X_X Публикувано Май 11, 2018 Публикувано Май 11, 2018 Здравейте, искам да попитам кои от вас са използвали програмата Bias FX na Positive grid. Интересува ме какви параметри трябва да има компютъра ми за да нямам неприятна латенция на звука по време на свирене. Планирам да си купя audio interface Focusrite scarlett 2i2, но първо бих искал да знам дали компютърът ми има достатъчно добри параметри за да е безпроблемно свиренето.Laptop HPПроцесор : Intel® Core i5-6200U CPU @ 2.30GHz 2.40GHzRAM - 4GB64 битова операционна система, процесор, базиран на х64Благодаря! Цитирай
apoplexia Отговорено Май 12, 2018 Отговорено Май 12, 2018 Няма да е лошо да добавиш малко РАМ. Само Windows ползва близо 2 ГБ. С каква DAW мислиш да работиш? Windows-кия ASIO драйвър дава латенция. Цитирай
Janick_Gers Отговорено Май 12, 2018 Отговорено Май 12, 2018 Програмата не е тежка. Аз съм с i7-ца, но и на 5-ца ще върви добре. Няма да имаш проблеми, стига да ползваш правилните aудиo драйвери. На всичкото оторе, аз ползвам абсолютно същата външна карта - Focusrite scarlett 2i2 и върви като charm. Има ауди настройки, които ще трябва хубаво да пипнеш в самия BIAS FX преди това. Цитирай
Koobenot Отговорено Май 12, 2018 Отговорено Май 12, 2018 Ползвам я на лаптоп Lenovo, Intel Celeron 1000M @ 1.8GHz (двуядрен), 4 GB RAM, Windows 7 Ultimate 64-bit, както в Standalone, така и като VST plug-in в Reaper. Audio Interface-а е M-Auio ProKeys Sono 61, като успявам да докарам 10 ms сумарно закъснение при 128 buffer size, без пукотевици и забивания. Както каза и колегата по-горе, програмата не е тежка, така че в това отношение проблеми не би трябвало да имаш, още повече, че интерфейсът който си избрал, се смята за сравнително читав. Ако ще я ползваш единствено като standalone китарен процесор и тази RAM е ОК, ако ще правиш обаче записи с още виртуални инструменти, ефекти и т.н. 8 GB биха били по-доброто решение. Цитирай
X_X Отговорено Май 13, 2018 Автор Отговорено Май 13, 2018 Ами, записи единствено с Рийпър, съвсем демо, с редени барабани на ФЛ студио, иначе нищо по-професионално.Значи с тези параметри не би трябвало да имам латенция казвате, така ли??? Цитирай
Demiurg Отговорено Май 14, 2018 Отговорено Май 14, 2018 Латенцията можеш да я смъкнеш още малко, ако можеш да минеш на 64 семпъла без пукане и дефекти. Аз съм на 64 семпъла и имам 4.6 мсек латенция, което е достатъчно добро. Компа е слабичък, но бива, но виж колкото можеш повече РАМ да сложиш. Цитирай
X_X Отговорено Май 14, 2018 Автор Отговорено Май 14, 2018 Добре, понеже аз съм изключително зле в сферата на компютърните технологии, има ли място в софия, на което мога да отида, да кажа какво искам и някой да ми направи всички настройки (аудио драйвери и всякакви подобни) така, че да се смъкне латенцията до ниво, на което няма да се усеща и ще мога да свиря и записвам спокойно...идеята ми е да си го ползвам като процесор/педалборд и да си правя записчета с рийпър БЕЗ латенция, това е.... Ако някой може да помогне наистина, бих бил много благодарен! Цитирай
Demiurg Отговорено Май 14, 2018 Отговорено Май 14, 2018 (Редактирано) Не знам къде би могъл да отидеш, но с малко диалог можем и пред форума да го оправим. Сега погледнах - на 128 семпъла съм с 4.6мсек латенция, с M-audio ProFire2626 (доста стара), така че и ти мисля че можеш да постигнеш такава латенция. А като погледнах пак, ама тоя път цялата тема, забелязах че в предния си пост съм отговарял на двама - и на автора на темата, и на човека с M-audio-то с 10-те мс латенция, за което се извинявам. Купувай Скарлета и Биаса и сядай да свириш. Латенцията дебне отвсякъде, а ако си много педантичен, и 4мсек се усещат. Но това не е причина да не свирим, нали ? Редактирано Май 14, 2018 от Demiurg 2 Цитирай
Recommended Posts