patzo Отговорено Март 28, 2018 Автор Отговорено Март 28, 2018 Днес пак малко се занимавах с предусилвателя. Установих, чи има един брум който е много малък -90дб. абсурд да се чуе де - това е при изключен предусилвател, дори разкачих първичната на изходния трансформатор и пак го има. Явно изходния се влияе от компютъра който е бризко до него на 30-на см. Като го отдалечих изчезна. Цитирай
patzo Отговорено Март 28, 2018 Автор Отговорено Март 28, 2018 Платката почти съм я начертал и скоро ще я давам да се прави. Само се колебая за едно нещо - за входния xlr. Дали да е отпред или отзад на кутията. Кутията ще е рак 2U. Ако го направя отпред ще е добре че връзката от него до входния ще е максимално къса. Но пък гледам че на почти всички професионални входовете са отзад и 15см. кабел едва ли ще влоши нещата - разбираемо е като се сложи в рака да няма кабели отпред. То като се замисля за про-студио е удобно отзад на кутията а за вкъщи отпред. Дали ако направя 2 входа в паралел отпред и отзад и кой където си избере може да влоши нещо. Цитирай
patzo Отговорено Април 1, 2018 Автор Отговорено Април 1, 2018 Едно малко семпълче което записах днес за проба - Цък - изпълнението е на жена ми . Микрофона е akg 1000c. Компютъра е в стаята и доста шуми от вентилаторите. Инъче е моно без никаква обработка. 2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 2, 2018 Отговорено Април 2, 2018 (Редактирано) Звучи, като да има много приятен характер предусилвателя. Но може и да е от микрофона, а естествено, и от жена ти. Шум или брум, не може да се чуе на записа. Така или иначе, ако човек не разполага с някакви екстремно глухи помещения, поради фонови шумове, на практика при запис с микрофон, рядко може да се постигне динамичен диапазон над 60 децибела. Например, шума в началото и на опашката, е трудно да се прецени, дали е собствения шум на микрофона, на предусилвателя, или е фонов шум от помещение, компютър... Редактирано Април 2, 2018 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
rettere Отговорено Април 4, 2018 Отговорено Април 4, 2018 Вземай "масите" от една точка. Това мога да кажа за 50-те Hz. Цитирай
synchu Отговорено Април 4, 2018 Отговорено Април 4, 2018 Това не винаги е най-правилното решение: http://www.valvewizard.co.uk/Grounding.pdf http://www.aikenamps.com/index.php/grounding Предполагам, че на автора са му известни, но все пак 2 Цитирай
patzo Отговорено Април 11, 2018 Автор Отговорено Април 11, 2018 ^ Да чел съм ги тези и още доста други статии. Общо взето накрая подходих проба-грешка - пробвах най-различни начини и се спрях на най-добрия за мен. В момента почти всичко е в обща точка като масите на отоплението е по-далече от общата точка както и масата на високото захранване. Кутията контактува с масата само в една точка и това е входната букса. Изхода е свързан със масата през съпротивление и кондензатор като ще има и ключе за дирекна връзка. По-големия ми проблем беше във лампите и като ги смених се реши. Всичко в момента е много добре - дано да е така и на оригиналната платка която скоро ще поръчам - чакам с нетърпение да я налепя. След време ще запиша още един семпъл като използвам един лаптоп за да няма толкова фонов шум от компютъра, но след като го сглобя във по завършен вид. Ще направя и измерване на честотната характеристика. 1 Цитирай
patzo Отговорено Април 20, 2018 Автор Отговорено Април 20, 2018 (Редактирано) Направих едно замерване на честотната характеристика. Общо взето при максимално усилване на -3бд. е от 13hz до 23khz. Когато намалям усилването започва да слиза и по-ниско във долната граница. Синята линия е със ниско-срязващ филтър - който е към 50 херца на -6дб. направих ключе за него. Редактирано Април 20, 2018 от patzo 3 Цитирай
patzo Отговорено Май 10, 2018 Автор Отговорено Май 10, 2018 Ами снимки ще кача на по-късeн етап когато нещата изглеждат по-про Сега всичко е нахвърляно и е макарони. Ама ето една, но не се смейте на оригиналната ми кутия - жена ми да ми прости за тавата, но изкуството иска жертви 5 Цитирай
patzo Отговорено Май 19, 2018 Автор Отговорено Май 19, 2018 (Редактирано) Вчера налепих платката със захранването. Тествах я и работи без грешка. Скоро ще сглобя и основната. Редактирано Май 19, 2018 от patzo 3 Цитирай
jabs Отговорено Май 19, 2018 Отговорено Май 19, 2018 Пропуснах преди да пиша че мнооого приятно звучи преампа. Като го налепиш “официално”, драсни пак някой семпъл 1 Цитирай
patzo Отговорено Май 24, 2018 Автор Отговорено Май 24, 2018 Със сигурност ще има и още семпли. Сега се двуомя за нещо - предвидил съм на платката ключе за U-pad и се чудя как да го направя. Да го направя както на повечето микрофонни предусилватели просто -20дб. пад или да го оптимизирам със стойности на резисторите така, че микрофонния вход да може да се използва като линеен вход. И ключето просто да е mic-line. От друга страна пък малко биха ползвали лампов предусилвател за линеен вход. Цитирай
patzo Отговорено Юни 13, 2018 Автор Отговорено Юни 13, 2018 Малко фалстарт при първото пускане на предусилвателя, но сега всичко е Ок и работи без грешка. Ама и аз съм един разсеян - разменил съм кабелите на захранването - за анодното и отоплението. Гледам радиатора на волтаж регулатора на отоплението грее много, кондензатора преди регулатора се надува - меря напрежението на отоплението наред - ааа. Добре, че се усетих навреме разминах се само със нов кондензатор и смених волтаж регулатора въпреки, че работеше, но за всеки случай. Странно, но регулатора lm350 издържа на това напрежение и не ми прецака лампите. Сега всичко е наред . 1 Цитирай
patzo Отговорено Юни 13, 2018 Автор Отговорено Юни 13, 2018 (Редактирано) Ето 2 пробни записчета които направих вчера. Този път не записвах със компютъра, че много шуми а с лаптоп извън стаята. Чува се в началото и края на записите че е много тихо преамчето. Записите са моно без никаква обработка записани с един микрофон Rode-nt2a 1. - цък 2. - цък Редактирано Юни 13, 2018 от patzo 2 Цитирай
Recommended Posts