Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Пичове, мам*а му на тоя нов прозорец 7. Всичките ми саунд драйвери не мога да ги инсталирам, защото не са съвместими с тая простотия, а от всичкото на горе си има вградени в уиндолса и си ги качва тях, а те са толкова безполезни и малоумни, че дори не знам как да се справя с тях. Та въпроса ми е следния: Вкарвам си аз китарката в жакчето отзаде на компеца, ръгам го до отчаяние, дрънкам на дървото и никакъв звук. Пробвах да сменя на микрофон вместо на лайн ин и нищо. Има ли някой, който да може да ми помогне - отчаян съм...

Отговорено

Като щракнеш десен бутон върху говорителчето -устройства за запис - линеен вход - ДБ свойства - таб слушане - маркираш прослушване на устройството.

А за Риг-а - има прекрасно нещо, наречено ASIO4All. Даже си е съвсем безплатно.

Отговорено
Като щракнеш десен бутон върху говорителчето -устройства за запис - линеен вход - ДБ свойства - таб слушане - маркираш прослушване на устройството.

А за Риг-а - има прекрасно нещо, наречено ASIO4All. Даже си е съвсем безплатно.

не става дума нито за асио нито за прозореца. става дума за това, че най-накрая постигнах звук да изкарва гитар риг-а, но пък ако пусна друго нещо, тоест уинамп, бсплейър и тн второто което е пуснато след гитар риг не пуска звук, а ако гитар рига е стартиран след някоя от тези две програми то той не изкарва звук!! И мога да кажа с отворена уста ЕБАТИ ТАШАКА е целия тоя уиндолс целия софтуеър за него и тн.. Та все пак някой има ли идея защо така се получава на уиндолс 7?

Отговорено

Млади човече,

Твоята агресивна неграмотност не ти дава право да плюеш по който и да е продукт, още повече по откраднат от теб!

Ще направя едно последно изключение от правилото си да не помагам при подобни глупави изказвания, понеже предполагам, че се дължат на обикновена тинейджърска простотия и неграмотност.

И така: ASIO драйверите, особено ASIO4All са едноклиентни драйвери - само едно приложение има достъп до аудио интерфейса - първото активно. За да си прослушваш файлове, докато работиш, пардон - се бъзикаш с Гитар Риг-а, в самия Риг си има прекрасен и удобен плеър.

Успех и добро възпитание!

Отговорено (Редактирано)
Млади човече,

Твоята агресивна неграмотност не ти дава право да плюеш по който и да е продукт, още повече по откраднат от теб!

Ще направя едно последно изключение от правилото си да не помагам при подобни глупави изказвания, понеже предполагам, че се дължат на обикновена тинейджърска простотия и неграмотност.

И така: ASIO драйверите, особено ASIO4All са едноклиентни драйвери - само едно приложение има достъп до аудио интерфейса - първото активно. За да си прослушваш файлове, докато работиш, пардон - се бъзикаш с Гитар Риг-а, в самия Риг си има прекрасен и удобен плеър.

Успех и добро възпитание!

Абе ей такива като теб задмониторни генийчета явно сте програмирани да повтаряте едно и също и се изчерпвате до тук. "Агресивна неграмотност"... абе ти чуваш ли се.. Сигурно съм ако не доста, то МНОГО по-грамотен от теб и другото, което е - хич не съм агресивен към неща, които работят. Като се има предвид, че гитар риг-а ми е ЛИЦЕНЗИРАН или иначе казано на твой език НЕоткраднат. И да говоря по въпроса, че когато бях на ХР нямах проблем да стартирам гитар риг и уинамп, и да звучат, и двете. Ще те помоля да не ми даваш мнения по темата като не си компетентен и най-малкото да не наричаш глупави изказвания тези, които просто не можеш да разбереш. Доколкото тинейджърството.. по-хубаво от него няма и явно те боли та те сърби..

Редактирано от InvisibleKid
Отговорено (Редактирано)

^Намери си фулдуплекс драйвери и нямаш грижи. Също така не би било зле да инвестираш в по-добър аудио интерфейс (вграденият не е най-добрият избор). И малко по-леко с обидите, форумът си има правила и те са за всички.

Редактирано от Slav
Отговорено
^Намери си фулдуплекс драйвери и нямаш грижи. Също така не би било зле да инвестираш в по-добър аудио интерфейс (вграденият не е най-добрият избор). И малко по-леко с обидите, форумът си има правила и те са за всички.

тези драйвери за какво точно служат и изискват ли настройка (дипълнителна)? съжалявам за обидите и все пак му е малко :lol:

Отговорено

Фулдуплекс означава, че можеш да извършваш две неща едновременно - в твоя случай значи, че две аудио програми могат да функционират едновременно, използвайки един и същи драйвер.

Отговорено
Днеска разцъках ГР4 и установих , че както и предишните версии - нищо не става от тая програма . Не звучи добре и това си е ....Слушах демо в интернет и звучи добре , но като подрънчах малко около час установих , че или тези по клиповете или ползват някакви допълнителни джаджи или просто на моя комп не се получават нещата . Не ми харесват и ефектите на ринга - дилейте са много странни , ривърба също. Предполагам , че професионалистите от форума / тука има такива без съмнение / ще докарат приличен звук с ГР4 , но за хората като мене дето не им се занимава по 5-6 часа няма шанс . От фабричните прести намерих два три дето стават поне за блус .

Не ангажирам никой с мнението ми , хубаво е да се пробва , но Оверлоуд ТН1 бие Рига към момента и то в пъти .

Проблема може да е в задкитарното устройство :crying:

Определено програмата става, и определено звучи по-добре от 3-ката, повечето фабрични пресети са доста добри, дори не е нужно да си разбирач, че да настройваш

Отговорено

Много динамично парче!Но дори и при теб рига звучи малко замазан-имам предвид,че отделните инструменти не се чуват както би ми се искало.М/у другото-качих ти парчето в рийпъра и видях че е почти без компресия.А,бе как ги вдигаш тия децибели без да клипва?Аз понякога ползвм компресор,обаче той омазва нещата.