guitman Публикувано Февруари 7, 2018 Публикувано Февруари 7, 2018 Здравейте! Имам проблем с подкарването на MIDI връзката с компютъра. Кабела ми е ето този - https://www.aliexpress.com/item/New-Converter-PC-to-Music-Keyboard-Cord-USB-IN-OUT-MIDI-Interface-Cable-Free-Wholesale/32585652288.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.68V2ke Включвам USB A буксатав компютъра, а MIDI IN към MIDI OUT на барабаните, или пианото. Компютъра разпознава кабела и съответно го добавям като входно MIDI устройство. Стартирам MIDI monitor или други програми, правя си настройките, но не прочитат нищо. Барабаните ми са Millenium MPS-100, а електронното пиано MEIKE MK-939. Днес гледах MIDI OUT-а на дръм модула с осцилоскоп. При натискане на бутоните за симулиране на падовете не се появява никакъв сигнал. Чудя се, дали не се прави някаква допълнителна настройка за да се разреши MIDI-то? Моля за помощ! Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 7, 2018 Отговорено Февруари 7, 2018 То няма нужда да ползваш чак осцилоскоп за да измериш 5 волта, но ти си знаеш. Мисля, че барабаните ти би трябвало да си подават постоянно миди потока, а и вероятно вече си пробвал и връзката от миди-аута на клавира (между другото изгледах това клипче с твоя клавир - много ми хареса ). Според мен по-скоро проблемът е в USB-кабела и въпреки че се е разпознал от компютъра ти, това все още не означава, че транслира мидито коректно...малко наизуст говоря, но натам ми клонят разсъжденията... Цитирай
presly Отговорено Февруари 7, 2018 Отговорено Февруари 7, 2018 А какво пише в упътването на дръм модула? Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 7, 2018 Отговорено Февруари 7, 2018 Общо взето - нищо съществено...общи приказки, преди малко им хвърлих един поглед. Цитирай
chobbi Отговорено Февруари 8, 2018 Отговорено Февруари 8, 2018 Аз имах подобен проблем със тези китайски кабели.Всичко се реши след като купих нормален миди интерфейс/кабел.Във момента ползвам Bespeco BM USB100. Можеш да пробваш и тези: Steinberg UR22 Roland UM-ONE MK2 RME Fireface UC M-Audio Fasttrack-Pro M-Audio Midisport 1X1 M-Audio Midisport 4x4 M-Audio Firewire 1814 M-Audio Uno Bespeco BM USB100 Focusrite Scarlett 8i6 Focusrite Scarlett 18i6 Audiobox USB RME UFX ESI M4U XL Успех! 1 Цитирай
SGEORGE Отговорено Февруари 8, 2018 Отговорено Февруари 8, 2018 Аз имам 2 такива кабела и си работят перфектно. Но това не означава, че просто не съм късметлия. Всъщност не очаквах да работят за цената си, но... Закачането на кабела може да е малко объркващо - IN трябва да отиде в OUT на другото MIDI устройство и OUT - в IN. Диодният индикатор трябва да мига, когато има MIDI съобщения. Успех. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 8, 2018 Отговорено Февруари 8, 2018 Провери и на какви канали са нагласени да комуникират устройствата. Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 8, 2018 Отговорено Февруари 8, 2018 Барабаните му със сигурност са на 10-ти, а за свирката не мога да гарантирам нищо след като изгледах оня клип. А що се отнася до кабела...преди години веднъж съм пробвал един такъв китайски - на лаптоп с XP SP3 не щеше да тръгне по никакъв начин, а на настолен компютър пак с XP SP3 вървеше...божа работа. Цитирай
guitman Отговорено Февруари 9, 2018 Автор Отговорено Февруари 9, 2018 Тъй като на осцилоскопа не видях никакви сигнали, мисля че е безмислено да пробвам с друг кабел, нали така? Не казвам че кабела със сигурност е наред, но от дръм модула не излиза сигнал. Взел съм ги на старо и нищо чудно предишния собственик да е изгорил мидито, като го е свързал без галванично разделяне към нещо което е включено в отдалечен контакт. Явно че мидито на синтезатора също може да не е читаво. Не съм му гледал сигналите. За сега нямам възможност да ги проверя. Казусът си остава на същото ниво. Цитирай
KAE Отговорено Февруари 21, 2018 Отговорено Февруари 21, 2018 При китайските кабели често проблема е прекъснати жици вътре в кабелния сноп, а и спойките са ужасни. Също, на входовете липсват оптрони, съответно проблемите с галваничното неразделяне важат с пълна сила. Но трябва да се провери какво излиза от синтезатора и ще стане ясно от кабела ли е или не. 1 Цитирай
guitman@mail.bg Отговорено Март 18, 2018 Отговорено Март 18, 2018 И да завърша темата все пак. Проблвах с истински синтезатор - Ensoniq SQ-1 Plus. Стана работата, но с една малка особеност. Кабелът първо тръгва с програмата FL Studio 12 и след това работи нормално. Има един малък проблем, че при отпускане на два или повече клавиша едновременно се чува звук от лаптопа. Предполагам че това е от конфигурацията на MIDI-то на синтезатора. С барабаните и пианото за което питах в началото, не работи. Вероятно проблема е в тях. Надявам се да помогна на някой с подобен проблем! Цитирай
Recommended Posts