Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте!
  Искам да си взема транзисторен усилвател и се колебая между тези два.. Нямам възможност да ги пробвам, затова питам тук ако някой има впечатления.. Това, което знам, а и съм чувал от демата е, че "мръсния" канал на Jazz chorus-а не е добър.. а на BC - 40, поне от това, което съм чул ми звучи доста добре.. Основния ми въпрос ми е дали клийн канала на Blues кубето е добър, колкото на Jazz Chorus-a и как се "отнасят" към ефектите двата усилвателя.. 
Благодаря ви предварително! 

Редактирано от DANEV
Отговорено (Редактирано)

Преди малко се редих на дълга опашка, заради едни джинджърбредки.

Беше ми заръчано, да купя само такива и никакви други.

Тези усилватели са точно определени, за какво стават.

40 ватовият  джаз коръс е същата схема, като 120 ватовият, но само с един говорител...

Чистият канал е легендарен за транзисторен чист, знам още един амп на Фендер с толкова добър клийн.

Ампа е за фънк, реге, джаз, блус, метъл клийн китари. Ако имаш  Boss драйвчета ,ще ги приеме добре ( и други от това ниво).

Ако искаш да праскаш с бутикови драйвове ок, но може би е по-добре да се насочиш към лампов амп с хубав клийн.

Драйв канала на този амп става само за някои джаз китаристи, такъв е модела.

Блус кубето на Роланд е ясно, то първо не е транзисторно, а е хибридна технология.

И е прекрасно за блус, като алтернатива на Фендер Блус Джуниър примерно.

Джинджърбредки. Точно определени са и двата ампа.

Ако искаш да свири всичко, сега са модерни Босс Катана моделиращи ампове.

Не казвам да са лоши, но не са и върха.

Един идиот, преди седмица -две ми излиза фронтално...Как съм смеел да искам повече за моят Line6 Axys 212 ( страхотни симулации на известни ампове, като само за Джаз Коръс симулацията си заслужава цената) спрямо цената на нова

Катана ( ампа с един говорител) ( иска ми се тук да сложа гифче, как Парният Валяк имитира подобните бг разбирачи с претенции)

Ако си е некадърен човек и с 100 ватов Джон Сър амп, пак ще звучи хамалски. Ако има усет, винаги ще разбере, защо Аксиса е по-добър от Катаната.

И между другото,  виж един  3 канален Атакс 80, който продавам, може да покрие доста граунд ( чист клийн ала джаз коръс, блусарски драйв и яко метъл).

Редактирано от TONY
Отговорено

Благодаря ви! Месата остана далеч от мен поради принудително прибиране заради обстоятелствата, а се очертава да правя записи и единственото кубе, което ми остана е Bugera 333XL 2x12, а за Роланда отпреди съм се канил заради по-лесната подръжка на транзисторните усилватели.. Като работен усилвател.. а месата да остане за по-"бутикови свирни" :Д