AXE Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 Ooo, все пак си скосил горния ръб Като цяло добре се получава, евала! Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 16, 2007 Автор Отговорено Октомври 16, 2007 Кой горния ръб, дя? Цитирай
AXE Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 (Редактирано) Ми тоя на дългия рог. Дето му лепи парче и са си го отрязал Редактирано Октомври 16, 2007 от AXE Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 16, 2007 Автор Отговорено Октомври 16, 2007 Оле, мале, пропуснал съм да спомена, че онова парче беше само сложено за демонстрация как точно ще наглася нещата. Не съм го лепил все още. Което ме подсеща, че е крайно време. Тази вечер ще го залепя, а утре, когато вече е изсъхнало, ще го изрежа по формата - да знам, че съм си го махнал от листа със задачите. Цитирай
AXE Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 (Редактирано) Ee, сра на метеното Едит: Тва за горера де, да не са засегне някой....друг Редактирано Октомври 16, 2007 от AXE Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 16, 2007 Автор Отговорено Октомври 16, 2007 Ама защо да го оставям без връх? Стои ми неестествено, да не говорим, че няма връзка с оригиналния Джаксън Роудс. Ако го оставя горе без връх, ще се наложи да отрежа също и върха на долния рог, за да има някакъв синхрон, баланс и симетрия. Ще стане като Хелбой - хем дявол, хем рогата му подрязани. Цитирай
AXE Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 (Редактирано) Споко бе, прай си я както те кефи Едит: Сякаш ако не го кажа тва, ше земеш да я прайш както не те кефи Редактирано Октомври 16, 2007 от AXE Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 16, 2007 Автор Отговорено Октомври 16, 2007 Де да знам, тука чувам повечето хора изказаха мнение, че ги кефи без връх, та взех да се замислям. Все пак тази китара я правя за да се изхвърлям пред хората и, ако хората кажат, че еди-как си е по-добре, то аз съм длъжен най-малкото да анализирам ситуацията. И определено ми стана чудно защо именно повечето ги кефи да е без връх. Може би ви е доскучала стандартната Роудс форма? Ще видим как ще я нагласим. За мен лично да е без връх е добре дошло, защото си спестявам доста труд. Но все пак май ще се заслушам във вътрешния глас и ще отеба хорското мнение този път. Цитирай
chlen Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 Мен по ме радва с връх, както си е оригинала. Цитирай
shtur4o Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 Здравей Горер, Първо поздравления за проекта - любимата ми тема в този раздел е тази.Все не намерих време да пиша,но следя с интерес развитието , защото имам Jackson RR3 Rhoads и ми е адски готино че си правиш такава.Изглежда много яко с BCRich грифа. Сещам се за някои неща да те попитам само - беше споменал, че се притесняваш за баланса (да не увисва към грифа).При мен го има това нещо.Тялото ми е елша, но съм с Floyd Rose,които си има доста маса.Ти ще си с фиксиран мост и сега като сглоби грубо китарата как е с баланса? Твоето тяло е друг материал де...та затова ми е интересно дали ще докараш да е добре балансирана. За отворите за ключовете - помисли за нови ключове... много му стана на тоя гриф стига го пипа И за капак и в опозиция на другите - правиш си рогчето и скосяванията както е оригинала на Rhoads. Иначе ще загубиш магията на модела, ей! Поздрави и чакам(е) развитие! Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 (Редактирано) е не виждам къф е проблема да се разпробие малко, само че внимателно и със свредла през 0,8-1мм примерно Редактирано Октомври 17, 2007 от Overdrive Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 17, 2007 Автор Отговорено Октомври 17, 2007 е не виждам къф е проблема да се разпробие малко, само че внимателно и със свредла през 0,8-1мм примерно Обясниха ми, че това разширяване не може да се прави със свредло и с дрелки или бормашини. Има два варианта: Дупките да се разширят с райбер или да се запушат оригиналните отвори с дибли и лепило и чак след това да се пробият нови дупки с бормашина. Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 17, 2007 Автор Отговорено Октомври 17, 2007 Малко ъпдейти от днес. Залепих прословутото малко парче за върха на горния рог: След това се оказа, че вчера съм издърпал нек покета с 1,5 сантиметра по-назад от мястото, където трябва да стои. Наложи се днес да го додълбая и да го удължа с 1,5 сантима към бриджа. Почистих и опушеното дърво вътре в нек покета - просто за красота. След акто лепилото засъхна, изрязах дървото по очертанията и вече имам връх на рога - започна д амяза на Роудс. Следва продължение. Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 +1 за оригиналната Jackson форма +1 за нови ключове, пасващи на дупките Цитирай
Recommended Posts