Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

аз мисля че много задълбавате....

според мен ситуацията е следната - човека инпортва МИДИ и всеки инструмент от МИДИ-то му излиза в списъка,обаче нищо не се чува...ами в този случай - щтракни с десен бутон на някой от тези инструменти дето не се чуват,избери replace и го замени с друг - така вече ще се чува :whistle:

дано сте ме разбрали,че не мога да обеснявам много добре...

Редактирано от rocker_vn
Отговорено

По подразбиране след като се внесе МИДИ файл, всички МИДИ-аут канали са нагалсени на инстр. пач пиано, а портът на всеки канал е 0. Ако въпреки че е чекната опцията за МИДИ аутпут няма звук, трябва да промените портовете на всеки канал поотделно, докато се чуе звук. Това вече е в зависимост от настройките на портовете на ФЛ под Options > MIDI Settings или просто F10. Това общо взето изчерпва всичко във връзка с МИДИ настройките.

• 1 month later...
Отговорено

Добър вечер,дами и господа направо с проблема.Аз съм с "Фрути - 7 ка" имам я от маса време и никви грижи,пълен сейф,машини, всичко както си требе,но се бъгна и край.Прекъсна ми процеса на работа да го факам.Не става с никакъв познат начин за мен. Нищо.Не става и с преинсталиране.Това е,ахайде останете си със здаве,всичко най-най и благодаря. :mellow:

• 2 months later...
Отговорено

Използвам FLStudio 5, заредил съм FL Slayer - Dist metal, вкарвам в Piano roll от Import from midi file ноти от *.mid файл.След това отивам в Generetors,FL Slayer,Pithbend - Edit Events и правя paste from midi file, т.е. искам да заредя модулация за нотите, обаче ми дава грешка "Access violation at address 00fbdc3d in FLEngine.dll"

И изобщо как мога да заредя midi контролерите за нотите?

• 1 month later...
Отговорено

Някой може ли да ми каже как да си настроя Фрути Луупс да изпълнява функцията на Modulation wheel от миди клавиатурата?

• 2 weeks later...
Отговорено

Здравейте на всички.Имам един много голям пробел и се надявам тук да се намери някой да ми помогне.Моля кажете ми как да слагам ефект тип ъсилване на тона,в смисъл да сложа някакъв ефект който парвоначално да се чува слабо и постепенно да се усилва.Много ще съм благодарен ако някой ми каже как става това.

Отговорено

Ако разбирам правилно какво питаш, желаеш да зададеш измяна в нивото на инструмента? Това става с automation и FL би трябвало да го предлага също. Избираш write, после регулираш нивото, докато върви парчето във FL, след което спираш write и при play автоматично ще се изпълнява въпросното регулиране.

Отговорено

Абе като преслушвам дадена песен има едно "Main Automation" пробвах да направя нещо с него ама не стана.Били обяснил по конкретно какво да направя защото твоето предложение не го схванах напално тъй като не съм абсолютен спец на тази програма и има много танкости които още ги уча.

Отговорено

Даваш с десен бутон върху онова кръглото, с което регулираш силата на звука (не знам как се нарича точно) и избираш Create Automation Clip. Другият начин е пак с дясното копче на мишката и избираш Edit events, само че това върши по-ограничена работа.

• 4 months later...
Отговорено

за Steinberg "Hypersonic" 2 става на въпрос..,значи като го стартирах 1вия път (беше stand-alone) се зарадвах мН и го разцъках (неможах да му се нарадвам :girl_witch: ) ..та след това го отворих чрез Fruity-то и дори само 1 нота да наредя в "piano roll"-a FL все 1 крашва или нз..просто няма звук!

fl.jpg

Защо така? възможно ли е да има нещо общо с това, че са някакви "пиратски" свалени от нет-а и да не могат да бачкат като хората? :):thumbdown::girl_witch:

Ако някой може да помогне ще съм мн благодарен!

Искам да имам какво да използвам докато си закупя оригинални!