2021 г. at 18:37, Panzergrenadier написа: Различните инструменти и гласове изискват различен ривърб и различен тандем ривърб + дилей... И различните стилове, и различните песни ако щеш - всяко си изисква по нещо. Не навсякъде е задължително да добавяш отделен дилей към ривърба, понякога само един подходящ predelay на ривърба е достатъчен да премахне омазването от "чистата" реверберация и разбира се трябва да се внимава в каква степен ще смесиш ефекта със сухия сигнал, така че хем да не звучиш размазано, хем да добиеш обема на гласа, който търсиш. В "madman" гласът ти звучеше доста сухо, затова пуснах ефектите най-вече към него. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Април 23, 2021 Отговорено Април 23, 2021 Обемът при ривърб е трудно да се постигне с един ефект. Във всеки проект имам поне 4 - Room, Medium (Plate), Hall и Mono Room и ги ползва в различни комбинации за различните инструменти. При соло барабана специално обикновено имам първите 3, но всичко зависи от парчето, както и колегата спомена по-горе. Ревърба трябва да бъде така дозиран, че да се усеща присъствието на пространство, но да не се чува самото пространство ... освен ако това не е някаква обажданка или се цели художествен ефект (по-добър пример от гейта на Phil Collins при барабаните не се сещам за художествен ефект ). Цитирай
Recommended Posts