Jump to content
Българският форум за музиканти


nazgul

Recommended Posts

Е добре де в такъв случай защо преди преинсталирането всичко беше ок а сега прави такива шашми?И предния път всичко си свързах както и в този случай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ето един почти точен линукс еквивалент - rakarrack - http://rakarrack.sourceforge.net/

Enjoy

 

P.S.

Дори с Линукс толкова RAM е безкрайно малко и недостатъчно. Особено за аудио. Аз работя професионално със звук от години, ползвам 3GB рам и не ми достигат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Обърни внимание на малкото червено кръгче на приложената от мен снимка,

там се намира PRESET VOLUME, когато е намален, обикновенно се получава твоята болежка.

 

L и R съответно са ляв и десен канал, звукът от китарата ти е моно, от тук има значение и към кой канал на стереото

си се вързал, т.е. Guitar Rig 4 е разпознал.

Посредством методично разцъкване(ако не си го правил досега) разбери/избери подходящият/правилният канал, така

мисля, че проблемът ти също ще се разреши.

 

Да не забравяме обаче, че има вероятност проблемът да е хардуерен, кабели, връзки, китара, жакове, преходници(особенно Китайски) и тн. по веригата.

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та... По принцип ползвам Guitar Rig 4. Доволен съм що годе от него, смятам, че като за компютърен звук си е доста прилично. Само че... от едно известно време ми прави много странен проблем. След кратко свирене (от порядъке на 5 до 7 минути) програмата много гадно забива. По-точно Guitar rig enginе-a се изключва. Горе, вдясно, където пише колко процента от CPU са заети изведнъж изписва OFF и всичко умира. Разцъках го, но не се включва, просто не става. Бутоните вътре работят, мога да се дивжа из менютата, но звук няма (инпут и output изобщо не реагират, не мога и да сменям пресетите). Като рестартирам програмата това се оправя, но отново след 5 - 7 минути се скапва. Като решение открих System Restore със задна дата (11 май), което оправя проблема, но след няколко дни той отново е налице. А не мога постоянно да правя Рестор, защото сума ти ъпдейти отиват на кино и т.н.

 

 

Реших като алтернатива да опитам Amplitube 3. Програмата ми хареса, лесно се работи с нея, но... Или аз някъде бъркам, или наистина звукът е много гаден. Дисторжънът звучи метълски, изкуствено и тенекиено, много неприятно. Става за свирене на резачки, но за хардрок от сорта на ACDC е ужасно. Опитах всички Amp-ове разцъках ефектите, но не мога да докарам хард звук, който да се доближава поне до Гитар Риг. А четох из нета, че тази програма има големи възможности, които аз изглежда не мога да реализирам.

 

Та... някакъв съвет - какво може да му е на Гитар Риг-а (преинсталирах го няколко пъти, не се оправя) или как да накарам Amplitube да звучи като Angus Young? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, мерси, сега е по-човешко, ама пак ми стои глухо, ще си поиграя с другите ефекти.

 

 

А не могат ли от някъде да се свалят готови пресети, примерно, имитиращи тона на известни китаристи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти дадох отговор, на въпроса който те дерзае отвътре... какво ти трябва за да свириш примерно като ДС...

Китара=>Di Box или Китарен Интерфейс към лайн ин вход на звукоката карта от там вече китарен софтуер има бол... Guitar Rig, Amplitube, TH1 Overloud, Softube Metal Amp room и т.н. има и един форум сайт с пресети за повечето програми, само се регваш и си сваляш, относно първия ти въпрос, защо бъгва и при мен беше така... просто не ми е оригинална(навярно и при теб :thumbs_up: ) крака е ташак и крашва, като цяло за сега най-добре звучи Amplitube 3, незнам ти какво точно разбираш под гаден звук. Значи хора тези програми не са за лайв звучене, те симулират китарен чейн от педалиера от там в усилвател от там в говорител отпред с микрофони, рак ефекти и след това мастер, следователно има си и пресети точно каквито ти трябват, но не са написани с имената примерно Ac Dc, Slash, Blackmore, Malmsteen, Vai и т.н. нямат права :thumbs_up: нашия съфорумник Black Bird има много хубави пресети за Amplitube 3, но преди всичко за да свириш с PC-то ти трябват първото или Guitar face или Di BoX, ако ръгаш китарата в вградения ти Realtek, забрави да извадиш звук, но по тая тема има още 100000000000000000000 теми, търси в Хардуер, Софтуер, Семпли и ще разбереш за какво става въпрос.

Още въпроси???????!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

горе доло го нагласих както трябва сега съм по доволен.А някакъв съвет как да намаля латенцията без д ами отнема от звука?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

незнам ти какво точно разбираш под гаден звук.

 

 

Гадно, тенекиено, изкуствено, не става за слушане, само за някакви много траш песни, докато Гитар Риг ми вади доста готин звук, въпреки, че китарата е включена директно в Лайн-ин, без интерфейс или нещо друго.

 

 

Като опция виждам да си взема един пакет с китарен интерфейс, който се включва към УСБ-то и към него върви оригиналната програма, мисля, че е към стотина лева (ако не открия начин да кракна Гитар Риг като хората).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подозирам,че претоварването на процесора няма никаква връзка с крака на Гитар Риг.Пробвай да сложиш само един кабинет и нищо друго по веригата.Свири така,да видим тогава дали ще изключи след 5 минути.

А ти като ползваш там дисторшъните в програмата не се ли чува едно пращене,зверски писъци и отвратителен шум?Аз като си включа китарата в микрофонния вход и комарите вкъщи умират в мъки.И все още не съм успял да изкарам хубав звук от тия софтуери.Сигурно проблема е в мен де. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За втори път пиша... ако ще и в линейния и в микрофонния, трябва ди бокс или интерфейс външен с китарен вход, за да свирите с софтовете както с истински записани ампове :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така... Да ви кажа... оправих го. Руснаците са голяма работа. Изтеглих точната версия от там, но се наложи да преинсталирам Уиндоуса. Звуците са на доста прилично ниво, а си изтеглих и един пакет с пресети, от които още не мога да си вдигна долната челюст. Има почти всичко.

 

 

Относно адския шум. Този проблем донякъде го оправям, като намалям Input Gain до нула (има си одстатъчно от ефектите), не увеличавам много Preset Volume, а също съм си mute-нал (поне бях преди преинсталацията) микрофона от миксера на Реалтек. Сега забелязах, че в настройките за Input не мога да регулирам слайдерите, ама... щом върви всичко, няма да човъркам.

 

 

Доколкото знам, не е позволено да се цитират източници за сваляне, така че ако някой иска да му кажа кое точно да си свали, за да му върви Гитар Риг като хората, да ми пише на ЛС или skype (muzicantini).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно е, че съм бос в Линукс, но след инсталацията първите 3 неща, които научих са:

sudo

make

/.configure

 

В папката няма нито make/makeinstall нито файл за конфигуриране има само някакъв jeasusonic който е без никакво разширение, нещо като команда е защото е с еднаква иконка, като иконката на командите в системнтие папки.

Пробвах през конзолата да го отворя тоя файл, казва неизвестен файл/команда. Дистрибуцията е Убунту 9.10

Ракарак, Джакрак и сякакви процесори са ужасни

Дисторжъните са под всякаква критика. Просто инсталирах всякакви неща и не съм доволен.

Дори FX BOX (или както се казваше процесорът) за Уиндоус звучи къде по-добре от изброените по-горе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.