Nikolov_76 Публикувано Февруари 3, 2021 Публикувано Февруари 3, 2021 Здравейте, Има ли разлика в качеството на ефектите, и по тчно на по- стрите, произведени в Тайван и тези, които продават сега, произведени в Малайзия. Цитирай
synchu Отговорено Февруари 3, 2021 Отговорено Февруари 3, 2021 Позволих си да коригирам (вероятно автоматично предложеното от някой софтуер) Мала Азия на Малайзия. На въпроса - не. Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Февруари 3, 2021 Автор Отговорено Февруари 3, 2021 Благодаря за корекцията и за отговора. Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Февруари 3, 2021 Автор Отговорено Февруари 3, 2021 (Редактирано) Това се случва, когато няма включен инструмент. Когато се включи китарата пищенето изчезва. Няма никакъв шум. Не съм виждал такова нещо. Този звук се появява, както се вижда, при усилване на драйва, и се променя при усилването.Нормално ли е за тези ефекти? Моля за Вашите коментари. Редактирано Февруари 3, 2021 от Nikolov_76 Цитирай
hand_of_doom Отговорено Февруари 3, 2021 Отговорено Февруари 3, 2021 Ако съм попаднал на правилната схема в интернет, входът на този ефект е директно подаден на входа на операционен усилвател с много голямо входно съпротивление (за посочения модел типично 1MOhm). Висящият вход на практика играе ролята на антена и индуцирането на дори минимален ток при това съпротивление създава осезаеми напрежения, които излизат след допълнително усилване на изхода и се чуват. На дисторжън Милин Камък така съм хващал и радио Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Февруари 3, 2021 Автор Отговорено Февруари 3, 2021 За шума на изхода е ясно, но това не е шум, а звучи като ясен сигнал, чиято честота се променя с увеличаване на драйва, все едно е пуснат сигнал от генератор.... Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Февруари 4, 2021 Автор Отговорено Февруари 4, 2021 (Редактирано) Някой няма ли да каже как се генерира този чист тон....? Има проблем с ефекта или е нещо друго.... Редактирано Февруари 4, 2021 от Nikolov_76 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 4, 2021 Отговорено Февруари 4, 2021 Високоимпедансният вход прихваща сигнал от някое от последващите стъпала, след голямо усилване. Получава се положителна обратна връзка, откъдето пищенето. Като се мени коефициента на усилване, поради ред причини, се променя и честотата, на която пищи този своеобразен генератор. Не е повреда, а нежелан страничен ефект. 2 Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Февруари 5, 2021 Автор Отговорено Февруари 5, 2021 Благодаря. Защото си помислих, че ефекта се е скапал, въпреки, че като се включи китарата е абсолютно безшумен, дори при усилен драйв.... Цитирай
TONY Отговорено Февруари 5, 2021 Отговорено Февруари 5, 2021 (Редактирано) Поста на Евтим ти казва проблема, аз имах подобен и благодарение, на това, че го прочетох, се подсетих, как да си реша проблема. (при мен друга верига : хардуерен преамп/интерфейс - саундкарта - програма на сонаруъркс - дау, разкрах саноруъркса и пищенето изчезна) От видеото се вижда, че пищенето ти идва от една точка на драйва натам. 1. или се примиряваш да свириш с толкова драйв 2 или почваш да търсиш проблема напред по веригата. как да хванеш от къде - почни да махаш от веригата, нещата след боса едно по едно. Като хванеш откъде ти идва половителната ОВ или го разкарваш това устройство или почваш да гласиш нива, докато пищенето изчезне. На мен лично, точно този ефект на бос не ми е любим и бих го разкарал него, но това нищо не значи, ако теб те кефи и държиш да свириш с него ... действаш по описаният начин. Редактирано Февруари 5, 2021 от TONY Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 5, 2021 Отговорено Февруари 5, 2021 При него май проблема е само като не е включен кабела в китарата - т.е. няма проблем; Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Февруари 5, 2021 Автор Отговорено Февруари 5, 2021 (Редактирано) Само когато няма включена китара. Открих го случайно.... Иначе си работи перфектно. А иначе, изключих всичко, оставих само него във веригата и тогава направих клипчето..... Редактирано Февруари 5, 2021 от Nikolov_76 Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Февруари 6, 2021 Автор Отговорено Февруари 6, 2021 (Редактирано) Така или иначе, вече я има темта, моля за Вшите мнения: Ккто стна ясно, имам OS - 2. Ползвм предимно драйва. Има ли смисъл да купувам SD 1. Ясно е, че е добре да се пробва, но няма къде да ги чуя заедно. Гледам в You Tube клипчетата, изглежда при определени настройки се препокриват като звук, но дали е така вдействителност..... Моля, кайто има лични наблюденея и има желание- да даде мнение. Благодаря. Редактирано Февруари 6, 2021 от Nikolov_76 Цитирай
TONY Отговорено Февруари 6, 2021 Отговорено Февруари 6, 2021 Понеже става дума за Тайвански/Малайзийски бос, ето едно прекрасно сравнение между двата. Pedal Face-Off – Boss OS-2 OverDrive/Distortion vs. Boss SD-1 Super Overdrive Pedal comparison - YouTube Натурално на осцилоскопа се вижда, че по дифолт ОС2 има орязване на ниските, това не е толкова важно. Какво се чува ( или поне аз как го чувам). Има моменти в които, двата ефекта се припокриват ( при определени настройки) СД 1 звучи по натурално и като овърдрайв ( какъвто е) ОС 2 е повече дисторжън от колкото овърдрайв. Разликата между двата не е от земята до небето, но аз бих предпочел СД1. Цитирай
ciriljhonson Отговорено Февруари 6, 2021 Отговорено Февруари 6, 2021 Има разлика между ефектите Boss произвеждани в Япония, Тайван и Малайзия и то най-вече в използваните компоненти и чипове. Кое е по-добре няма да коментирам, това трябва всеки сам да прецени, но при старите платки, можеше да се извършват куп модификации, при новите, вече не... Цитирай
Recommended Posts