Teo 1 Публикувано Юли 31, 2017 Публикувано Юли 31, 2017 Здравейте,наскоро си купих един малък пулт Yamaha MG10, много удобен и практичен пулт, и с него ми се предостави възможността да си изтегля и регистрирам Cubase AI 8, като ми дава възможност да използвам пулта като звукова карта (24-bit / 192kHz) към лап-топа Обаче като си я инсталирах,установих,че тази програма сериозно надценява моите познания и възможности. Може ли някой да ме насочи от къде да си потърся учебник, или упътване за тази програма. И под-въпроса е дали е удачно да се учи, след като нямам намерение да отварям звукозаписно студио, а ще се опитам да си запиша няколко собствени песни /не че имам какво толкова да кажа на света/. Дали не е по-добре да си инстаирам и науча старата добра Adobe Audition 1.5.... или Sound Forge -там нещата са по-предсказуеми, разбираеми.мисля да си запиша с клавира от миди файлове акомпанимента, и да си запиша след това пеенето....или и двете заедно, ако не е много дилетанско.Да направя запис с умерено качество,Благодаря Ви за мненията-поздрави ! Цитирай
musicman Отговорено Юли 31, 2017 Отговорено Юли 31, 2017 Учебници можеш да потърсиш в Гугъл. Видео уроци в YouTube. Дали е удачно да се учи - зависи от човека. Ако можеш да свършиш работа без да учиш - не учи. Аз лично за да направя нещо (каквото и да било) трябва да се науча първо. И в този ред на мисли - учи което ти е по-лесно. Ако събера 10 лайка, затварям темата. 2 Цитирай
presly Отговорено Юли 31, 2017 Отговорено Юли 31, 2017 (Редактирано) Нито Адобе Аудишън, нито Форджа поддържат MIDI... А Форджа няма многоканален вариант Редактирано Юли 31, 2017 от presly Цитирай
Teo 1 Отговорено Юли 31, 2017 Автор Отговорено Юли 31, 2017 Има ли "среден"....компромисен вариант ? Има Саунд Фордж 10- ми се видя много удобен , с упътване за всяка стъпка Цитирай
patzo Отговорено Юли 31, 2017 Отговорено Юли 31, 2017 (Редактирано) Ако мислиш да пуснеш миди файловете през клавира и просто от изходите на клавира да запишеш аудиото - ще стане и с Adobe Audition-на. После ще си запишеш вокалите или ако има достатъчно канали и заедно ако продпочиташ. Cubase не е толкова сложна за основни неща - просто си нагласи входовете и изходите - разцъкай я малко ще видиш къде се намират нещата. Аз ползвам Samplitude , най-удобна ми е. Редактирано Юли 31, 2017 от patzo 1 Цитирай
Teo 1 Отговорено Август 1, 2017 Автор Отговорено Август 1, 2017 Благодаря за съветите. Ще пробвам и двата варианта, и с Adobe Audition , а след това и с Cubase.Понеже съм съвсем в началото на звуковаписването- да попитам, клавира и микрофона директно в звуковата карта ли се включват, или трябва да ги включа клавира и микрофона в пулт, и от пулта да се свърже към звуковата карта на колпютъра ? Цитирай
yamaha Отговорено Август 2, 2017 Отговорено Август 2, 2017 (Редактирано) ...да попитам, клавира и микрофона директно в звуковата карта ли се включват, .... Как смяташ да ги включиш заедно в звуковата карата - с разклонител ли? П.П. Извинявай, просто ми стана смешно...и не пробвай такива схеми на включване. Редактирано Август 2, 2017 от yamaha Цитирай
Teo 1 Отговорено Август 2, 2017 Автор Отговорено Август 2, 2017 Имах впредвид, едно след друго. Как е "по учебник" - интрументите се включват директно в аудио картата, или се включват в пулт, и се записва от изхода на пулта. Върти ми се в главата идеята, да не се ползват виртуни,софтуерни пултове...и да съм много назад с материала. Цитирай
patzo Отговорено Август 2, 2017 Отговорено Август 2, 2017 Ама нали ще използваш пулта - Ямахата като звукова карта. Тогава тази звукова карта на лап-топа ти отпада. То самия пулт ти е звуковата карта. Цък Цитирай
Recommended Posts