Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Целта изобщо не е, да те обиждам, просто се опитвам да ти покажа друга гледна точка, която е важна тогава, когато искаш да намериш наистина хубав инструмент, или да влезеш на място с приятно обслужване от неозлобени и некомплексирани хора, където да можеш да пробваш инструменти и техника в добра обстановка. Твоята гледна точка е напълно допустимо, да си в валидна за теб, особено предвид мястото където живееш и ограниченията, които това създава. Но някои хубави неща освен лично отношение, изискват пари, а за да ги има тези пари, трябва да има клиенти. Иначе, сигурно и хляб може да си поръчваме онлайн, да се гледаме лошо и да се бием в гърдите кой от кого по-голям келепир е надушил.

Редактирано от Evtim Djerekarov
  • Отговори 71
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Съмнявам се тези магазини да имат недостиг на клиенти, все пак столица е и хората имат по-големи възможности отколкото ние тук в малките градове.
Аз отдавна не съм влизал в физически музикален магазин и така се научих през годините да пазарувам, че не ми липсват. Иначе би ми било приятно, но както казах - нямам тази възможност. И не, това спестяване на пари не е заради келепир или да се хваля, даже и лошо не мога да гледам.

Правя го, защото ,както се казва от залъка си късам, за да се сдобия с нещо що-годе прилично, което да ми остане и занапред, понеже не съм богаташ и нямам богати родители или нещо такова и не мога както всяка година да си купувам нови неща. Все пак имам и друго хоби, което е не по-малко ангажиращо и евтино. Та така, относно по-евтиното и магазините. Съжалявам ако звучи плоско, но това е, не съм много добър в изразяването на мисли по форуми.

Редактирано от Voidhanger
Отговорено (Редактирано)

И аз не съм богаташ, пък за богати родители не може и да става дума, но честно казано, най-хубавите китари, които съм си купувал са купувани от магазин, на старо, нескъпо :). Както и всички кафемашини, които също съм купувал на старо (вече онлайн), освен една, която ми продаде приятел и една, която приятел ми купи от битака за подарък. Изобщо не става дума за снобизъм или възможности.

Отговорено

Почвам да ровя,щот нямам друга работа.Опита ми с такива китари е скромен,но тези дето съм барал са пълна скръб.Направо се чудя как е записана всичката рок музика с такива дръвца.Явно е,че къстъм шоп няма нищо общо с масовото производство.Всяко ЛТД 1000 е произведение на изкуството в сравнение със студио или стандарт.

Отговорено (Редактирано)

Подхващаш разговора с интересен тон. Гибсън са страхотни китари (особено по-старите), но както при всички китари, и при тях има по-добри и по-малко добри. Например, при тези LP с махагонов гриф (студио, стандарт), често се наблюдава къс тон на 3-то прагче, 3-та струна. Не е дефект, особеност на модела е. Също така, някои гибсъни имат по-дълъг и равномерен състейн от други, макар всички да са с много по-добър състейн от да кажем, масовите стратове и суперстратове. Изобщо, гротеската е излишна, всеки търси спрямо това, с което разполага и според критериите си.

Не е точно този пост на kolio_k, но и тук говори за същото:

За мен е много важно, когато става въпро за ЛП,натуралния ( не обработения после ) звук на китарата, даже на изключено, да има леко V Shape характеристика или иначе казано, средно ниските и средно високите да са по изявени от средите. Това е особенно важно за това,колко ясен ще бъде инструмента при свирене с драйв и колко артикулирано ще звучи и по никакъв начин не може да се постигне с пост обработка, зависи изцяло от качеството на дървото. При много студия ( включително и моите) средите бяха доста изявени, а на мен това много не ми допада. На някои това може да им харесва разбира се :)

На последно място ( но е и по значение ), състейна и глухите тонове. Глухите места на грифа са много сериозен проблем при китарите от този тип. И точно защото същите са много извести със своя състейн, който наистина е значително по добър, отколкот при китарите с флойд или тремоло например или от други материали, глухите ноти си личат толкова повече. Просто на мен ми е изключително неприятно ,когато всички тонове ,на Сол струна примерно, звучат изравнено и с дълъг състейн изведнъж някой е наполовина по къс.

Също много често при тези китари има една склонност, грифа или тялото да не харесва дадени тонове ( обикновенно Сол, ЛА, СИ ,МИ) и да ги гаси , в резултат на което тона постепенно престава да звучи и след 3,4 секунди бива плавно заменен от флажолет, обикновенно на октава по горе (ако сме късметлии ) или квинта или голяма терца ( свързано с обертоновия ред ). Досега не съм виждал нито една китара, която да е перфектна по отношение на състейн, предполагам,че е физически невъзможно, но все пак има бройки с фрапантни проблеми.

Досега не съм виждал китара, която да е чудесна във всяко едно от тези отношения, но лично аз, грубо казано, като оценявам една китара сумирам пл'совете и минусите, които и отркривам и по това решавам дали ми харесва.

Досега съм имал на разположение 6 гибсъна ( едно ЛП Студио, Едно ЛП Студио Премиум +, Един ЛП Стандарт Фейдет и 3 ЛП Стандарт), от които 4 са били мои и 2 служебни. Чак последния Стандарт и Студио Премиума ми се сториха наистина добър по горните критерии, с търпими забележки и от гледна точка

на цената. Все пак това са скъпи китари и човек наистина има право да очаква и съответно качество, което за съжаление не винаги получава.

Отговорено

^^ евала за търпението , както винаги. Нищо против LTD или личните мнения, но обобщението по отношение на "Гибсън" е най-малкото абсурдно, за да не го определям по друг начин.

така или иначе изпаднахме в офтопик сериозен :)

Отговорено
30 minutes ago, Voidhanger said:

Евтиме ти занимаваш ли се професионално с ремонт и настройка на китари?

Сега твърде ограничено, поради липса на време, но в миналото, доста. В началото по-малко професионално, по-натам по-професионално. Живот и здраве, след години мисля пак, но вече не мога да върша тази работа вкъщи - трябва човек само с това да се занимава, в специализирано помещение, за да е всичко както трябва.