Nikolov_76 Публикувано Ноември 25, 2017 Публикувано Ноември 25, 2017 Здравейте. Моля, препоръчате ми говорител за това кубе и магазин в София или Страната, от където да го купя. В момента е с 20 вата на Благоевград, но се чудя може ли да извади по- добър звук на достъпна цена. Порових във форума и в нета,но не намирам решение. Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Ноември 26, 2017 Автор Отговорено Ноември 26, 2017 Забравих да кажа, че го ползвам само у дома, т.е. на ниска мощност. Цитирай
Ламби Отговорено Ноември 26, 2017 Отговорено Ноември 26, 2017 Съветът ми е да инвестираш в ново кубе.Това е изпълнило предназначението си какъвто и говорител да му сложиш все тая.За съжаление хубав звук на достъпна цена няма. Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Ноември 26, 2017 Автор Отговорено Ноември 26, 2017 Моля за съвет. Кубето не е горяло, нито ремонтирано. Платката е в оригинален вид. Просто някой е отнесъл оригиналния говорител и го е заменил с друг. Чудя се, заслужава ли си да купувам специализиран китарен говорител и ако да, какъв и от къде. Моля, помогнете, защото рових доста в Мрежата, но не намирам отговор. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 27, 2017 Отговорено Ноември 27, 2017 По-добре да смениш комбото. Най-вероятно ще обади по-добре с китарен говорител, ако сегашния е широкочестотен. Обаче хубав говорител е колкото цялото комбо, а и с тоя 8" размер си за никъде... 1 Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Ноември 28, 2017 Автор Отговорено Ноември 28, 2017 Разбирам, че е най-добре да заменя кубето с ново, но все пак, някакви други решения за това..... В крайна сметка усилвателят си работи.... Цитирай
dzwer Отговорено Ноември 30, 2017 Отговорено Ноември 30, 2017 Примерно това: http://www.steadygroup.com/bg-95/BG-20-8-Ohm.html Ама цената е без ДДС според сайта... Колко ома е импеданса на сегашния говорител? Истински китарен е това: https://www.thomann.de/intl/bg/celestion_eight_15_8_ohm.htm Има и 4 ома и 16 ома като варианти. Може да се поръча през Динакорд. Или търсиш из продавалници/базари да изскочи нещо... Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Ноември 30, 2017 Автор Отговорено Ноември 30, 2017 Благодаря за конкретния отговор. Ще го мисля.... Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Декември 1, 2017 Автор Отговорено Декември 1, 2017 Благодаря за съветите. В крайна сметка хубаво и евтино няма. Ще си свиря със стария, тихо, у дома. И така не звучи зле, пък по-натам ще видим...... Важното е да има Blues Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 1, 2017 Отговорено Декември 1, 2017 Първият е пак широколентов, какъв е смисъла? Цитирай
dzwer Отговорено Декември 1, 2017 Отговорено Декември 1, 2017 "Typical applications: - Midrange unit for full scale or musicians' PA systems- Vocal or guitar monitors- Fullrange speaker for electronic organs and keyboards" Не е баш 100% истински широколентов. Леко среднист си е. Ако кутията на комбото е с отворен гръб, нямам идея как ще се държи. Пък и за това след това съм дал истински китарен за пример. Но за тия пари пък се намират малки китарни комбота втора употреба... Цитирай
lyubohar Отговорено Декември 2, 2017 Отговорено Декември 2, 2017 Забравих да кажа, че го ползвам само у дома, т.е. на ниска мощност. Ами не знам какъв ще е този говорител,който на ниска мощност да звучи добре. Може би някакви педалчета ще свършат работа. Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Декември 2, 2017 Автор Отговорено Декември 2, 2017 До колкото знам, при по- ниска мощност звукът е по- добър, защото не се получава изкривяване, характерно при усилване в крайни нива. Когато свиря тихо се чува горе долу добре. Когато го усилия, говорителя почва да криви, ниските са много зле. Става мазало. Предполагам е така, защото говорителя не е с твърдо окачване а е обикновен HF.Не знам дали съм прав, но така си мисля... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 7, 2018 Отговорено Януари 7, 2018 Не се вижда 8", какъвто е размера в Стагг комбото... Цитирай
Recommended Posts