emosms Отговорено Април 28, 2020 Автор Отговорено Април 28, 2020 Някакъв от Варна продава месингова шина 50х10 мм. Дадена примерна цена 10 лв за 10 см - матрял за 2 блока Дупките на колонна бормашина или стойка за обикновена що да не станат? Но майстор ако има парчетии материал в наличност, може би е по-добре. Самия детайл, освен че е мръсна работа, е елементарен Цитирай
emosms Отговорено Април 29, 2020 Автор Отговорено Април 29, 2020 Някакви идеи от къде да се купи материал 12 мм дебелина, и евентуално да си разделим количества :D Цитирай
emosms Отговорено Май 8, 2020 Автор Отговорено Май 8, 2020 За протокола, онлайн магазин от Бургас - https://www.crafts-supply.eu/produkt/mesing-shina-40-%d1%85-10%d0%bc%d0%bc/ 1 Цитирай
emosms Отговорено Май 25, 2020 Автор Отговорено Май 25, 2020 (Редактирано) Новото тремоло не е лошо като за 50 лв, ще видим стоманата колко е читава: Обаче монтажа ще е проблемен. Нито една от старите дупки на опорите не пасва - старото е нестандартно. Дупките са Ф8 и ще се запълнят с обикновени дибли. После ще си направя шаблон от текстолит, с втулки водачи от стоманени нит гайки М8, за да разпробия новите отвори. Стандартна шина от месинг с дебелина 10 мм НЕ става за изработка на нов блок - отворите на струните и отворите за монтаж към основата (3 болта) изискват по-голяма ширина. Блока на китайското тремоло наистина е от някаква стомана, 14 х 64 мм ширина и си тежи. Няма да го сменям. Купих парче шина месинг, но трябва да я наставя с нещо, за да е по-широка и не ми се занимава П.п. някой да знае лепило за ПВЦ (ВиК) дали ще стане да залепя пикгарда? Долу зад бридж адаптера двата слоя са се разделили и тр. да го залепя. Редактирано Май 25, 2020 от emosms Цитирай
emosms Отговорено Май 28, 2020 Автор Отговорено Май 28, 2020 Направих шаблон водач. Чудя се дали да монтирам тремолото малко по-напред, като се "целя" края на мензурата (25.5'') да се пада по средата на ходата на седлата.. Старото е изнесено малко по-назад. А и самата мензура пък я меря да е 25.472''... Цитирай
ivan10f Отговорено Август 13, 2020 Отговорено Август 13, 2020 Предполагам операцията вече е завършена, но ако още се чудиш - не се цели да е в средата на хода на седлата. По-скоро гледай да е към началото, защото със сигурност ще ти се налага да компенсираш т,к. екшъна ще се вдигне. И успех с китайското тремоло. Дано да си късметлия, ама надали. Цитирай
emosms Отговорено Октомври 28, 2020 Автор Отговорено Октомври 28, 2020 (Редактирано) Ами не, още не съм го монтирал.То и толкова свиря... Неяснотата ме отказа да го правя, докато ми беше мерак, и така си остана. Иначе, имам шаблон водач, с метални втулки, дупките са запълнени и залепени с дибли, само тр. да го позиционирам. И още не съм сигурен как да го направя. Тремолото със сигурност е доста по-хубаво, от това което беше на китарата. Редактирано Октомври 28, 2020 от emosms Цитирай
emosms Отговорено Октомври 31, 2020 Автор Отговорено Октомври 31, 2020 (Редактирано) Играчка е. Трябваше да го монтирам по-напред, на същата линия като старото. Първа и шеста струна може да опират в седлото, ако се налага да е изтеглено напред докрай. Но доколкото си спомням, на първа и шеста винаги е трябвало да дърпам седлата малко назад при интониране. Дано да не ми попадат струни, където да не е така.. Но като сравнявах двете тремолота, на старото, точката на излизане на струната от седлото е по-назад, спрямо центъра на носещия болт. Мерих, смятах, и новото го монтирах 1- 1.5 мм назад.. Държи се прилично стабилно, в плаващо-положение и мога да правя 'мъркащия' ефект - с плясване на ръчката назад :). За повече ход при сваляне, трябва да фрезовам и разширя отвора на блока. За повече ход при вдигане, трябва да изкопая джоб под плочката, като на заключващите.. Второто е повече играчка, но ще позволи да сваля тремолото нагоре, да вдигна седлата нагоре (болтчетата им имат доста ход), и евентуално седлата на първа и шеста да минават (с малко скосяване отдолу), над носещите болтове... Редактирано Октомври 31, 2020 от emosms 1 Цитирай
emosms Отговорено Ноември 20, 2020 Автор Отговорено Ноември 20, 2020 (Редактирано) Кога ще правя китара, кога ще свиря.. Шаблона за вкопаването го правя трети път, и все нещо не ми харесва: Другата седмица ще го изкопам окончателно. Поне издълбах отдолу около блока, да имам повече ход с тремолото: Като врътна накрая един фрет левелинг/ частичен рефрет, мисля ще стане доста прилична китарка, с история и белези :). С алнико синглите, макар и китайци, определено грее като саунд. Редактирано Ноември 20, 2020 от emosms 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 23, 2020 Отговорено Ноември 23, 2020 Аз не разбрах във времето - сменя ли оригиналния метален блок на тремолото или си остана с оригиналния? Цитирай
emosms Отговорено Ноември 23, 2020 Автор Отговорено Ноември 23, 2020 (Редактирано) 8 hours ago, Evtim Djerekarov said: Аз не разбрах във времето - сменя ли оригиналния метален блок на тремолото или си остана с оригиналния? Не съм го сменял. Не мога да го отвия, а и парчето месинг е по-тънко, и не мога да направя нов блок от него. Но блока би бил най-малкия проблем. Въпроса е стоманата, в точката на опорите, колко време ще издържи. Среза на джоба се получава доста качествено. Но още не е готово... На маркираното трябва да разширя малко, за да имам още малко ход назад. Също и отдолу, на маркираното, малко по-дълбоко: И по долния ръб (откъм ръчката) още 0.5 десети надолу, да е еднакво с горното.. Редактирано Ноември 23, 2020 от emosms Цитирай
emosms Отговорено Ноември 23, 2020 Автор Отговорено Ноември 23, 2020 (Редактирано) Един въпрос: - надолу може доста да свалям и да правя dive bombs (октава) - нагоре обаче, най-много до голяма терца, евентуално кварта/ квинта П.п. на различните струни има разлика, до какъв интервал вдига.. Колко може да вдига китара с флойд? И нормално ли е да вдига/сваля различно, при еднакво движение на ръчката? На трета струна има по-малко вдигане/ сваляне. Редактирано Ноември 23, 2020 от emosms Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 24, 2020 Отговорено Ноември 24, 2020 Зависи, примерно ако е стандартнo "FR" тремоло и на 6-та "E" напънеш тремолото до край става "G". Нормално е да сваля различно на различните струни, първо струните са с различна дебелина, различен опън, съответно имат различна еластичност и второ при натискане на ръчката тремолото не се движи равно а е усукано, едно на ръка, че силата на опън от струните върху него не е равномерна и друго, че на практика ти го движиш само от долната страна където е монтирана ръчката. Аз съм слагал "FR" тремоло на стандартен страт преди 10-тина години и става... Цитирай
emosms Отговорено Ноември 24, 2020 Автор Отговорено Ноември 24, 2020 (Редактирано) Значи не може да се очаква октава при вдигане... Увеличих още малко вкопаването и пилих под ъгъл отгоре и отдолу, за да увелича хода при вдигане. Обаче.. Стигнах до положение, където хода на тремолото е ограничен от ъгъла на конуса на опорния болт. Колкото толкова. Мацам с някакъв тъмен байц, да не белее отвора на вкопаването, малко лак на водна основа, и приключвам. Имам една китайска китарка с китайски 'флойд', и чисто ново double locking тремоло на Gotoh. Дори не съм погледнал, дали съвпадат центровете на опорните болтове... Обаче със сигурност ще го сменям. Китайското има лайняни части (не от стомана), и изпуска струните долу. Втора струна се откачи, само като го пипна. Няма да се занимавам с него изобщо. Нз. какъв филм ме чака там, но се надявам да не отнеме толкова време... За втори път ще ми е Редактирано Ноември 24, 2020 от emosms Цитирай
Recommended Posts