Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Пред дилема съм кое да взема.Някой може ли да ми даде някой съвет...предимства, недостатъци... :)

Отговорено

и двата диста са гнусни но по добре си вземи DS-1

с метъл зона не можеш да избягаш от посредствен характерен звук

двата диста са от различен клас

най добре пиши какво свириш с каква китара с какъв усилвател и тогава можеш да получиш по добри съвети

Отговорено

МеталЗона не е подходящ за изпълнения при които се изисква повече динамика. Самия му кривоч е много силен и когато намалиш от потенциометъра на китарата звука не намаля и продължава да реже здраво. Обаче ако ти трябва за резня си е ОК.

Отговорено

Зависи какво искаш - ако искаш прилична жица - взимай металзоната.

Ако искаш по-чист и динамичен звук - взимай ДС-1.

но за дс-1 ти трябва и хубав усилвател с вграден драйв, зашото ако го включиш към чист канал, си звучи малко като пчеличката мая.

Отговорено

^ йо йо :singer::punk_guitar:

...speaking words of wisdom ...

Пиши на Nikifena от форума (небезизвестната NAudio corporation :) ) ...

Отговорено
но за дс-1 ти трябва и хубав усилвател с вграден драйв, зашото ако го включиш към чист канал, си звучи малко като пчеличката мая.

:)

Отговорено

и аз подкрепям мнението че и двата са БОЗА, но дс-1 е по-добре на по-леки настройки към лампово кубе(ако служи и за буустер), докато мт-2 е мацаница (поне според моя вкус)

Отговорено

ДС 1 си е класика при дисторшъните и като качество на звука е(за мен)далеч над метъл зона,който за мен е един доста посредствен ефект.Но факт е че ДС 1 далеч не е добър за всичко и не е особено подходящ за рок жици.За мен оптималната му настройка на гейна е не повече от 12 часа,а по този начин гейна му е далеч от достатъчния за сериозни (метъл) прояви.Така че наистина най важно е за какво ти трябва.По долу закачам откъс от един джем,който записах с ДС 1то и звука почти не е обработван.Можеш да добиеш някаква представа как звучи

boss-ds-1-24

Отговорено

Имам и двата ефекта. Но леко моднати.

По принцип двата нямат нищо общо. И няма как да избираш м/у двата диста.

ДС-1 прилича на овърдрайв и звучи стерилно-остро , транзисторно , но в комбинация с лампов усилвател като бустер е страхотен защото изчиства лоу-енда и дава добър презенс и гейн.

Метъл зоун е странен ефект но ме кефи има доста цвят в него , но параметрика му е много як и стават интересни саунди с него. Ако искаш да свириш олд скул рок ДС-1 ,а за повече гейн и метъл- Метъл Зона става.

Отговорено

Аз също бих отдал в някаква степен предимство на DS-1.При използване на тези ефекти по традиционен начин(front end),DS-1 е с възможности за по-широко/универсално приложение,с допускане на по-малко компромиси(в сравнение с MZ,разбира се).Има диапазон от настройките,в който звучи прилично- артикулирано.Определено има собствена характерност,която е популярна и наложила се до такава степен,че ефектът да бъде произвеждан от създаването си досега,без промяна и прекъсване.

За мен куриозното в ситуацията с Метъл Зоун е това,че той е ефект с доста спорна репутация,а е същевременно наследник/еволюция на извоювалия си навремето сериозни позиции Boss Heavy Metal.