Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

^ Да, това писах и в предния си пост.

Сега вече някой може ли да ми каже как е най-добре да се постъпи с твърде късия кабел на хъмбъкера ми?

Да го сменям ли целия или да го удължавам?

Какви варианти за превключване между бобините д аползвам или просто да го свържа по "класическия" начин?

clipboard01jl0.jpg

• Отговори 550
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

ами смени го но внимавай да не откъснеш проводника от макарата :) ползвай стандартно свързване, интересно също е и паралелното свързване на 2те бобини, обаче то е по-подходящо за нек хъмбъкер май (звучи доста чисто и звънливо)

Отговорено
ами смени го но внимавай да не откъснеш проводника от макарата :) ползвай стандартно свързване, интересно също е и паралелното свързване на 2те бобини, обаче то е по-подходящо за нек хъмбъкер май (звучи доста чисто и звънливо)

Доколкото знам, паралелното имитира звук от сингъл койл, но без шума.

Май ще го оставя с два варианта - стандартно (последователно) и паралелно (за звук от сингъл коийл, макар и с доста слаб аутпут).

Исках да вържа хъмбъкера директно към жака и да избегна всякакви връзки по трасето към изхода, но сега мисля да сложа превключвател за бобините няйде по средата, за да избегна смяната или удължаването на кабела.

Отговорено

Остави работата с ключето - мисля че няма да се получи при паралелно вързване - поне при мен не се е получавало а съм го пробвал със сносни адаптери - Jackson, Epiphone.

По-добре сложи един Volume пот, който е от тези с издърпване - ключе и така да се включва един филтър.Аз ползвам тази комбинация и съм доста доволен :)

Иначе успех!!!!!

Отговорено

странно защо при мен с еФтини хъмбъкери винаги е ставало :music336: може би си обърквал фазата :)

звука имитира сингъл койл но е и доста компресиран и звучи малко странно - нещо като междинните позиции на страт

Отговорено

странно защо при мен с еФтини хъмбъкери винаги е ставало :music336: може би си обърквал фазата :)

звука имитира сингъл койл но е и доста компресиран и звучи малко странно - нещо като междинните позиции на страт

Отговорено

Току-що се оборудвах с чисто нова полировъчна машина.

Ако не успея да излъскам китартаа с нея, поне ще ми свърши работа за Москвича.

Две ф едно фелацио. :greenball:

Изсипах 40 грешни лева за машината, но няма как - изкуството иска жертви.

s5002190kn5.jpg

s5002191yv2.jpg

s5002192br8.jpg

s5002193to3.jpg

Отговорено
А с каква полир паста и какъв лак ще полираш ?

Ако въобще стигна до този етап, ще ти отговоря.

Засега имам други по-сериозни грижи като намирането на гриф и бридж например.

Но побързах да купя тази полир машина докато все още е на 40 лева, защото при нас цените на всички стоки (а най-вече на строително-ремонтните и майсторски артикули) растат буквално с часове заради англичаните, които се заселват по нашия край.

Отговорено

Един познат си купи преди 3 дена досущ същата /поне на външен вид/. Полира с нея колата си, мина и наща... Доста лъскане спестява. Само не знам дали ще е удобна за китарата, не трябва да има нищо по нея сложено. Ни копчета, ни бриджове. Не е много бърза, но с малко търпение върти приятно.

Със здраве да си я ползваш :greenball:

Отговорено (Редактирано)

Благодаря.

Идеята на полирмашините за боя е именно да не са бързи.

Ако са на много високи обороти, има опасност някой балък да си стопи боята, а и полирпастата се спича, ако се нагрее твърде много от въртенето.

Колкото по-бавно върти, толкова по-добре.

Тази мисля, че е на 800 оборота, което на мен ми се струва множко. :greenball:

PS:

Китарите се лъскат преди сглобяването - по тях да няма никакви бриджове и копчета. Чак след това се инсталира хардуера.

Редактирано от the_gorer
Отговорено (Редактирано)

Горере колко време беше кисел след като ги даде парите? :):greenball::surprise:

Редактирано от TheWhiteGhost
Отговорено

Що за въпрсо?

Все още съм кисел. Обикновено продължава с месеци.

И как ме е яд, че не ходих на Меноуор... щях да взема тази китара дето Меноуор я дали на оня даскал по физика.

В момента чакам повече инфо и снимки на китарата, за да изчисля с колко лева съм назад, ама така става, като ми досвидя да инвестирам в билет за концерта. :)

Отговорено

Що за въпрсо?

Все още съм кисел. Обикновено продължава с месеци.

И аз съм така! Та дано за китарата да ти свърши работа!