Jump to content
Българският форум за музиканти

ivan10f

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by ivan10f

 1. Здравейте, напоследък софтуерите за онлайн репетиции набират все повече популярност. Много удобни за свирене, когато сме "пръснати" по белия свят или карантинирани, те страдат и от редица недостатъци, основният от които е латенцията. Естествено тя не зависи на 100% от софтуера, а предимно от качеството на аудио интерфейсите и интернет връзката с която разполагаме. Добре би било тук да споделим опит и мнения по темата, както и размишления относно влиянието на такъв метод върху формирането и съществуването на музикални формации.
 2. Само да отметна, че според старите майстори лютиери царгите и дъното ПОЧТИ нямат отношение към звука. Да направиш топ от масив ще става все по скъпо, заради изчерпването на качествените дървесни видове.
 3. Предполагам операцията вече е завършена, но ако още се чудиш - не се цели да е в средата на хода на седлата. По-скоро гледай да е към началото, защото със сигурност ще ти се налага да компенсираш т,к. екшъна ще се вдигне. И успех с китайското тремоло. Дано да си късметлия, ама надали.
 4. Да дам малко инфо относно упражнението с флойд от Алиекспрес. 1. Заключващия нът е безполезен. Не държи струните поради редица причини - мека сплав на ВСИЧКИ части, неточни отливки, хлабави резби на болтовете и т.н. 2. Самото тремоло също изработено от мека сплав. Ножовете, когато са запресовани в тялото, са от обикновена мека стомана, частите заключващи струните също са от "мек" материал и не държат струните. 3. Ръчката хлопа в гнездото си. 4. Блокчето отдолу е зле захванато и прекалено леко. 5. Опорните шпилки които държат тремолото хлопат в гнездата си. Също са от некачествена стомана. Закачалката на пружините е от много тънка ламарина. Самите пружини са съмнителни. 6. Външен вид: качеството на хрома е като за парите си. Болтчетата ръждясват след време. Самите детайли имат конструктивни противоречия. .. и друго не се сещам май. Дано това е в полза на някой.
 5. От акация правят "крушата" на гъдулките. Здраво дърво и определено "музикално". Не уточняваш обаче за акустичен инструмент ли става въпрос или за електрически?
 6. "...а беше такова дърво неземно" - о, даа... говорИ ми. Обаче точно с такива дървета се ковеше Българската тежка металургия.
 7. Ето тук Нямам нищо "чисто", но това показва все пак, какво може да се направи с нея. П.С. Това е интро на едно парче. Всичко е "мазе продукшънс".
 8. Както се вижда - състоянието беше плачевно - липсващи елементи по хардуера, тялото очукано, на места фретборда беше се надигнал от нека, прагчетата окислени и износени и т.х. При разлепянето на фретборда открих, че канала на тръсрода изобщо не е фрезован в средата на грифа. Този феномен го откривам за втори път - преди време ремонтирах строшен гриф на бас Орфей. Там каналът беше дъгообразен :О. Сложих и джъмбо прагчета и запазих нулевото прагче. Нъта смених с алуминиев. Идеята беше да не се влатат много пари, затова чарковете са от бай Китай. Фретборда е от африкански Тик. Кантовете от ПВЦ кантове за мебели. Адаптерите са оригиналните но са покрити с хромирани капачета. Тялото му е свалена боята до дърво. Отдолу е сандвич от иглолистн бичмета в средата, а отгоре и отдолу шперплат. Долната ниша е удълбочена с 10-ина мм, заради което грифа е прихванат с 3 болта и съответната асиметрична триболтова плочка. Всичко е китвано, грундирано и пръснато със спрей за основен цвят. После е положена маска и пръснато с бяло за надписите и Вапцаров. Накрая лакирано със 7-8 ръце акрилен авто лак и полирано. Кухините за електрониката са екранирани с алуминиево фолио. Китарката няма шум. Не се разстройва, но това е обяснимо, понеже дървенията е доста стара и не "мърда".
 9. Реставрация на Кремона. Смених фретборда + обкантване, тръсрода, електрониката, боята. Резултат - Крамона "Моторни Песни".
 10. Примерно Стоян Джуджев "БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА" том 2. Не е моя но в момента е у нас. Ето малко скан:
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.