shadow Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 ^Само не терминатор,може да прецакаш пластмасата, пък и е бахти токсичното. Със сигурност има по удачен начин. Цитирай
bai-goku Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Абе не е препоръчително ацетон в/у пластмаса. Търкай с мокро парцалче, действа... яко търкане, но поне няма да наебеш повърхността. Е, ако е лазерно нарисувана, има си жулиш до безкрай Пробвай да изчистиш със ацетон или 'терминатор' примерно надписа на прозрачна химикалка, е това ще е ефекта и в/у адаптора. Цитирай
Metalix Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Възможно е да съм пропуснал някакъв модел на Джаксън, който е без ъгъл на главата и ще се радвам, ако пуснеш снимки на такъв. Опа. Цитирай
ceco milanov Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 Аз съм засичал само този модел с по- различна глава: Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 27, 2007 Автор Отговорено Юни 27, 2007 (Редактирано) @ceco milanov & @Metalix, момчета, тези пенсионерски 3L3R глави дори не искам да ги знам, а камоли да ги гоментирам. Единствената 3L3R глава, която ме кефи и си отива на китарата е на Утърс на Рена. А и съвсем не съм сигурен дали тези двуредки от вашите снимки нямат ъгъл на главите си... Напротив, мисля, че имат. Така като гледам, нямат метална пластина да натиска струните надолу, следователно и техните глави са с ъгъл. ;) Редактирано Юни 27, 2007 от the_gorer Цитирай
fluti Отговорено Юни 27, 2007 Отговорено Юни 27, 2007 В спцификациите на втората поне пише "scarf joint headstock", а този вид свързване се използва при наклонените глави Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 27, 2007 Автор Отговорено Юни 27, 2007 Именно. Наистина се оказва, че китара Джаксън без наклон на главата няма. Цитирай
Fenix Отговорено Юни 30, 2007 Отговорено Юни 30, 2007 Че то на MG Series SLSMG Super Lightweight Soloist™ ясно му се вижда ъгъла ве. И то дори е доста голям Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 30, 2007 Автор Отговорено Юни 30, 2007 Че то на MG Series SLSMG Super Lightweight Soloist™ ясно му се вижда ъгъла ве. И то дори е доста голям Ние всъщност търсим Jackson без ъгъл на главата. Ако видиш такъв, пиши. Някой има ли идея как да си сменя кабела на адаптера? Тоя е много къс, а от удължаване най-много да се получат шумове в последствие. Доколкото знам, ако китарата има инсталиран само един адаптер и той е хъмбъкер, са възможни 6 начина на свързване и съответно 6 различни звука - кой по-мощен, кой по-слаб, кой с шум, кой без... Дали е добре да си направя превключвател, който да позволява връзване и по шестте начина или просто да го вържа по "класическия" начин и да няма никакъв превключвател? Цитирай
rotten_perish Отговорено Юни 30, 2007 Отговорено Юни 30, 2007 тая китара вече май наистина няма ъгъл на главата Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 30, 2007 Автор Отговорено Юни 30, 2007 Мда, тая има държач за струните, макар че и ESP-SV (като на Лайхо китарата) е с държач, но има ъгъл. За мен е без значение - търся нещо с ъгъл и просто ми стана любопитно да видя нещо на Джаксън без ъгъл. Някой да даде акъл за кабела и кое ще е най-добрият вариант за тази далавера. Цитирай
fluti Отговорено Юни 30, 2007 Отговорено Юни 30, 2007 Тоя държач винаги го има при локинг нътовете, независимо от наклона на главата, защото самият нът е заоблен и трябва струните при излизане от него към ключовете да следват плътно извивката. Иначе при заключване ще стават по високи като тонове. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 30, 2007 Автор Отговорено Юни 30, 2007 Ха, верно, че тази от снимката е с Флойдовски нът. Значи може и да не е с права глава. Междудругото, има модели китари със заключване за тремоло и без държач. Цитирай
Fenix Отговорено Юни 30, 2007 Отговорено Юни 30, 2007 (Редактирано) ^примерно моята или другата, която споменах (Роудса) т.е. Jackson DX10D Jackson RX10 както и Soloist-a както и още доста Не е всички с нът да имат държач. ... и точно затова, като я заключа мойта и поне 6та се вдига..... Редактирано Юни 30, 2007 от Fenix Цитирай
Recommended Posts