DaftFunk Публикувано Август 23, 2018 Публикувано Август 23, 2018 (Редактирано) Моля помогнете в тази дилема щото съм раздвоен, а нямам пари сега за SM57-ца: Въпросът е : The T.Bone MB75 https://www.thomann.de/intl/bg/the_tbone_mb75.htm Или EV CO4 https://www.thomann.de/intl/bg/ev_co4.htm или пък Superlux PRA 628 MkII https://www.thomann.de/intl/bg/superlux_pra_628_mkii.htm To mic or not to mic! Редактирано Август 23, 2018 от DaftFunk Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 24, 2018 Отговорено Август 24, 2018 Аз имам Суперлукс-а. Не е гаден изобщо, нищо че е евтинийка. Е, не обажда добре както оригинала (имам и е906 на Зенхайзер), но е доста добре и някой път ми допада повече от SM57-цата дори. :) Кобалта вероятно също става, използваме вокалния (Со7 май беше) и е съвсем адекватен. 1 Цитирай
DaftFunk Отговорено Август 24, 2018 Автор Отговорено Август 24, 2018 (Редактирано) Голямото предимство на Суперлукса е, че можеш да го пуснеш да виси, за разлика от другите които задължително трябва да са на стойка. Според мен това е значително предимство. Освен това гледах, че му дават най-висок SPL - 150 децибела. За разлика от Т боуна - 130 дЦб и Кобалта - 94 децибела. От друга страна Суперлукса е суперкардиоид което не ми се нрави щото така ще хваща и задни шумове което хич не ми харесва за лайв перформънси и въобще употреба на сцена. Редактирано Август 24, 2018 от DaftFunk Цитирай
axel Отговорено Август 24, 2018 Отговорено Август 24, 2018 22 minutes ago, DaftFunk said: ... От друга страна Суперлукса е суперкардиоид което не ми се нрави щото така ще хваща и задни шумове което хич не ми харесва за лайв перформънси и въобще употреба на сцена. Напротив. Това значи, че ще хваща най-малко странични шумове от изброените три микрофона. Цитирай
DaftFunk Отговорено Август 24, 2018 Автор Отговорено Август 24, 2018 9 minutes ago, axel said: Напротив. Това значи, че ще хваща най-малко странични шумове от изброените три микрофона. Виж, че суперкардиоида има сенситивност баш изотзадзе ;-)) Аз ше го ползвам основно за сцена където има фронт монитори и т.н. Цитирай
axel Отговорено Август 24, 2018 Отговорено Август 24, 2018 Да, моя грешка. Отразява по-добре отстрани, а не отзад. Цитирай
yamaha Отговорено Август 24, 2018 Отговорено Август 24, 2018 1 hour ago, DaftFunk said: Виж, че суперкардиоида има сенситивност баш изотзадзе ;-)) Има, но не голяма. :) А иначе оня MB 75 в първия ти линк са го докарали да прилича външно на SM57 (не знам как звучи), но с пътните от Thomann ще ти дойде за 100 лева. Само като опция, която не те обвързва, понеже и това, което ще предложа също не съм го слушал наживо, а само гледах едно ревю в тубата и не звучеше лошо - в Ибей има репликa на SM57 за под $20 крайна цена, което ще ти легне точно 30 лева...не за друго, ами понеже нали започна с това, че в момента нямаш много бюджет. 1 Цитирай
jabs Отговорено Август 25, 2018 Отговорено Август 25, 2018 (Редактирано) ^ то в olx като чукнеш, излизат десетина за по 30-35 лева, даже си пише че са оригинални И на мен ви се въртеше в главата че може да са прилична алтернатива, все пак поне са копирали от класически източник... Едит: между другото има един-два за по 90 лева, които поне по снимки може и да са оригинални. Има си начин като се видят на живо да се проверят, чукни в Гугъл и прочети. Редактирано Август 25, 2018 от jabs Цитирай
DaftFunk Отговорено Август 28, 2018 Автор Отговорено Август 28, 2018 Четох, че кобалтът е читав и се оказа , че Динакорд го имат за няколко лева по-скъпо от Томан, че реших да си го поръчам от динакорд. Инак да .. всичко е реплики. Томана е реплика на SM57, Суперлуксът е реплика на Зенхайзер е609. Въпросът е да върши работата. Цитирай
svet.k Отговорено Август 28, 2018 Отговорено Август 28, 2018 Aз имам Co9, върши добра работа. 1 Цитирай
James Hetfield Отговорено Март 12, 2019 Отговорено Март 12, 2019 Аз си взех мин. година ретро микрофон. Микрофонът е ТОА DM-540. Мисля че е произвеждан 80-те, производство Япония (поне така пише). Купих го от olx (май). Имам и китайчета за 10-20 лв, но тях ги ползвам за скайп. Все си мисля, че дори и Шуре да е, ако пулта, интерфейса или в каквото е там включено е скапано, пак ще е звучи грозно. Кабинетът ми е 1х12 CELESTION 12L-35. Цитирай
Recommended Posts