me6 Публикувано Януари 10, 2017 Публикувано Януари 10, 2017 Здравейте, получи се един проблем със женски вокал. Записах го с Neuman KMS 105 имам и AKG 220 , в къщи със третирано ветрило за изолация зад микрофона купено от магазин не се сещам какво название имаше. Записа беше директно от микрофона към саунд картата без никакви корекций, звука беше ясен и чист и то толкова чист , че се чуваше съскането при буквите С и Ц. Мислех , че после със еквилайзера и деесера ще го оправя но на практика не се получи нищо при опита да отстраня този ефект се загубва яснотата или имам чуството че този ефект така се е маскирал във вокала и при опита да го махна все едно режа и от гласа. Та въпроса ми е ако още в началото микрофона мине през еквилайзер да изрежа това съскане , дали после при обработването на гласа при изясняване на гласа пак няма да се появи този ефект. И второ , дали ако направя записа с динамичен микрофон , който не е толкова чувствителен при високите честоти ще има ефект. Или има и други решения. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 10, 2017 Отговорено Януари 10, 2017 Може да опиташ и други деесер плъгини, някои са куци. Имаше и други трикове да се направи нещо подобно, ама с компресор ли беше и как точно не помня... Може и с мултибанд компресор да опиташ да го "оправиш". Цитирай
Steppenwolf Отговорено Януари 10, 2017 Отговорено Януари 10, 2017 Не зная кой деесер използваш и какъв контрол върху работата позволява, но огледай дали са му коректно зададени параметрите – работна честота, ширина на лентата, чувствителност. Повечето деесери обикновено имплементират динамична еквализация. Може да пробваш и с мултибанд компресор с бързи атака и рилийз, от порядъка на не повече от 1ms. Със статичен параметричен EQ е по-грубо, но може да помогне за редукция до известна степен без проблемна загуба на яснота, ако е центриран точно върху проблемната честота с висок Q фактор и разумно обиране. 1 Цитирай
me6 Отговорено Януари 12, 2017 Автор Отговорено Януари 12, 2017 Мерси, наистина не съм пробвал с други деесери, иначе сEQ с много стеснен обхват намерих честотата , при която е най-много съскането и я зададох и на деесера.Опитах с компресор но не с мултибанд да не товаря микса с компресиране , но ще пробвам и с това .Пък ще кажа дали има ефект, иначе по някакви причини възможно ли е да не може да се оправи това , да запиша отново вече като мине през еквилайзер в реално време. Цитирай
me6 Отговорено Януари 14, 2017 Автор Отговорено Януари 14, 2017 Да се похваля, при по широк обхват на деесера стана добре. За други с този проблем се избира режим Wide. Цитирай
aarab Отговорено Януари 15, 2017 Отговорено Януари 15, 2017 Разумно решение е да ползваш поп филтър, ако нямаш и да смениш микрофона. Цитирай
presly Отговорено Януари 15, 2017 Отговорено Януари 15, 2017 (Редактирано) по-скоро молив, вързан към микрофона http://dt7v1i9vyp3mf.cloudfront.net/styles/news_large/s3/imagelibrary/v/vox09pencil.jpg?sfudFtacB3AWzpKbLw4NqEowBLCXKJFV=&itok=ApTziYQ8. Редактирано Януари 15, 2017 от presly 2 Цитирай
jabs Отговорено Януари 16, 2017 Отговорено Януари 16, 2017 (Редактирано) Без да съм капацитет, след гледането на долното видео и проба, спрях да ползвам деесери. Според мен резултата е по-добър и поне за мен се работи по-лесно и интуитивно. Виж към края (към 3:30 - 3:40). https://www.youtube.com/watch?v=kc824v_HEKY Редактирано Януари 16, 2017 от jabs 3 Цитирай
presly Отговорено Януари 16, 2017 Отговорено Януари 16, 2017 Един молив е доста по-евтин от 660 Евро, колкото струва Мелодайн Студио... 2 Цитирай
jabs Отговорено Януари 16, 2017 Отговорено Януари 16, 2017 (Редактирано) Съгласен съм Разглеждаме различни варианти, предлагам моя Освен това сме в страната на неограничените възможности, където Мелодайн може да струва по-малко от молива Редактирано Януари 16, 2017 от jabs 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 17, 2017 Отговорено Януари 17, 2017 Мерсаж, не знаех за тоя трик с Мелодайна. Ще го пробвам с вградения в Лоджик подобен туул, вероятно ще стане. Цитирай
jabs Отговорено Януари 17, 2017 Отговорено Януари 17, 2017 (Редактирано) ^ Да ти кажа с Мелодайна е адски удобно. Можеш дето се вика да контролираш и визуално и чуваемо диапазона на ссссссссъскането. Даже в началото на първите ми опити така се бях въодушевил че всичките с-та станаха т-та и зазвуча неестествено, та трябва с мярка. Тея дни така съм изпушил от простотиите които една известна марка ползва за да си събере поредните сто евра от овцете като мен че май ще се върна към пиратстването, това по повод цената на Мелодайна Редактирано Януари 17, 2017 от jabs 1 Цитирай
iliev.p Отговорено Януари 23, 2017 Отговорено Януари 23, 2017 Е тва с молива ми събра очите,ква роля играе в случея мОлиВа? Цитирай
me6 Отговорено Януари 23, 2017 Автор Отговорено Януари 23, 2017 по-скоро молив, вързан към микрофона http://dt7v1i9vyp3mf.cloudfront.net/styles/news_large/s3/imagelibrary/v/vox09pencil.jpg?sfudFtacB3AWzpKbLw4NqEowBLCXKJFV=&itok=ApTziYQ8. молива за щипящите ли се слага, интересно решение. Но явно с Nenman kms 104 за студио не стават. Цитирай
presly Отговорено Януари 23, 2017 Отговорено Януари 23, 2017 Молива работи като разделител на струята въздух. По този начин шипящите/съскащите звуци не атакуват директно мембраната и се получава ефекта на "механичен" де-есер. Даже помага и при плозивните съгласни - поп-филтър "за бедни" Стари хватки от миналото, но и досега вършат работа. 1 Цитирай
Recommended Posts