sardaesox Публикувано Септември 2, 2017 Публикувано Септември 2, 2017 (Редактирано) Здравейте! Преди време купих доста изгодно въпросната китара. При все здравата изработка, има някои притеснителни дефекти по нея - пукнатина на мястото на neck joint - a (китарата е set neck) и частично отлепяне на фингърборда около второ прагче (което при лек напън излиза малко от канала си). Ще помоля за насочващи съвети как може да се ремонтира, особено отлепения фингърборд - за пукнатината в основата на грифа мисля, че е само лака и боята, но и там моля за мнение . Sent from my TSD Octa A0520P using Tapatalk Редактирано Септември 2, 2017 от sardaesox Цитирай
Ламби Отговорено Септември 2, 2017 Отговорено Септември 2, 2017 На първо време тръсрода трябва да се отпусне,струните да се свалят и да се инжектира лепило в цепнатината.После се пристяга до желаната позиция със скоби.Проблемът при подобни интервенции е,че финиша си заминава и не е ясно дали няма да останат мъртви позиции по грифа.Какъв зор е видяла за дойде до това положение? Цитирай
sardaesox Отговорено Септември 2, 2017 Автор Отговорено Септември 2, 2017 (Редактирано) Не знам, може да са вадили картофи с нея. Иначе китарата свири доста вярно, интонира се перфектно и не разстройва. За това ми беше питането относно пукнатината при свързването с тялото. Какво лепило? (За фингърборда) Sent from my TSD Octa A0520P using Tapatalk Редактирано Септември 2, 2017 от sardaesox Цитирай
lyubohar Отговорено Септември 2, 2017 Отговорено Септември 2, 2017 Не знам какво е neck joint. Предполагам,че това е връзката м/у грифа и тялото. Само с лепило няма да стане. Там е голямо натоварване. Една метална плочка с 4 болта,каквато слагат на разглобяемите шийки ще помогне. Цитирай
sardaesox Отговорено Септември 2, 2017 Автор Отговорено Септември 2, 2017 Ами, това си значи. Мястото на свързване между грифа и тялото. Проблема е, че във Бургас не мога да намеря лютиер, в противен случай нямаше да се занимавам със това. Sent from my TSD Octa A0520P using Tapatalk Цитирай
Ламби Отговорено Септември 2, 2017 Отговорено Септември 2, 2017 Мъртвите тонове нямат нищо общо с интонацията и вярното звучене.Без намеса на добър майстор ще ти останат ключове,адаптри,бридж и махагон за печката.Иди още веднъж за картофи поне.Пукнатината отзад е характерна за китайски сет нек.Питах какъв зор е видяла дебели струни,натегнат тръсрод,влага,слънце или комбинация от велико.Била е добра китара,дано да стане пак. Цитирай
sardaesox Отговорено Септември 2, 2017 Автор Отговорено Септември 2, 2017 (Редактирано) Казах, че така съм я купил и не знам какво са правили с нея. Съжалявам ако си разбрал нещо друго.. P. S. - китарата е корейска изработка. Sent from my TSD Octa A0520P using Tapatalk Редактирано Септември 2, 2017 от sardaesox Цитирай
Ламби Отговорено Септември 2, 2017 Отговорено Септември 2, 2017 Дано да е било достатъчно евтино аз пари за китара в такова състояние мога да дам само ако ми трябват ключовете,адаптрите и бриджа. Цитирай
sardaesox Отговорено Септември 2, 2017 Автор Отговорено Септември 2, 2017 Махагон за печката звучи луксозно. Дано не се стига до там. Иначе, да - китарата я взех доста евтино, почти подарък. Но не това е важното в случая. Sent from my TSD Octa A0520P using Tapatalk Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 4, 2017 Отговорено Септември 4, 2017 Говори с лютиер извън Бургас, можеш да я изпратиш с куриер. Това не е поотлепен нът или олющена боя на някой ръб на тялото. Трябва си опит и инструменти и опит. И не на последно място - опит. 3 Цитирай
chris_barnes Отговорено Септември 5, 2017 Отговорено Септември 5, 2017 Това е китара за 1500лв, така че изказванията за ключове и адаптри е меко казано несериозно. Към автора на темата - изпрати я на някой проверен лютиер в София/Пловдив да ти я направят. Едва ли ще ти вземат повече от 100тина лв а китарата ти ще стане като нова и ще си свириш с нея години наред. Започнах да съжалявам, че продадох моя вайпър 400... Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk 1 Цитирай
sardaesox Отговорено Септември 6, 2017 Автор Отговорено Септември 6, 2017 Благодаря за отговорите, засега намерих човек в Бургас, който изработва китари. Ще видим дали ще се съгласи да се занимава. Китарата много ми харесва (като се има предвид, че сравнявам със Shecter Hellraiser, която е просто безупречна ). Sent from my TSD Octa A0520P using Tapatalk Цитирай
stonsa Отговорено Септември 15, 2017 Отговорено Септември 15, 2017 Като я гледам тази китара според моето скромно мнение на този етап лютиер едва ли би могъл да направи много без драстична намеса която , ще струва не малко пари.Тези идеи със инжектиране на лепило и подобни няма да помогнат при връзката на грифа с тялото .Единствено цялостното му демонтиране и залепване на ново с пребоядисване репаратурно или цялостно, ще оправят нещата.Имал съм китари с подобни пукнатини понякога от старост друг път от някаква брутална намеса .Според мен ако не се променя пукнатината и настройките по добре не я барайте а си я ползвайте така, може да "кара" още 20 години! Относно проблема с фретборда виждам,че пукнатината продължава в двете посоки надолу към задната част на грифа и там нещата отиват към сериозни.Добре е да вземете мерки по отношение на това място защото може да ви изненада неприятно.Работата пак е само за лютиер! 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 15, 2017 Отговорено Септември 15, 2017 Падала е..това при тялото може и само от лака да е,ако е сет-нек,при стратокастърите има проблеми као цепнатини ,но те са с плочка монтаж тяло-гриф. 1 Цитирай
Ламби Отговорено Септември 15, 2017 Отговорено Септември 15, 2017 Следя темата с интерес,Ясно е,че боята и няма да оцелее.Любопитен съм каква ще и е съдбата.Все пак лютиера не е вълшебник ще каже какво може,какво не бива и колко пари. Няма да се учудя ако цената е неприемлива за собственика. Цитирай
Recommended Posts