Laoban Публикувано Ноември 8, 2020 Публикувано Ноември 8, 2020 Здравейте, скъпи съфорумници! От скоро свиря на пиано и имам огромното желание да правя кавъри на ретро фолк парчета. Наречете го лудост, но искам любимите турбо поп-фолк хитове да зазвучат в хаус аранжимент. Имам вече основни познания и инсталирани програми за звукозапис и композиране, вземах много уроци по пиано, купих техника и съм в пълна готовност да творя. За съжаление не съм развил достатъчно слуха си все още и срещам огромни трудности с нотирането на произведенията, на които искам да направя кавъри. И сега следва въпроса ми към вас. Има ли от къде да се снабдя с прилично количество ноти за пиано на чалга песни от 90-те години. Също така бих се радвал и да ми помогнете да намеря ноти за пиано на известни арабски произведения. Предполагам, че ще ви затрудня много с тези мои желания, но ще бъда изключително благодарен на всеки, който се отзове и ми помогне в начинанието! Благодаря на всички предварително. Цитирай
CyberGene Отговорено Ноември 9, 2020 Отговорено Ноември 9, 2020 Не съм убеден, че въпросът ти е за този раздел, но както и да е. Също така не съм убеден, че в този жанр някой използва ноти. Вероятно вариантът за теб е да си намериш MIDI-файлове и от тях да си направиш ноти. Цитирай
misterj Отговорено Ноември 10, 2020 Отговорено Ноември 10, 2020 Питай Митко Пайнера!Как пък никой не пита за Бетовен Sent from my iPad using Tapatalk Цитирай
musicman Отговорено Ноември 10, 2020 Отговорено Ноември 10, 2020 ^ Бетовен си го имаме. Чалга щимовете са кът 1 Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 10, 2020 Отговорено Ноември 10, 2020 (Редактирано) И аз не съм убеден за ползването на ноти в този стил. Обикновено инструменталистите в поп фолка (по инерция бях написал 'чалгари', но го изтрих да не обидя някого ?) най-често са слухари, почти всички от тях са с доста добра техника на дясната ръка и нотите са нещо ненужно в дейността им. Познавам много хора, които свирят целия си репертоар наизуст или евентуално с помощта на някое листче с простичко написани функции (разбирай - "до", "фа" + някои термини, неописани в елементарната теория на музиката). Редактирано Ноември 10, 2020 от yamaha Цитирай
Laoban Отговорено Ноември 10, 2020 Автор Отговорено Ноември 10, 2020 Благодаря на всички, които отговориха на поставения от мен въпрос. Засега ще се придържам към Бетовен и класическата руска школа. Ако не друго, то поне да се науча да свиря на пиано [emoji23]Успех в начинанията и бъдете здрави!Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 12, 2020 Отговорено Ноември 12, 2020 (Редактирано) От друга страна, ще е интересно, ако Митко Пайнера разпише чалга щимове за симфоничен оркестър покрай застрояването на междублокови пространства. Редактирано Ноември 12, 2020 от Evtim Djerekarov Цитирай
Lucky16 Отговорено Ноември 15, 2020 Отговорено Ноември 15, 2020 А дали не е по лесно с акордите? С ноти за мен е кошмар да се свири каквото и да било, и аз съм начинаещ от 3 години хахах. Акордите имам предвид с буквичките C, Bm, Em, F, G, Am и тн. Има много сайтове за акорди на извести парчета и един сайт който като пуснеш песен от youtube ти ги показва и лесно можеш да засвириш каквото и да било. Пс: тъкмо мъчих атака микс на Кондьо :D Цитирай
Recommended Posts